ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

«Έχετε κοντή μνήμη»

Μέσω της επίσημης σελίδας του σωματείου η Νέα Σαλαμίνα δημοσιεύει δήλωση - απάντηση του προέδρου κ. Πάρι Ανδρέου σε σχέση με την ανακοίνωση των οργανωμένων οπαδών της ομάδας - Red Rebels:

"Αγαπητοί φίλοι,

Δύο μέρες μετά από ένα δύσκολο παιχνίδι και μια πολύ δύσκολη δοκιμασία, πλέον και πιο ήρεμος, θα ήθελα να δώσω κάποιες απαντήσεις στην ανακοίνωση που δημοσίευσαν οι οργανωμένοι οπαδοί μας - Red Rebels το πρωί της Κυριακής, πριν τον κρίσιμο αγώνα της ομάδας μας. Στην ανακοίνωση αφενός, καλούσαν τα μέλη τους αλλά και τους φίλους της ομάδας μας σε αποχή στο, ίσως, πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς και αφετέρου, άφηναν ξεκάθαρες αιχμές προς το πρόσωπο μου, ως τον «Κύριο» με τις γραβάτες που αμαυρώνει την ιστορία του Σωματείου.

Είναι με μεγάλη λύπη που αναγκάζομαι να απαντήσω, τουλάχιστον, σε αυτούς που ετοίμασαν τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, αλλά νιώθω έντονα την ανάγκη να το πράξω για να ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα. Η απάντηση μου βασίζεται στο γεγονός ότι το περιεχόμενο της ανακοίνωσης δεν είναι καλόπιστη κριτική, η οποία είναι πάντοτε καλοδεχούμενη, αλλά σκέτη λασπολογία προς το πρόσωπο μου.

Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά ότι θα τρίζουν τα κόκκαλα του μεγάλου ηγέτη, ανθρώπου, δασκάλου, αθλητή και εκ των ιδρυτών μας Νική Γεωργίου για τις περιπέτειες της ομάδας μας…. Οι εμπνευστές της ανακοίνωσης αγνοούν πως αναφέρονται σε ένα άνθρωπο που με μεγάλωσε αθλητικά, πρώτα ως προπονητής μου στο ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Νέας Σαλαμίνας στην Λεμεσό και μετά ως προπονητής μου στην πετόσφαιρα μέχρι τα 18 μου χρόνια, διδάσκοντας μου αξίες, ιδανικά και ευ αγωνίζεσθαι, πράγματα άγνωστα για κάποιους. Αναφέρεστε σε έναν άνθρωπο ίνδαλμα που κυκλοφορούσε μέσα στην προσφυγιά με μπάλες στην πλάτη για να κρατήσει κάθε τμήμα της Σαλαμίνας ζωντανό παρόλα τα τεράστια προβλήματα. Έναν άνθρωπο που έλεγε ότι πρέπει να είμαστε πάντα, πάντα δίπλα στην ομάδα, και παρά του ότι πέρασε μαζί με το Σωματείο απίστευτα δυσάρεστες στιγμές ήταν πάντα παρών στο γήπεδο μέχρι και τον θάνατο του. Ήταν πάντα παρών και όχι απών όπως κάποιοι επέλεξαν την περασμένη Κυριακή.

Κάνετε αναφορά ότι κάποιοι παίζουν με την νοημοσύνη σας (προφανώς αναφέρεστε στον πρόεδρο και τα άλλα μέλη του ΔΣ), και ότι έχουμε βρόμικα σχέδια και στήσαμε σάπιο παιχνίδι. Αναφέρετε επίσης ότι κάποιος «Κύριος» με τις γραβάτες αμαυρώνει την ιστορία του Σωματείου.

Για ποια σχέδια μιλάτε; Για ποιο σάπιο παιχνίδι; Αυτά που βλέπετε ίσως να συμβαίνουν σε άλλες ομάδες και σας έχουν γίνει εμμονή ότι δήθεν γίνονται και στην ομάδα μας; Βλέπετε φαντάσματα εκεί που δεν υπάρχουν μόνο και μόνο γιατί σε άλλες ομάδες υπάρχουν. Αν κάναμε όλα αυτά που υπονοείτε κύριοι, δεν θα χρωστούσαμε έστω και 1 ευρώ στον οποιονδήποτε και ούτε θα αναγκαζόμασταν να βάζουμε τις περιουσίες μας ως υποθήκη στο Σωματείο κάθε λίγο και λιγάκι.
Δυστυχώς Κύριοι, είστε εκτός τόπου και χρόνου και από ότι φαίνεται ούτε θέλετε να καταλάβετε. Και παρεμπιπτόντως πριν 3 αγωνιστικές, αν δεν το γνωρίζετε, κτυπήθηκαν 3 μέλη του Δ.Σ. συμπεριλαμβανομένου και του Προέδρου γιατί δεν χάσαμε. Ίσως σας λέει κάτι αυτό, αλλά μάλλον όχι.

