ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Πάμε για λίγκα»

Σημαντική σε περιεχόμενο συνέντευξη Τύπου από την Ομόνοια που έγινε με αφορμή τις εξελίξεις στο Κυπριακό ποδόσφαιρο. Στην συνέντευξη η Ομόνοια πρότεινε μια σειρά από μέτρα μεταξύ των οποίων το σημαντικότερο είναι η προσπάθεια για δημιουργία λίγκας.

Η όλη στάση της Ομόνοιας στη συνέντευξη Τύπου ήταν πολύ διαφορετική από ότι μας έχει συνηθίσει μέχρι τώρα. Στάση μαχητική που έδειξε την εικόνα που θέλει ο κόσμος της. Την εικόνα της ομάδας που βγαίνει μπροστά για να υπερασπιστεί τον εαυτό της, σε όλα αυτά που έγιναν το τελευταίο διάστημα.

Η www.24sports.com.cy ήταν εκεί και σας μετέφερε ζωντανά όσα λέχθηκαν.

Δείτε τι έγινε:

13:00: Κάπου εδώ ολοκληρώθηκε η διάσκεψη τύπου της Ομόνοιας, λέχθηκαν πολλά, θα δούμε αν αυτή την φορά αλλάξει κάτι, ευχαριστούμε που ήσασταν μαζί μας.

12:59: Καταληκτικό σχόλιο

«Δεν θέλουμε να είναι η πλάστιγγα υπέρ της Ομόνοιας αλλά να βλέπουμε ένα τίμιο ποδόσφαιρο».

12:58: Οι ποδοσφαιριστές τι λένε;

«Για κάποιους αυτά είναι πράγματα που πρώτη φορά το βλέπουν το ίδιο και ο προπονητής μας. Παρόλα αυτά αυτό δεν τους αφορά πρέπει να δίνουν τα πάντα και να είναι συγκεντρωμένοι στο κομμάτι το δικό τους, τελευταία κάνουν προσπάθεια να παίζουν και με δέκα παίκτες».

12:57: Αν θα είναι αρνητικό για την Ομόνοια ότι θα χάσει την φωνή της η ομάδα στα μέσα;

«Θα είναι ένα τίμημα που πρέπει να το πληρώσουμε, για να πάεις μπροστά πρέπει να πληρώνεις τιμήματα και να κάνεις θυσίες».

12:54: Αν θα ζητήσουν από το Νικ Νικολάου να αποχωρήσει;

«Θεωρούμε ότι επιτελεί έργο που παρά τις αντίξοες συνθήκες, κινείται στο ίδιο κλίμα δηλαδή να αλλάξει την υφιστάμενη κατάσταση. Γνωρίζουμε πόση βοήθεια προσφέρει όσο αφορά τα κριτήρια σε όλα τα σωματεία της Κύπρου και εμάς βέβαια. Να ξεκαθαρίσουμε ότι αυτή η επιτροπή διαιτησία της ΚΟΠ δεν έχει καμία σχέση με το αν ένας διαιτητής έχει περάσει τα τεστ ή όχι έχει απλά να κάνει με τα συνδικαλιστικά ζητήματα των διαιτητών και τις οικονομικές τους σχέσεις, έχει να κάνει με θέματα εκτός αγωνιστικού περιεχομένου». Ο Νικ Νικολάου έδωσε το παρόν του στην συνέντευξη τύπου, ο δε πρόεδρος της Ομόνοιας δήλωσε ότι υπάρχει συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.

12:53: Για το ότι λέχθηκε σε Γ.Σ της ΚΟΠ ότι ο συγκεκριμένος διαιτητής που διαιτήτευσε τον αγώνα με τον Ερμή είναι άνθρωπος συγκεκριμένου παράγοντα;

«Κανένα σχόλιο».

