ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Απόλλων: Το…στατιστικό σφάλμα με Μαγκλίτσα

Το γκολ που έβαλε ήταν η διόρθωση μιας παράλογης «ξηρασίας»

Δημήτρης Χριστοφόρου

Δημήτρης Χριστοφόρου

dimis_r21@hotmail.com

Έπρεπε να περάσουν 19 συμμετοχές και 1140 λεπτά περίπου για να φύγει η μπάλα από προσπάθεια του Άντον Μαγκλίτσα και να καταλήξει στα δίκτυα αντίπαλου τερματοφύλακα σε αγώνα του Europa League. Το έβαλε σε μια πολύ μεγάλη στιγμή, αγώνα πρόκρισης σε ομίλους εκτός έδρας, αλλά το γεγονός είναι πως άργησε και σαφώς είναι κάτι που όλοι στην ομάδα περίμεναν.

Εξαιρετικά πράγματα από ένα φορ που ξέρει και μπάλα πέραν από το να σκοράρει, δεν είναι αυτό που λέμε «φονιάς της περιοχής» αλλά είναι πολλά παραπάνω σαν στυλ παίκτη.

Μιλάμε για τον Νο1 επιθετικό της ομάδας, που όλοι εκτιμούν και εννοείται από τα πλέον ακριβά συμβόλαια στο ρόστερ. Έναν παίκτη που σε όλα του έχει αποδειχθεί πολύ καλός, με εξαίρεση αυτό το μηδέν που το συνόδευε στην Ευρώπη. Ήταν απλά κάτι παράδοξο και ένα σερί που έπρεπε να τερματιστεί. Ο Αυγουστή τον άφησε στον πάγκο στα ματς με τη Ντινάμο Μπρεστ και τον προτίμησε στο Ζανκτ Γιάκομπ λόγω του τρόπου που ήθελε να παίξει. Τελικά εκείνος ο τρόπος δε βγήκε στο χορτάρι στο πρώτο μέρος, αλλά ο Μάγκλι τη δουλειά του την έκανε. Φορίσιο τελείωμα με τη μία στο 49’, φορίσια ασσίστ με στοπάρισμα και πάσα «σπάσιμο» πριν προσγειωθεί η μπάλα στο 53’για το γκολ του Παπουλή.

Εξαιρετικά πράγματα από ένα φορ που ξέρει και μπάλα πέραν από το να σκοράρει, δεν είναι αυτό που λέμε «φονιάς της περιοχής» αλλά είναι πολλά παραπάνω σαν στυλ παίκτη. Βέβαια οι αριθμοί του μόνο άσχημοι δεν είναι, για αυτό άλλωστε ήταν τόσο παράδοξο που δεν σκόραρε στην Ευρώπη.

Η στατιστική στα γκολ του αναφέρει για το πρωτάθλημα: 65 συμμετοχές, 33 γκολ. Ένα goal ratio δηλαδή που είναι στο 0,50 ανά αγώνα. Θα έλεγε κανείς πως στην Ευρώπη είναι πιο ψηλό το επίπεδο αλλά ούτε αυτό μπορεί να σταθεί αφού δεν νομίζω να πιστεύει κανείς πως δεν υπάρχουν στην Κύπρο καλύτερες ομάδες από την Στούμπρας ή την Ζελέζνιτσαρ π.χ.

Αν προσθέσουμε και τις ασσίστ, το πράγμα γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον αφού έχει δώσει 13 ακόμη στο πρωτάθλημα. Εμπλοκή σε 46 γκολ σε 65 συμμετοχές είναι εξαιρετικό νούμερο και στην περίπτωση του Κροάτη έχει σημασία γιατί οι ασσίστ που δίνει είναι στοιχείο του παιχνιδιού του και κομμάτι της ποδοσφαιρικής του αξίας.

Με αυτά τα δεδομένα, είναι στα όρια του στατιστικού λάθους το γεγονός πως άργησε τόσο πολύ να σκοράρει στην Ευρώπη και τώρα που το κατάφερε ίσως έχει κάτι ακόμα να δώσει στον επαναληπτικό. Για να δούμε!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τελευταία Ενημέρωση

Νούμερα επιθετικού

Νούμερα επιθετικού

Ο Γιούστε έχει σκοράρει 13 γκολ με την φανέλα του Απόλλωνα από πέρσι που ήρθε στην ομάδα
 |  HOT SPOT
X