ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Νέα Σαλαμίνα: «Οι συνέπειες του πραξικοπήματος στοιχειώνουν τον κυπριακό λαό»

Οι «ερυθρόλευκοι» καταδικάζουν με τον πιο έντονο τρόπο το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου

24sports team

24sports team

info@24sports.com.cy

Ανακοίνωση εξέδωσε η Νέα Σαλαμίνα με την οποία καταδικάζει το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 1974.

Αναλυτικά:

Οι συνέπειες του εφιαλτικού πρωινού που ξημέρωσε στις 15 Ιουλίου 1974 με το προδοτικό πραξικόπημα της Χούντας των Αθηνών και των εδώ ομοϊδεατών της προδοτικής ΕΟΚΑ Β είναι ακόμα ζωντανές και στοιχειώνουν την καθημερινότητα του κυπριακού λαού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ καταδικάζει με όλη του τη δύναμη την προσπάθεια κατάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας 44 χρόνια πριν μέσω του πραξικοπήματος, όπου άνοιξε τις κερκόπορτες για τη βάρβαρη τούρκικη εισβολή 5 μέρες αργότερα.

Η πρώτη φάση του δίδυμου εγκλήματος είχε ως τραγική συνέπεια τον διχασμό του λαού μας αλλά και τελικά τον ξεριζωμό 200 και πλέον χιλιάδων προσφύγων από τα σπίτια τους.

Η πόλη μας μαζί με τα υπόλοιπα κατεχόμενα εδάφη μας, περιμένουν υπομονετικά την επιστροφή των προσφύγων για να ξαναζωντανέψουν και να επιστρέψουν στην κανονικότητα.

Η ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΣ Αμμοχώστου δεν είναι μόνο Αθλητικό Σωματείο. Είναι φορέας αγώνα για δικαίωση, είναι ιδανικό επιστροφής και είναι η ίδια η Αμμόχωστος! Το Σωματείο μας μέσα στα πλαίσια της πολιτιστικής, κοινωνικής και άλλης προσφοράς του, θα κρατά άσβεστη τη μνήμη των κατεχόμενων εδαφών μας, θα τιμά τους πεσόντες ήρωες, θα υπενθυμίζει ποιοι ευθύνονται για τα βάρβαρα εγκλήματα του πραξικοπήματος και της εισβολής του μαύρου Ιούλη του 1974 και θα αγωνίζεται για την απελευθέρωση!

ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ!!

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Τελευταία Ενημέρωση

X