12:51: Για την έκκληση στον κόσμο και το γεγονός ότι πολύς κόσμος έχει αηδιάσει;

«Μας ανησυχεί πάρα πολύ αυτό, ο κόσμος είναι το μοναδικό στήριγμα της Ομόνοιας, η Ομόνοια δεν έχει τους μεγαλομετόχους ούτε οπαδούς που μπορούν να βοηθήσουν τόσο πολύ οικονομικά την Ομόνοια. Γι' αυτό γίνεται όλα αυτά όπως η εκστρατεία εγγραφής μελών, θέλουμε να τον κρατήσουμε κοντά μας, είναι το μοναδικό μας στήριγμα. Γι' αυτό κάνουμε και αυτή την προσπάθεια για να δει ο κόσμος ποιοι βάζουν προσκόμματα».

12:49: Για το πως περνούν οι κανονισμοί μέσα από την ομοσπονδία;

«Διαφωνήσαμε με την απόφαση της ομοσπονδίας, έχει περάσει η προκύρηξη για το φετινό πρωτάθλημα. Έχω πρόθεση σε συνεργασία με τα άλλα σωματεία να γίνει μια συνάντηση με τα νομικά τμήματα των υπόλοιπων ομάδων που θα ενδιαφερθούν για την λίγκα για να βρεθούν τρόποι να επιτρέπεται η έκφραση λόγου και κριτικής».

12:48: Για το ότι άλλαξε ο διαιτητής του αγώνα και αν το έμαθε μετά τον αγώνα;

«Δυστυχώς το έμαθα μετά τον αγώνα»

12:46: Για την λίγκα, που είναι ο μόνος τρόπος να αλλάξει το βαθύ κράτος του Κυπριακού ποδοσφαίρου και αν δεσμεύονται ότι θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους αφού και πριν δύο χρόνια από τον κ.Σοφοκλέους εκφράστηκε προσπάθεια αλλά τελικά τίποτε δεν έγινε.

«Η εξαγγελεία της προσπάθειας αυτής παραπέμπει σε αυτό που έχετε πει. Δεσμευόμαστε ότι η προσπάθεια θα γίνει».

 12:44: Αν τα μέτρα δεν γίνουν δεχτά από την ΚΟΠ;

«Αυτά που γράφτηκαν θα σταλούν υπό μορφή απαίτησης προς την ομοσπονδία. Τα πράγματα δεν είναι εύκολα δεν μπορούμε όμως να παραμένουμε θεατές. Πρέπει να βρούμε συμπαραστάτες και συνεργάτε, αν αυτοί που ασχολούνται παραμένουν στάσιμοι στην βάση που έχουμε σήμερα τότε δεν θα αλλάξουν πολλά, πιστεύουμε ότι θα βρούμε συμπαραστάτες. Δεν έγιναν κάποιες προσπάθειες για την Λίγκα».

12:42: Αν είναι αισιόδοξοι ότι θα αλλάξει κάτι;

Ο κ.Τζιωνής τόνισε ότι είναι δύσκολα τα πράγματα αλλά είναι μαθημένοι στα δύσκολα αφού η ομάδα γεννήθηκε σε δύσκολες εποχές.

12:40: Σε ερώτηση για τις περασμένες εκλογές της ΚΟΠ...

Ο κ.Τζιωνής ανφέρθηκε στην απόφαση της διοίκησης να τηρήσει αποχή, αφού δεν υποστήριζε κανένα υποψήφιο επομένως η αποχή ήταν η μόνη λύση, τόνισε ότι η ομάδα θα κάνει κινήσεις για να έχει κάποιο δικό της υποψήφιο. Ενώ αναφέρθηκαν στο γεγονός ότι ο Κρις Γεωργιάδης η Ομόνοια υποστήριξε την υποψηφιότητά του αλλά μετά αυτός απέσυρε.

