ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Νέα Σαλαμίνα: Ο «βασιλιάς» του Σάββα Πουρσαϊτίδη

Θετικότατο ήταν το πρόσημο στην πρώτη εμφάνιση του Κίνγκσλεϊ Ονουέγκπου

Κυριάκος Τοφή

Η προσπάθεια κάλυψης του κενού που δημιουργήθηκε μετά την αποχώρηση του Καρλάο από την κορυφή της γραμμής κρούσης της Νέας Σαλαμίνας, ήταν ενδεχομένως το δυσκολότερο έργο που είχε να αντιμετωπίσει το καλοκαίρι η ερυθρόλευκη ομάδα προγραμματισμού. Ο Βραζιλιάνος πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό εξάμηνο με τη φανέλα της προσφυγικής ομάδας σκοράροντας έντεκα γκολ, ωστόσο τα... τερτίπια του δεν του επέτρεψαν να συνεχίσει, κατ' επιλογήν, στην Κύπρο και το «Αμμόχωστος-Επιστροφή».

Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης έστρεψε την προσοχή του στον Γερμανό, με αφρικανικές ρίζες, Κίνγκσλεϊ Ονουέγκπου και το πρώτο δείγμα γραφής τον έχει δικαιώσει και μάλιστα πανηγυρικά. Ο πανύψηλος κεντρικός επιθετικός ο οποίος κοιτάει τον κόσμο από τα 191 εκατοστά, ήταν εκ των πρωταγωνιστών στο πρώτο διπλό της χρονιάς με αντίπαλο την ΕΝΠ στο «Τάσος Μάρκου».

Αρχικά κέρδισε το πέναλτι με το οποίο η Νέα Σαλαμίνα πήρε προβάδισμα στο σκορ για δεύτερη φορά, στη συνέχεια βρήκε τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίκτυα διαμορφώνοντας προσωρινά το 1-3, ενώ είχε και μια προσπάθεια στο δοκάρι. Η ιαχή «King, King» στο 82ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Γερμανός αποτέλεσε την πρώτη διορθωτική κίνηση του Σάββα Πουρσαϊτίδη καταδεικνύει τη σχέση αγάπης που έχει ήδη καταφέρει να δημιουργήσει ο Κίνγκσλεϊ Ονουέγκπου με τους φίλους της Νέας Σαλαμίνας.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Τελευταία Ενημέρωση

X