ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το έκρινε ο Πάγιες

Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε η Δόξα, καθώς κέρδισε στο «Τάσος Μάρκου» την Αναγέννηση Δερύνειας με 1-0. Το γκολ της νίκης πέτυχε στο 54ο λεπτό ο Κότο Πάγιες με κεφαλιά. Ισορροπημένο το παιχνίδι, με λίγες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

Στους 4 βαθμούς έφτασε πλέον η Δόξα, με την ομάδα της Δερύνειας να μένει στον βαθμό που πήρε κόντρα στην Ομόνοια.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Μέτριο το πρώτο ημίχρονο, χωρίς πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Αρχικά, η Δερύνεια προσπάθησε να απειλήσει με τον Μπριτζίτο από πλάγια, αλλά οι σέντρες του δεν είχαν αποτέλεσμα. Η πρώτη καλή φάση ήρθε στο 7ο λεπτό, όταν ο Ρούντι έκανε τις ενέργειες έξω από την περιοχή, βρήκε χώρο, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε έξω. 

Στο 24΄ ο Αντρέας Κυπριανού αντικαταστάθηκε από τον Εμίλιο Φουρτάδο με τον Αδάμο Αδάμου να προβαίνει νωρίς στην πρώτη του αλλαγή στο ματς με την Δόξα. Ο Κύπριος επιθετικός αντιμετώπισε πρόβλημα στο δεξί γόνατο, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί και στην κλινική για ιατρικές εξετάσεις.

Με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο Βέσλεμ απόλεσε μεγάλη ευκαιρία για την Αναγέννηση. Ο εξτρέμ των γηπεδούχων ξεχύθηκε από πλάγια, μπήκε στην περιοχή του Νέγκρι όμως το σουτ του δεν ήταν το ιδανικό με την μπάλα να περνά άουτ.

Ο Μόδεστος Σωτηρίου βλέποντας τον Νέγκρι να είναι εκτός θέσης επιχείρησε μακρινό σουτ στο 40΄ της αναμέτρησης. Η έμπνευση του ποδοσφαιριστή της Αναγέννησης ήταν καλή ωστόσο η εκτέλεση όχι, με την μπάλα να περνά πολύ άουτ.

Στα τελευταία στάδια του πρώτου ημιχρόνου δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Η ίδια εικόνα στα πρώτα στάδια της επανάληψης, με τον Δόξα να έχει την κατοχή της μπάλας. Στο 54ο λεπτό, η ομάδα της Κατωκοπιάς κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Εντμάρ από αριστερά επιχείρησε την σέντρα στο ύψος της μεγάλης περιοχής του Μάστρου, εκεί όπου ο Παγιές με κεφαλιά έκανε το 0-1.

Στην φάση του τέρματος οι παίκτες και ο πάγκος της Αναγέννησης διαμαρτυρήθηκαν έντονα ότι υπήρχε παίκτης της Δόξας που επηρέασε την φάση πριν καταλήξει στα δίκτυα, ωστόσο από την επανάληψη φάνηκε ότι καλυπτόταν.

Στην συνέχεια, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε και δεν υπήρχαν καθόλου φάσεις. Στο 74΄ ο Γκαουσού Φοφανά έφτασε πολύ κοντά στο 2-0. Ο Αφρικανός ελίχθηκε κάνοντας ωραίο σουτ ωστόσο η μπάλα πέρασε λίγο έξω.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Λουίς Περάλντα έκανε ωραία ενέργεια εντός περιοχής γυρίζοντας την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, εκεί όπου ο Γκόμες έπιασε ωραίο σουτ ωστόσο ο τερματοφύλακας της Αναγέννησης έσωσε διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ.

Στο 86ο λεπτό η Αναγέννηση έχασε την μεγαλύτερη της ευκαιρία να ισοφαρίσει το παιχνίδι. Ο Βλασόπουλος έδωσε ωραία στον Μπαρμπούδη, αυτός στο ύψος της περιοχής και πλάγια είχε ανοικτό το οπτικό πεδίο να στείλει την μπάλα στα δίκτυα ωστόσο η μπάλα στο σουτ του πέρασε έξω.

Στα τελευταία στάδια του παιχνιδιού, παρά τις προσπάθειες και των δύο ομάδων, το 0-1 δεν άλλαξε και η Δόξα κράτησε τη νίκη.

Αναγέννηση: Μάστρου, Μπαρμπούδης, Σωτηρίου, Αναστασίου, Ντιαλό, Βλασόπουλος, Γιουσπασιάν, Γκάλεζιτ (60΄ Νατσιόπουλος) Βέσλεμ, Μπριτζίτο, Κυπριανού.

Δόξα: Νέγκρι, Δημητρίου (46΄ Κότο Παγιές)  Ρούντι, Ρεδόνδο, Γκόμες (88΄ Κένιντι)  Εντμάρ, Λεονάρντο, Φοφανά, Ενινφούλ, Πουτζιουρής, Μπεμπέτο.

ΔΟΞΑ: Τελευταία Ενημέρωση