ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Απόλλων: Κυριακή, κοντή γιορτή

Τα κάστανα είναι στη φωτιά. Όποιος δεν καεί αγγίζοντάς τα, θα τα βγάλει για να τα γευτεί...

Δημήτρης Χριστοφόρου

Δημήτρης Χριστοφόρου

dimis_r21@hotmail.com

Όλη τη χρονιά στον Απόλλωνα παλεύουν για έναν μεγάλο στόχο και διάφορους άλλους σημαντικούς αλλά μικρότερους: να κατακτήσει το πρωτάθλημα και να τερματίσει την κυριαρχία του ΑΠΟΕΛ. Η καλή πορεία στην Ευρώπη, που επετεύχθη, το κύπελλο, που είναι ακόμα μέσα, είναι οι μικρότεροι.

Ουδέποτε άλλαξαν οι στόχοι και δεν πρόκειται. Τώρα μάλιστα ήρθε η στιγμή που θα κριθεί ο μεγάλος στόχος και κακά τα ψέματα ο ΑΠΟΕΛ είναι ο μεγάλος αντίπαλος και τα ματς μαζί του τα «κλειδιά». Υπάρχει μια προσπάθεια να αποφορτιστεί η πίεση, αλλά αυτό από εδώ και μπρος είναι ανέφικτο. Οι δυο τους πάνε να παίξουν μεταξύ τους με τη βαθμολογία να τις έχει ισόβαθμες. Το τέλειο σκηνικό για ένα ματς από αυτά που τα λέμε «για άνδρες».

Ο Σωφρόνης Αυγουστή έκανε τα κουμάντα του για να έχει την ομάδα όσο πιο φρέσκια γίνεται και να πάει στο παιχνίδι αυτό με την ενδεκάδα που είχε στο μυαλό του. Η κάθε λεπτομέρεια, το κάθε ρίσκο μπορεί να παίξει το ρόλο του και στο Κολόσσι τα προσέχουν όλα μα όλα φέτος.

Στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ θέλει συγκέντρωση από το πρώτο λεπτό και μέχρι το τελευταίο των καθυστερήσεων. Έχει αποδειχθεί μέσα από τα παιχνίδια πως ο Αυγουστή ετοιμάζει και ειδικά πλάνα για τα πραγματικά μεγάλα ματς και αυτό που ακολουθεί είναι τέτοιο.

Αυτά τα στοιχεία σιγά σιγά μπαίνουν στην ομάδα αφού κι ο προπονητής είναι στα πρώτα του στάδια, ας μην το ξεχνάμε. Μπήκε και η λογική διαχείρισης αποτελεσμάτων, όπου απαιτείται, η λογική ελέγχου του ρυθμού, όταν δε σου βγαίνει άμα τον ανοίξεις, η λογική των αντεπιθέσεων δίνοντας χώρο άμα έχεις την ποιότητα.

Ο ΑΠΟΕΛ έχει τα δικά του όπλα και τον τρόπο να μπαίνει μέσα για να πάρει αυτό που θέλει πριν ξεκινήσει ένα τέτοιο ματς και κατά τη διάρκειά του. Μας το έχει αποδείξει. Φέτος, έκαναν καλά την προετοιμασία τους για όλα και οι «κυανόλευκοι» και είναι έτοιμοι για το μεγάλο ραντεβού. Αν δεν υπήρχε απέναντι μια ομάδα που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια, θα ήταν το τεράστιο φαβορί για τον τίτλο. Επειδή υπάρχει όμως, άπαντες είναι συγκρατημένοι πέραν από αισιόδοξοι για την επίτευξη του στόχου.

Ξέρουν πως έφτασαν κοντά. Ξέρουν επίσης πως είναι τόσο κοντά, όσο και ο αντίπαλός τους. Έμειναν οκτώ στροφές για να επιβεβαιωθεί αυτό που πιστεύουν: πως φέτος, απλά είναι οι καλύτεροι. Την Κυριακή καλούνται να το αποδείξουν για μια ακόμα φορά. Αν το καταφέρουν, θα είναι από τις τελευταίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δημήτρης Χριστοφόρου

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τελευταία Ενημέρωση