ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Αυτό δεν είναι μοντερνοποίηση, είναι ηλιθιότητα

Η ξενομανία θα φέρει την απόλυτη καταστροφή στο κυπριακό ποδόσφαιρο και θα αφανίσει τους Κύπριους παίκτες

Σάββας Λαζανιάς

Άστραψε και βρόντηξε ο Σπύρος Νεοφυτίδης μιλώντας χθες στην εκπομπή «Pressing» του ΣΠΟΡ FM 95,0. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΠ μίλησε σε πολύ έντονο ύφος για τη ξενομανία που επικρατεί στο κυπριακό ποδόσφαιρο, η οποία έχει αρνητικό αντίχτυπο και στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

«Οι ξένοι μας βλέπουν σαν μια αραβική χώρα. Οι παίκτες λένε ότι θα πάνε σε αυτά τα αρνιά, να πιάσουν τα λεφτά τους και να έχουν μια καλή ζωή στην Κύπρο», σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΠ.

Προς τι αυτή η ξενομανία; Γιατί να δίνουμε περισσότερες ευκαιρίες σε κάποιο παίκτη επειδή το επώνυμο του τυγχάνει να έχει κατάληξη «ιτς» ή «ίνιο». Τι πρέπει να κάνουν οι Κύπριοι παίκτες για να πάρουν τις ευκαιρίες τους; Να αλλάξουν το επώνυμο τους; Αν είναι δυνατόν! 

Αν όλοι οι ξένοι που έρχονταν στην Κύπρο ήταν καλύτεροι από τους Κύπριους δεν θα είχα καμία αντίρρηση όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Πάνω από το 50% των ξένων που έρχονται στο ξερονήσι μας είναι κατώτεροι των Κυπρίων. Όμως, η αμοιβή τους είναι πολλαπλάσια λόγω του ότι δεν είναι Κύπριοι. Με λίγα λόγια, μας πιάνουν κορόιδα. 

Ποιος είναι ο λόγος που λειτουργούν οι ακαδημίες των ομάδων από τη στιγμή που δεν ανεβαίνουν ποδοσφαιριστές στην πρώτη ομάδα; «Το ποσοστό των παικτών που βγαίνουν από τις ακαδημίες και αγωνίζονται στις ομάδες τους είναι στο 0.1 %», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΠ. Δεν νομίζω να υπάρχει πιο κάτω. Πιάσαμε πάτο δυστυχώς.

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συνεχίζουν αυτήν την πολυέξοδη και αποτυχημένη συνταγή οι ομάδες, μη δίνοντας ευκαιρίες σε παίκτες που βγήκαν από τα σπλάχνα τους για να αποδείξουν τι αξίζουν. Το κυπριακό ποδόσφαιρο βρίσκεται εγκλωβισμένο στον «ζουρλομανδύα» της ξενομανίας. 

Πως θα πάει μπροστά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα; Με τις κυπροποιήσεις; Αν είναι έτσι δώστε υπηκοότητα και στον Ζοάο Πέδρο, στον Ακοράν, στον Ντάρμπισαϊαρ και στους υπόλοιπους παικταράδες που ήρθαν στην Κύπρο. Με αυτούς η πρόκριση της Κύπρου στα τελικά του Euro θα είναι σχεδόν σίγουρη. Αυτό θέλουμε; Εγώ πάντως, με όλο το σεβασμό, αυτό το ονομάζω κατάντια και ξεπεσμό.

Οι τοποθετήσεις του Σπύρου Νεοφυτίδη απεικονίζουν επακριβώς την τραγική εικόνα στην οποία βρίσκεται το κυπριακό ποδόσφαιρο. Πόσοι από τους από τους παράγοντες των ομάδων θα συγκινηθούν από αυτά που είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΠ; Ακούει κανείς στην ΚΟΠ; Κανείς. Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα..

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση

X