ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φτεροπόδαροι σε άνοδο

Ο Γιάροσλαβ Μαρτίνιουκ ήταν ο βασικός λόγος για τον οποίο ο Ερμής έφτασε στην τρίτη του διαδοχική νίκη στο πρωτάθλημα, επικρατώντας με 2-1 σε βάρος του Εθνικού στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε το πρόγραμμα της πέμπτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Ο Ουκρανός μέσος σημείωσε και τα δύο γκολ της ομάδας του, καταφέρνοντας να της χαρίσει τη νίκη στις καθυστερήσεις. Στον ένα βαθμό παρέμεινε η ομάδα της Άχνας, για την οποία είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Χατζηβασίλης.


Το παιχνίδι
Μοιρασμένο από πλευράς πρωτοβουλίας ήταν το παιχνίδι στο πρώτο του μέρος, το οποίο δεν ήταν πλούσιο σε θέαμα αλλά είχε να επιδείξει κάποιες πολύ μεγάλες ευκαιρίες. Ο Ερμής μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και είχε την υπεροχή στο πρώτο μισό. Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε την ευκαιρία να αλλάξει από νωρίς τις ισορροπίες, όμως ο Ντε Μέλο απέτυχε να νικήσει τον Μπογκατίνοφ σε εκτέλεση πέναλτι. Μετά το 20-25’ ο Εθνικός ανέβηκε, είδε τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του αντιπάλου στο 23’ όμως το γκολ ακυρώθεται μετά από υπόδειξη επιθετικού φάουλ του Σελάγια και στο 41’ έφτασε μια ανάσα από το να προηγηθεί, όμως ο Στυλιανού απέκρουσε τις διαδοχικές προσπάθειες των Ενέσκου και Χατζηβασίλη. Δύο λεπτά αργότερα ήρθε το τέρμα, αλλά μπήκε στην απέναντι εστία, με το πλασέ ακριβείας του Μαρτίνιουκ να δίνει προβάδισμα στους «φτεροπόδαρους».

Οι δύο ομάδες μπήκαν σχετικά ορεξάτες στο δεύτερο μέρος και παρότι χρειάστηκε να περάσουν 20 λεπτά για να καταγραφεί η πρώτη καλή ευκαιρία, οι επισκέψεις τους στην περιοχή του αντιπάλου και η δημιουργία τελικών προσπαθειών ήταν πιο συχνή. Ο Μπογκατίνοφ διατήρησε τις ισορροπίες στο παιχνίδι αποκρούοντας το σουτ του Φερνάντες στο 66’, ενώ ένα λεπτό αργότερα ήρθε η απάντηση του Εθνικού με τον Χατζηβασίλη, που αστόχησε με προβολή από καλή θέση. Στο 70’, ωστόσο, ο Κύπριος επιθετικός δεν λάθεψε μετά την υπέροχη κάθετη πάσα του Πιντσέλι και έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Ο Ερμής διεκδίκησε με πολύ μεγαλύτερο σθένος το δεύτερο γκολ σε σχέση με τον Εθνικό, που έδειξε πρόθεση να κρατήσει την ισοπαλία. Τα σουτ των Μαρτίνιουκ και Φερνάντες σε 82’ και 90 αντίστοιχα σταμάτησαν στον Μπογκατίνοφ, όμως αυτό του Μαρτίνιουκ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων κόντραρε σε αντίπαλο και δεν άφησε περιθώριο στον Σκοπιανό τερμαφύλακα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Γήπεδο: Αντώνης Παπαδόπουλος

Συνθέσεις
Ερμής (Ν. Παναγιώτου):
Στυλιανού, Χριστόφ, Σίργκι (38’ Αντωνίου), Μπένγκα, Ντε Βρίσε, Μαϊσουράτζε, Μπάουμαν, Μαρτίνιουκ, Γιαγκουδάκης (49’ Αρτάμπε), Ντε Μέλο, Ντομινίκ (64’ Φερνάντες).
Εθνικός (Ντ. Ντόντσιτς): Μπογκατίνοφ, Μουλαζίμης, Γκριγκαλάβα (46’ Στόιτσεφ), Ντόβμπνια, Τσικάρσκι, Αρέστη (59’Γκαβρίλα), Πιντσέλι, Ενέσκου, Χατζηβασίλης, Κιπιάνι (85’ Κρατσούνοφ), Σαλάγια.

Σκόρερ: Μαρτίνιουκ (43’, 90+5’) / Χατζηβασίλης (70’)

Κίτρινες: Χριστόφ, Μπάουμαν / Πιντσέλι, Αρέστη, Μπογκατίνοφ, Ενέσκου, Ντόβμπνια

Διαιτητής: Λούκας Σωτηρίου
Βοηθοί: Σωτήρης Βίκτωρος, Νίκος Εγγλέζου
Τέταρτος: Χαράλαμπος Σκαπούλλης
Παρατηρητής: Ανδρέας Δημητρίου

ΕΡΜΗΣ: Τελευταία Ενημέρωση

Ερμής: Ήρωας...

Ερμής: Ήρωας...

Έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί ο αρχηγός της ομάδας, Αντώνης Κατσής
Θεόδωρος Τσιολάκης
 |  ΕΡΜΗΣ