ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Αντί «φονέας», feeder!

Πολλά μπορεί να γίνουν μέσα σε μια σεζόν, που είναι ικανά να αλλάξουν το «στάτους» μίας ομάδας. Ένας τίτλος, μία έξοδος στην Ευρώπη, μία καλή θέση, παρουσία στον τελικό Κυπέλλου. Για τον Άρη, ήταν αρκετό η ομάδα να μείνει στα «μεγάλα σαλόνια» μετά από εννιά χρόνια.

Η «ελαφρά ταξιαρχία» μπορεί να μην… έκατσε «βαριά» στους «αιώνιους» της Λευκωσίας, παρότι τους έβαλε δύσκολα σε κάποια ματς (π.χ. ισοπαλία με ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ για το Κύπελλο), έγινε όμως… προμηθευτής τους. Με τις μεταγραφές, πωλήσεις καλύτερα, των Κύπρου Χριστοφόρου και Θεοδόση (Σάκη) Κύπρου σε ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια αντίστοιχα, οι «πράσινοι» της Λεμεσού έκαναν κάτι που πάει χρόνια να δούμε, ιδίως με γηγενείς.

Αμφότεροι, ήταν «στυλοβάτες» της περσινής εξαιρετικής σεζόν του Άρη, που μία στροφή τον βρήκε να φθάνει μέχρι την 6η θέση. Ο Χριστοφόρου ολοκλήρωσε την σεζόν με 34 εμφανίσεις, ενώ ο Κύπρου με 28 και τρία γκολ. Όλα αυτά σε μία χρονιά, που η ομάδα είχε στην αρχική της ενδεκάδα τουλάχιστον τέσσερις Κύπριους, σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια της.

Και αν ο Κύπρος Χριστοφόρου θεωρείται από τα τελευταία «next best thing» για την Εθνική μας ομάδα, τα δεδομένα ήταν διαφορετικά στην περίπτωση του Θεοδόση Κύπρου, παρότι τους χωρίζει μόλις ένας χρόνος ηλικιακά. Ο Σάκης είχε παραστάσεις από την Ομόνοια, στην οποία παρά τις καλές προοπτικές δεν κατάφερε ποτέ να καταστεί βασικό μέλος της Α’ ομάδας, ενώ μετά από 1,5 χρόνο στην Ελλάδα (Καλλονή) επέστρεψε για χάρη του Άρη τον Γενάρη του 2015, όταν η ομάδα έπαιζε ακόμη στη Β’ κατηγορία.  Να όμως που, αφού δούλεψε και με την συνδρομή των ανθρώπων της Λεμεσιανής ομάδας, που πίστεψαν σ’ αυτόν, παίρνει μεταγραφή για τους μεγάλους.

Κι αν έφυγαν δύο που ήταν βασικοί και Κύπριοι, στην ομάδα δεν ανησυχούν, ούτε και θα τρέξουν να «μπαλώσουν» τα κενά που προκύπτουν, με «στόκο» από την… εξωτερική. Για παράδειγμα, για αντί-Κύπρου, στην σειρά περιμένουν την ευκαιρία οι Μηνάς Αντωνίου, Ευάγγελος Κυριάκου που ήταν μέλη της ομάδας από πέρσι, αλλά και ο «βενιαμίν» της παρέας Ανδρέας Μασώνου (στα 17 του) που αποκτήθηκε το καλοκαίρι ως επένδυση με καλές όμως προοπτικές.

Δύο πωλήσεις θα μας πείτε, σε κάνουν feeder*; Γιατί όχι;

* Feeder είναι τα κλαμπ που αναλαμβάνουν το ρόλο να «γαλουχήσουν» τους νεαρούς παίκτες και να τους δώσουν εμπειρίες, προτού αγωνιστούν στους μεγάλους. Η διαφορά βεβαίως του Άρη είναι πως αυτό γίνεται με το αζημίωτο και με την ελευθερία επιλογής που θα δώσει τον παίκτη.

ΑΡΗΣ: Τελευταία Ενημέρωση

Άρης: Σε βαθιά κρίση

Άρης: Σε βαθιά κρίση

Πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο οι περσινοί πρωταθλητές – Τελικός το επερχόμενο ματς με την ΑΕΚ
 |  ΑΡΗΣ