12:37: Προβλήθηκε το βίντεο που έδειχνε τις φάσεις όπου η Ομόνοια αδικήθηκε και κατά συνέπεια υπήρξε αλλοίωση της βαθμολογίας. Δείτε το εδώ: https://goo.gl/2FjKoO

12:30: Θα προβληθεί βίντεο

12:30 - Διαβάστε όλη την ομιλία Αντώνη Τζιωνή εδώ: https://goo.gl/4EWkqH

12:25: Η Ομόνοια τονίζει τι προτείνει

1) Άρση της εμπιστοσύνης προς την ΚΟΠ, ζητούν την παραίτηση του Δ.Σ της ΚΟΠ

2) Θα καλέσουν τα σωματεία να εξετάσουν το ενδεχόμενο δημιουργίας λίγκας

3) Η Ομόνοια θα ζητήσει την διαγραφή του Γ.Αναστασίου και του βοηθού Δημητριάδη και αν δεν επιτευχθεί αυτό

4) Ζητούν την πλήρη αναδιάρθρωση της διαιτησίας

5) Να υπόκεινται έλεγχο ακόμη και οι παρατηρητές και να μπορούν να τιμωρούνται.

6) Να υπάρχουν ξένοι διαιτητές στους αγώνες της πρώτης 6αδας

7) Ο Α.Δημητρίου όσο είναι τιμωρημένος δεν θα μιλάει στα ΜΜΕ

12:17: Αναφέρθηκε στις συγκρούσεις συμφερόντων που έχουν οι Κουτσοκούμνης, Κούμας και Ανθούλης Μυλωνάς σε εταιρεία ΑΠΟΕΛ και σε τηλεοπτικά. Ανάφερε περιστατικά ανισότητας παραπομπής στον Αθλητικό δικαστή. Αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Ομόνοια παραπέμπεται για αντιρατσιστικά και αντιναζιστικά πανό ενώ κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει με τον ΑΠΟΕΛ, ενώ επίσης εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για την παραπομπή του κ.Νταμπίζα για διαπληκτισμό με τον πρόεδρο του Ερμή την ίδια ώρα που ο κ.Φανιέρος δεν αντιμετωπίζει κάποια κατηγορία.

12:15: Υπήρξε παρέμβαση και άλλαξε ο διαιτητής στο Ερμής-Ομόνοια

Επίσης αναφέρθηκε στο ότι ήταν άλλος διαιτητής που ήταν αρχικά ορισμένος και μετά από παρέμβαση κάποιου που δεν θέλει να αναφέρει άλλαξε.

12:06: Πρώτα μίλησε ο πρόεδρος της Ομόνοιας και εξέφρασε την δυσαρέσκεια του που η διάσκεψη δεν θα είναι ποδοσφαιρική ενώ αναφέρθηκε στην άτυπη της ΚΟΠ και τα προβλήματα που αναλύθηκαν εκεί. Ο Πρόεδρος της Ομόνοιας αναφέρθηκε στον διαχρονικό πόλεμο που δέχεται η ομάδα κάνοντας αναφορά ότι αυτή ήταν και πριν την οικονομικές της δυσκολίες, αναφέρθηκε σε Πάπουτσους, Χαπέσιες, Χριστοδούλου. Αναφέρθηκε σε αλλοίωση βαθμολογίας στην Λεμεσό απέναντι στην ΑΕΛ, έκανε αναφορά στον Μέσκα που δεν τιμωρήθηκε για να ευνοηθούν ίσως κάποιοι άλλοι στο πρωτάθλημα αλλά μετά καρατομήθηκε από τον Αθλητικό Δικαστή. Ακολούθως έκανε αναφορά στις φάσεις που διαμαρτύρεται η Ομόνοια για τον αγώνα απέναντι στον ΑΠΟΕΛ. Επίσης αναφέρθηκε στο τεστ φυσικής κατάστασης που δεν πέρασε ο βοηθός διαιτητής. Τόνισε ότι δεν υπήρξε ποτέ έστω και ανθρώπινο λάθος σε ντέρμπι ΑΠΟΕΛ-Ομόνοιας εναντίων της Ομόνοιας. Τέλος ανέφερε για τον αγώνα απέναντι στον Ερμή και τα φάουλ που δεν δόθηκε ενώ έκανε και αναφορά σε τίτλους από τα ΜΜΕ που δείχνουν την αλλοίωση του αποτελέσματος.

 

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση