ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Τι είπε ο Δώρος

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Ο Δώρος Σεραφείμ στην ομιλία του στην Γενική Συνέλευση της Ομόνοιας, που περιείχε τον απολογισμό της χρονιάς, αναφέρθηκε αρχικά στο συναίσθημα που νιώθουν οι διοικούντες για τη δουλειά που έχουν στους 28 μήνες της θητείας του. Το αίσθημα αυτό είναι υπερηφάνεια.

Ανέφερε επίσης ότι η Ομόνοια έχει πολλά να κερδίσει, αν συνεχίσει να λειτουργεί ως σωματείο. Θα μπει όμως σε επικίνδυνα μονοπάτια να μετατραπεί σε εταιρεία. Το σωματείο λειτουργεί σε επαγγελματικά πλαίσια και θα συνεχίσει να εξελίσσεται χωρίς αλλοίωση χαρακτήρα και DNA.

Βασικός πυλώνας του πλάνου ήταν η οικονομική ανάκαμψη. Σε αυτό το διάστημα η Ομόνοια πέρασε όλους τους ελέγχους της ΚΟΠ και της UEFA. Το χρέος μειώθηκε κατά 3,1 εκατομμύρια ευρώ και μετατράπηκε από μη διαχειρίσιμο σε διαχειρίσιμο.

Τις περιόδους 13-14 και 14-15, υπήρχε τεράστιο έλλειμα στον προϋπολογισμό, απόρροια των ψηλών συμβολαίων αλλά και συσσωρευμένων οφειλών. Με αυτά τα δεδομένα αποκτά τεράστια αξία το γεγονός ότι το χρέος μειώθηκε. Ο 60 περιπτώσεις διακανονισμών έγιναν δέκα, με την δαπάνη ποσού 4 800 000 ευρώ. Με την ολοκλήρωση του τριετούς πλάνου, θα αποπληρωθούν σχεδόν όλοι οι διακανονισμοί.
Μεγάλο βάρος για το σωματείο είναι οι διακανονισμοί προς το κράτος (κοινωνικές ασφαλίσεις, ΦΠΑ, φόρος εισοδήματος), της περιόδου 2007-13. Η Ομόνοια χρειάζεται κάθε μήνα για την αποπληρωμή αυτών 108 χιλιάδες ευρώ.

Η Ομόνοια στις αγωνιστικές περιόδους 14-15 και 15-16 χρειάστηκε χρηματικό ποσό 673 χιλιάδων ευρώ για να διατηρείται στην ζωή κάθε μήνα.

Όσο αφορά στην ποδοσφαιρική ομάδα, λέχθηκε για την περίπτωση Μιλόγεβιτς πως η ενέργεια του ξάφνιασε τόσο το ΔΣ όσο και τον τεχνικό διευθυντή.

Με το τέλος της ομιλίας του, ο πρόεδρος κάλεσε τα μέλη να ψηφίσουν τον συνδυασμό του απερχόμενου συμβουλίου.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση