ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

«Οι οφειλές προς Νεοφύτου ανέρχονται στα 13 εκατ»

Συνεχίστηκε στο Επαρχιακό Δικαστηριο Λεκωσιας η ακρόαση της αγωγής του Μιλτιαδη Νεοφυτου με την οποία διεκδικεί 2 εκατ. ευρώ απο τον Δημήτρη Χριστόφια. Στην αίθουσα του Δικαστηριου βρίσκεται ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατιας.

Νικόλας Καρύδας, μάρτυρας Μιλτιαδη Νεοφυτου. Σύμφωνα με τον κ. Καρύδα,  ο Δημήτρης Χριστοφιας έκανε παρεμβάσεις προς το τέως εκτελεστικό διευθυντή της τράπεζας Κύπρου Ανδρέα Ηλιαδη και Θεόδωρο Άριστοδημου προεδρο της τράπεζας για να γίνονται υπερβάσεις στο λογαριασμό του Νεοφυτου.

«Γνώρισα τον Νεόφυτου της εποχή που πρόεδρος της τράπεζας ήταν ο Βάσος Σιαρλής. Μου τον γνώρισε ως ένα μεγάλο πελάτη της τράπεζας»

Παράτυπες πιστώσεις στο λογαριασμό του Νεοφύτου
«Στις 27 Ιουλίου 2012 είχα ζητήσει από αρμόδιο τμήμα να ελέγξει τον λογαριασμό Νεόφυτου και τις κινήσεις που υπήρχαν προς Ομόνοια. Όταν ζητήθηκε υπέρβαση 3 εκατ. ευρώ στο λογαριασμό Νεόφυτου έγινε παρέμβαση από Χριστόφια και Αντρός Κυπριανού» ανέφερε ο κ. Καρύδας ο οποίος είναι πρώην υπάλληλος της τράπεζας Κύπρου. Ο μάρτυρας υποστηρίζει ότι διώχθηκε από την τράπεζα για πολιτικούς λόγους. Υποστηρίζει ότι δεν ικανοποιούσε αιτήματα εταιρειών του ΑΚΕΛ

«Πριν φύγω από την τράπεζα είχα ζητήσει να γίνει έλεγχος στο λογαριασμό του Νεοφύτου κάτι που δεν έγινε ποτέ» λέει ο Καρύδας

Αντεξέταση του Καρύδα από δικηγόρο Δ. Χριστόφια
Κάτα την αντεξέση ζητήθηκε από το μάρτυρα να περιγράψει την επαγγελματική του σταδιοδρομία. «Η εταιρεία του Μιλτιάδη Νεοφύτου χρηματοδοτούσε κατά παράβαση των κανονισμών της τράπεζας την Ομόνοια. Εμένα» λέει ο μάρτυρας «δεν με πήρε τηλέφωνο ο Χριστοφιας ούτε ο Κυπριανου για να κάνω διευκόλυνση. Πήρε τον Ηλιάδη και Άριστοδημου».

Η θέση της υπεράσπισης είναι πως ούτε ο Χριστοφιας ούτε ο Κυπριανου παρενέβησαν προς την τράπεζα για λογαριασμό του Νεοφύτου. «Υπάρχουν και άλλα επισφαλή δάνεια αλλά για τον συγκεκριμένο λογαριασμό έβγαζε μάτια η παρέμβαση» είπε ο Καρύδας και ολοκληρώθηκε η μαρτυρία.

972 χιλιάδες το χρέος για την οικία Χριστόφια
Επόμενος μάρτυρας για την πλευρα Νεοφυτου παρουσιάστηκε ο Γιαννάκης Ιωάννου, Γενικος Διευθυντής της εταιρείας Νεοφυτου. Ο μάρτυρας παρέδωσε στο δικαστήριο τεκμήρια και περιέγραψε το ιστορικό ανάθεσης των εργασιών που πραγματοποίησε ο Νεοφυτου. Ο κ. Ιωάννου ανέφερε ότι το σύνολο των οφειλών για εργασίες στην οικία Χριστόφια και θυγατέρας του είναι 972 χιλιάδες.

Ο μάρτυρας αναφέρει οτι η Πόλα Κυπριανίδου του ζήτησε να προχρονολογήσουν τιμολόγια ύψους 200 χιλιάδων ευρώ και οι πληρωμές να φαίνονται οτι έγιναν μέσα στο 2012 αντί το 2013. Το αίτημα λέει ο μάρτυρας το προώθησε στο Νεοφυτου.

Με την αντεξέταση του Ιωάννου απο την υπεράσπιση Χριστόφια, ο μάρτυρας είπε πως οι οφειλές της Ομόνοιας προς τον Νεοφύτου ανέρχονται στα 13 εκατ. ευρώ.

«Δεν έγινε προϋπολογισμός του έργου στην Μακεδονίτισσα απο την εταιρεία Νεοφύτου» υποστηρίζει ο δικηγόρος της πλευράς Χριστόφια. «Οι χρεώσεις της εταιρείας Νεοφυτου προς οικογένεια Χριστόφια είναι υπέρ διπλάσιες του κανονικού» λέει ο δικηγόρος του Δ. Χριστόφια.

Οι απαιτήσεις της εταιρείας ειναι εξωπραγματικές και δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικά εκτελεσθήσες εργασίες υποστηρίζει η πλευρά Χριστόφια.

Ο δικηγόρος του Δ. Χριστόφια υποβάλει στον μάρτυρα οτι τα όσα είπε για τα προχρονολογημένα τιμολόγια έχουν σκοπό να πλήξουν τον πελάτη του λόγω της θέσης που είχε. Είπε επίσης στον μάρτυρα οτι λέει ψέματα για το θεμα τον προχρονολημενων αποδείξεων.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί την Τετάρτη.

www.kathimerini.com.cy

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση

X