Πέραν αυτού, θα έπρεπε τουλάχιστον να σεβαστείτε αυτό το Δ.Σ. που εδώ και 4 χρόνια σας έχει στεγάσει δωρεάν, σας παραχωρεί ρεύμα και νερό δωρεάν, σας έχει προμηθεύσει με ρουχισμό και άλλου τύπου υφάσματα για τις ανάγκες σας, έχει σταθεί οικονομικά δίπλα σας στα μέτρα των δυνατοτήτων του σε όλες σας τις εκστρατείες, έχει πληρώσει όλα τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στο σωματείο τα τελευταία 4 χρόνια από τις παρεκτροπές των μελών σας, που συνολικά υπερβαίνουν τις €50 000, και το κυριότερο, έχει σταθεί ειλικρινέστατο απέναντι σας.

Και σαν να μην έφτανε η ανακοίνωση σας, την ίδια μέρα στο παιχνίδι είχατε τοποθετήσει πανό που αναγράφετε ότι «θέλετε την Σαλαμίνα μας πίσω».

Και εγώ ρωτώ Κύριοι.
Για ποια Σαλαμίνα αναφέρεστε;
Ποια Σαλαμίνα θέλετε πίσω;
Την συνεχώς διαβαθμισμένη Νέα Σαλαμίνα των τελευταίων 15 χρόνων;
Την καταχρεωμένη Νέα Σαλαμίνα;
Την ταλαιπωρημένη Σαλαμίνα από εσωστρέφεια και αντιπαλότητες μεταξύ των οπαδών της;
Τελικά ποια Σαλαμίνα θέλετε πίσω;

Φαίνεται ότι έχετε κοντή μνήμη και ξεχάσατε που ήμασταν πριν 4 χρόνια. Ξεχάσατε ότι πριν 4 χρόνια δίναμε μπαράζ διαβάθμισης με την Αναγέννηση Δερύνειας, με 5 εκατομμύρια χρέος και μείον 3 βαθμούς. Ξεχάσατε όταν ο φίλτατος Πρόσεδρος τότε Δρ. Σίμος Ιωάννου είπε μετά το παιχνίδι αυτό ότι τίθεται θέμα οριστικού κλεισίματος του Σωματείου αφού δεν υπάρχει τρόπος να ανταπεξέλθει οικονομικά, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλλε.

Δεν θέλω να αναφερθώ στο τι έκανε και δεν έκανε αυτό το Δ.Σ. που εδώ και 4 χρόνια δουλεύει νυχθημερόν για να επαναφέρει την Νέα Σαλαμίνα Αμμοχώστου στις μεγάλες ομάδες του Κυπριακού ποδοσφαίρου με υγειές οικονομικό υπόβαθρο. Ο απολογισμός θα γίνει στις Γενικές Συνελεύσεις στις 31 Μαΐου και οι αποφάσεις μας θα κριθούν από τον κόσμο και το χρόνο. Στο κάτω κάτω αυτή ήταν η ευθύνη και υποχρέωση μας από την στιγμή που αναλάβαμε την διοίκηση του Σωματείου.
Και κάτι τελευταίο και πολύ σημαντικό. Ο «Κύριος» με τις γραβάτες Κύριοι, είναι πεντακάθαρος και όσοι είναι κοντά στο Σωματείο το γνωρίζουν από πρώτο χέρι, όπως είναι και όλα τα μέλη του Δ.Σ..

Είτε το θέλετε, είτε όχι είμαστε πεντακάθαροι και έτσι θα συνεχίσουμε και στο μέλλον και σε όποιον αρέσει. Είμαστε πεντακάθαροι αλλά όχι αλάνθαστοι.

Είναι δικαίωμα σας να είστε μακριά από το Σωματείο και είναι σεβαστό. Είναι δικαίωμα σας να κάνετε κριτική και είναι και αυτό σεβαστό. Είναι όμως υποχρέωση σας, εφόσον αγαπάτε αυτό το Σωματείο να το στηρίζετε και να μην σπέρνετε ζιζάνια, που μόνο εσωστρέφεια και προβλήματα δημιουργούν.

Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ.
Κλείνω με την ελπίδα ότι το σλόγκαν μας «δεν σε αφήσαμε μόνη ποτέ» να γίνει πράξη από όλους."

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Τελευταία Ενημέρωση