ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Ζητά 21 εκ. για Ομόνοια!

24sports team

24sports team

info@24sports.com.cy

Βγήκε ξανά στο προσκήνιο η δικαστική διαφορά των Δημήτρη Χριστόφια και Μιλτιάδη Νεοφύτου  που περιλαμβάνει και τα της Ομόνοιας, το όνομα, η ιστορία  και το κύρος της οποίας διασύρεται, ενώ ο κόσμος της ομάδας μόνο λύπη και ντροπή νοιώθει γιαυτά που διαδραματίζονται.  Σύμφωνα με την κατάθεση του Μιλτιάδη Νεοφύτου στην ακροαματική διαδικασία ο ίδιος έχει λαμβάνειν από το σωματείο ποσό εικοσιενός εκατομμυρίου ευρώ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», «πέραν των €22 εκατ. απαιτεί με αγωγή που καταχώρησε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας από τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ο εργολήπτης Μιλτιάδης Νεοφύτου, ο οποίος κατέθεσε χθες στο Δικαστήριο με την έναρξη της ακρόασης της υπόθεσης».

Με βάση το δημοσίευμα, το μεγαλύτερο ποσό που απαιτείται με την αγωγή και φθάνει στα €21 εκατ. αφορά στην Ομόνοια της οποίας πρόεδρος διετέλεσε ο Μιλτιάδης Νεοφύτου μετά από προτροπή και βοήθεια του Δημήτρη Χριστόφια.Στην ένορκη δήλωσή του – συνεχίζει το δημοσίευμα- ο Μιλτιάδης Νεοφύτου ανέφερε ότι γνωρίστηκε με τον Δημήτρη Χριστόφια το 2001 όταν ανέλαβε την ανακαίνιση και την επέκταση του κτηρίου της Βουλής.

Η υπόθεση κατά τον καταθέσαντα  χωρίζεται σε τρεις πτυχές: (α) Οικοδομικές εργασίες στο Κελλάκι για το εξοχικό του κ. Χριστόφια και στο σπίτι του στη Μακεδονίτισσα, (β) Έξοδα για την προεκλογική εκστρατεία του Δημήτρη Χριστόφια το 2007 και (γ) Χρήματα που κατέβαλε ο ίδιος ο ενάγων για το Σωματείο της Ομόνοιας. Τα περισσότερα χρέη όμως αφορούν στην Ομόνοια και φθάνουν μέχρι τα €13.600.000 με τόκους ύψους €8.000.000 μέχρι σήμερα.

Η συμφωνία που είχαν για τα σπίτια του εναγόμενου ήταν πως ο ενάγων (σ.σ. Νεοφύτου) και η εταιρεία του δεν θα είχαν κανένα κέρδος και πως ο τελευταίος θα πλήρωνε μόνο το κόστος κατασκευής. Λόγω των εργασιών αυτών αναπτύχθηκε στενή φιλία μεταξύ τους, η οποία διακόπηκε λόγω των πολλών χρεών που είχε δημιουργήσει ο κ. Χριστόφιας στην εταιρεία του ενάγοντα.

Κατά την περίοδο που ο εναγόμενος (σ.σ. Χριστόφιας) έκανε πληρωμές (χωρίς όμως να ξοφλήσει τα οφειλόμενα) η λογίστρια του έστειλε μήνυμα στην εταιρεία όπου ουσιαστικά γίνεται παραδοχή για τα οφειλόμενα ποσά και παράλληλα η λογίστρια παρακάλεσε (Μάη 2013 όταν ο κ. Χριστόφιας θα υπέβαλλε δήλωση για το πόθεν έσχες) να προχρονολογήσει η εταιρεία τις αποδείξεις ώστε να φαίνεται ότι ο εναγόμενος είχε καταβάλει νωρίτερα €200.000 που πλήρωσε τον Γενάρη του 2013. Η εταιρεία δεν ικανοποίησε το αίτημα αυτό γιατί ήταν παράνομο.

Ο Μιλτιάδης Νεοφύτου κατέθεσε επίσης ότι κατά την προεκλογική εκστρατεία του 2007, ο Δημήτρης Χριστόφιας τον πληροφόρησε ότι θα διεκδικήσει την Προεδρία της Δημοκρατίας και του ζήτησε να του βρει  ένα ακίνητο κοντά στα γραφεία του ΑΚΕΛ το οποίο θα χρησιμοποιούσε για σκοπούς της προεκλογικής του εκστρατείας. Το εντόπισε και με οδηγίες του έτερου διάδικου προέβη σε μεγάλες βελτιώσεις, ενώ του ζήτησε να αναλάβει και την ενοικίαση των διαμερισμάτων, πράγμα που έπραξε με τη δέσμευση του Δημήτρη Χριστοφια ότι θα κατέβαλλε το αντίτιμο.

Πλήρωσε ποσό 64000 ευρώ (ενοίκια, νερό, το ρεύμα, διαμόρφωση των διαμερισμάτων) Περαιτέρω κατέθεσε ότι είχε ενεργή εμπλοκή και σε άλλες πτυχές της προεκλογικής εκστρατείας, οργανώνοντας μεγάλες συγκεντρώσεις και συναντήσεις με επιχειρηματίες. Όλα αυτά τα έξοδα, σύμφωνα με τον ισχυρισμό του Μιλτιάδη Νεοφύτου, έγιναν με την υπόσχεση του εναγόμενου ότι θα τα κανονίσει.

Παρών στην ακροαματική διαδικασία ήταν και ο Δημήτρης Χριστόφιας.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση

X