ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Η τυφλή αγάπη του Μιλτή

Και μια ιστορική φιλία που βρίσκεται στα δικαστήρια

Πρώτο θέμα αποτελεί η κατάθεση του Μιλτιάδη Νεοφύτου, την οποία εφημερίδες δημοσίευσαν αυτούσια, και στην οποία ο αναγνώστης βλέπει να ξετυλίγεται μπροστά του το ανάγιωμα μιας μεγάλης φιλίας που κατέληξε στα δικαστήρια, μεταξύ Μιλτιάδη Νεοφύτου και Δημήτρη Χριστόφια. Πολλά είναι εκείνα που προκαλούν ενδιαφέρον, κυρίως όμως η τυφλή εμπιστοσύνη κατά τα λεγόμενα Νεοφύτου, που έδειχνε στον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Από την ανακαίνιση στο Κελλάκι, την ανακαίνιση και το κτίσιμο ενός ακόμη ορόφου στη Μακεδονίτισσα, μέχρι και την ανάληψη της Προεδρίας της Ομόνοιας από τον Μιλτιάδη, ο Χριστόφιας έδινε εντολές, ο Νεοφύτου εκτελούσε, ο πρώτος έλεγε «μην έχεις έννοια και θα πληρωθείς για όλα» και ο δεύτερος υπάκουγε. Στα πάντα. Εξού και η κατάληξη.

Η γνωριμία

Οι δυο τους, όπως λέει ο Μιλτιάδης Νεοφύτου, γνωρίστηκαν το 2001, όπου η κατασκευαστική του Μιλτιάδη Νεοφύτου ανέλαβε την ανακαίνιση της Βουλής. Η γνωριμία οδήγησε σε φιλία, και έτσι ο Δημήτρης ζήτησε από τον Μιλτιάδη να αναλάβει την ανακαίνιση στο Κελλάκι. «Δέχτηκα χατιρικά» είπε ο κ. Νεοφύτου στην κατάθεσή του αλλά δεν λέει αν έγινε συμφωνία για χρήματα ή όχι. «Ο εναγόμενος δεν ρώτησε πόσο θα κοστίσουν οι εργασίες, με διαβεβαίωσε όμως πως θα πλήρωνε το κόστος» αναφέρεται μόνο. Βασίστηκαν σε προηγούμενα σχέδια και η ανακαίνιση ξεκίνησε.

Τι περιλάμβανε η ανακαίνιση στο Κελλάκι: επένδυση των εξωτερικών πανέλων αμιάντου με ειδικό τουβλάκι από το εξωτερικό μέχρι ενός ύψους και επένδυση με ξύλο ιρόκο πιο ψηλά, κατασκευή τοίχων αντιστήριξης από οπλισμένο σκυρόδεμα για συγκράτηση των χωμάτων και βράχων στην πλαγιά του βουνού σε αντικατάσταση των βαρελιών με χώμα που προϋπήρχαν, επένδυση τοίχων αντιστήριξης με πέτρα της περιοχής, εσωτερική αναβάθμιση και εγκατάσταση συστήματος κεντρικής θέρμανσης, μετατροπή υφιστάμενου χώρου στάθμευσης σε γραφείο, διαμόρφωση αποθήκης κάτω από το κλιμακοστάσιο, πλήρη ανακαίνιση του αποχωρητηρίου ξένων και χώρων υγιεινής, επέκταση της υφιστάμενης κατοικίας κατά 46 τ.μ. περίπου (νέα κουζίνα και νέος χώρος καθιστικού και τραπεζαρίας), τροποποίηση κι επέκταση των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, πελεκανικές εργασίες, αλουμίνια, κατασκευή καλυμμένου χώρου στάθμευσης για δύο οχήματα, κατασκευή βιβλιοθήκης, δημιουργία ακάλυπτης βεράντας 20τ.μ. περίπου, διαμόρφωση αποθήκης πινάκων, ανακαίνιση χώρου ψησταριάς και αντικατάσταση υφιστάμενων πατωμάτων ισογείου.

Μάλιστα, υπήρχαν και σχέδια για πισίνα, που δεν ολοκληρώθηκαν όμως. Γιατί; Είναι ένα ερώτημα.

Τα αλεξίσφαιρα στη Μακεδονίτισσα

Ένα από τα σημεία που προκαλεί εντύπωση, είναι και η μεγαλειώδης ανακαίνιση στο σπίτι του πρώην ΠτΔ στη Μακεδονίτισσα. Ενόσω εξελίσσονταν οι εργασίες στο Κελλάκι, περί τον Οκτώβριο του 2007, ο εναγόμενος, με τον οποίο στο μεταξύ είχαμε αναπτύξει στενή φιλία, με προσκάλεσε στο σπίτι του στην Έγκωμη, στην περιοχή Μακεδονίτισσας. Η εν λόγω οικοδομή αποτελείτο τότε από υπόγειο και ισόγειο, όπου κατοικούσε ο εναγόμενος με τη σύζυγό του, καθώς και ακόμη έναν όροφο, όπου κατοικούσε η κόρη του εναγομένου Μαριάννα, με το σύζυγό της Παναγιώτη Παλάτο. Ο εναγόμενος μού ζήτησε να αναλάβω την ανακαίνιση κι επέκταση της κατοικίας, καθώς και την ανέγερση ακόμη ενός ορόφου, πάνω από την υφιστάμενη οικοδομή, για σκοπούς κατοικίας της άλλης του κόρης, Χριστίνας, και του συζύγου της Νίκου Μούδουρου, αναφέρει ο Μιλτιάδης Νεοφύτου.

Τι περιλάμβανε η ανακαίνιση: κατεδάφιση υφιστάμενων εσωτερικών τοίχων, αφαίρεση υφιστάμενων επιπλώσεων (κουζίνες – ερμάρια), αφαίρεση υφιστάμενων δαπέδων, αφαίρεση υφιστάμενων κουφωμάτων, αφαίρεση υφιστάμενων υπηρεσιών και ειδών υγιεινής, κατασκευή καινούργιων τοιχοποιιών, διαμόρφωση και επέκταση χώρων, τοποθέτηση νέων υπηρεσιών (μηχανολογικά και υποδαπέδια θέρμανση), εγκατάσταση νέων αποχετεύσεων, σκυροδετήσεις screed – ελαφρομπετόν, επιχρίσματα, κατασκευή ψευδοροφών, τοποθέτηση δαπεδοστρώσεων κι επενδύσεων, τοποθέτηση ειδών υγιεινής, τοποθέτηση συνθετικού γρανίτη σε κουζίνα και χώρους υγιεινής, τοποθέτηση νέων αλουμινίων (τραπεζαρία, αλεξίσφαιρα γυαλιά και ενισχυμένα αλουμίνια), τοποθέτηση πελεκανικών σε υπνοδωμάτια και κουζίνα και εσωτερικών κουφωμάτων, μεταξύ άλλων…

Διαβάστε όλη την κατάθεση εδώ
http://www.24news.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=60771

και για την Ομόνοια εδώ
http://www.24sports.com.cy/mobile.php?modid=2&artid=163704

ΠΗΓΗ: www.24news.com.cy

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση