ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Με παρέμβαση το δάνειο από RCB

Με παρέμβαση Χριστόφια το δάνειο και εγγύηση Μιλτή υποστήριξε μάρτυρας υπεράσπισης

Στις διαδικασίες παραχώρησης δανείου 2 εκατ. ευρώ προς την Ομόνοια την εποχή που στο τιμόνι του σωματείου ήταν ο Μιλτιάδης Νεοφύτου επικεντρώθηκε  ο Σταύρος Αλετράς Πολιτικός Μηχανικός στην εταιρεία Miltiades Neophytoy Civil Engineering Contractors & Devekopers Limited ο οποίος κατάθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης στην αγωγή Νεοφύτου κατά Χριστόφια.

Ο μάρτυρας στη  γραπτή δήλωσή του αναφέρθηκε στην επίσκεψη που πραγματοποίησαν με τον Νεοφύτου σε υποκατάστημα της RCB στην Λεμεσό περί τα τέλη Δεκεμβρίου 2011.

Σκοπός της επίσκεψης όπως είπε ήταν τα δάνειο των 2 εκατ. ευρώ. Όπως κατέθεσε ο Αλετράς αρχικά οι δυο πήγαν στο υποκατάστημα της ρωσικής τράπεζας στον Άγιο Τύχωνα όπου τους παρέπεμψαν στον εκτελεστικό διευθυντή Κυρίλ Ζιμάριν στα κεντρικά κοντά στο Δημόσιο Κήπο της Λεμεσού.

Ο Ζιμάριν όπως κατέθεσε  τους είπε ότι όπως αντιλαμβάνεται σκοπός της επίσκεψης τους ήταν τα δάνειο προς την Ομόνοια και ρώτησε τον Νεοφύτου τι είδους εγγυήσεις θα έβαζε.

Η απάντηση του τότε προέδρου της Ομόνοιας όπως είπε ήταν : Δεν σας είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας;

Ο Ρώσος συνομιλητής του χαμογέλασε και είπε στον Νεοφύτου αν αποδεχόταν να υπογράψει μια προσωπική εγγύηση για το δάνειο.

Ο Νεοφύτου δέχθηκε και τότε σύμφωνα με τον μάρτυρα δόθηκαν εντολές στο επιτελείο της τράπεζας να ετοιμάσει τη σύμβαση του δανείου και τη σύμβαση της εγγύησης.

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχισθεί στις 1,2, και 3 Νοεμβρίου.

Του Απόστολου Τομαρά
www.kathimerini.com.cy

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση

X