ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απόλλων: Ελπίδα για να πάρει βαθμούς

Στους δυο είναι το μίνιμουμ, αλλά μπορούν να το ξεπεράσουν

Δημήτρης Χριστοφόρου

Δημήτρης Χριστοφόρου

dimis_r21@hotmail.com

Η εικόνα της ομάδας απέναντι στη Λιόν ήταν τέτοια που έφερε αυτοπεποίθηση στον Απόλλωνα και πίστη πως τουλάχιστον στο ΓΣΠ μπορούν να χτυπήσουν βαθμό και στα τρία παιχνίδια. Η Λιόν στα χαρτιά είναι η πιο δυνατή και σίγουρα η πιο έμπειρη στα κύπελλα Ευρώπης, οπότε Έβερτον και Αταλάντα επίσης προσφέρονται για κέρδος.

Για να αρχίσει να «γράφει» το κοντέρ, πρέπει να πάρει ο Απόλλωνας είτε δυο ισοπαλίες ακόμα είτε μια νίκη.

Πέραν όλων των άλλων ωφελημάτων που είναι καλά γνωστά, κύρος, οικονομικό, αύξηση της αξίας των παικτών, υπάρχει και ένας άλλος παράγοντας πολύ σημαντικός που σε περίπτωση καλών αποτελεσμάτων θα είναι τεράστιο κέρδος.

Το σύστημα βαθμολόγησης των ομάδων στο Europa League είναι τέτοιο που οι πρώτοι δυο βαθμοί που κάνεις δε βελτιώνουν τη συγκομιδή τους στην κατάταξη της UEFA. Δυο βαθμούς παίρνουν όλες οι ομάδες εγγυημένους. Για να αρχίσει να «γράφει» το κοντέρ, πρέπει να πάρει ο Απόλλωνας είτε δυο ισοπαλίες ακόμα είτε μια νίκη. Σε αυτή την περίπτωση παίρνει ένα βαθμό στη βαθμολογία του που θα τον κουβαλά για πέντε χρόνια για τις κληρώσεις.

Νοουμένου πως ο Απόλλωνας φιλοδοξεί του χρόνου να λάβει μέρος στις κληρώσεις των προκριματικών του Champions League, έχει μεγάλη σημασία να πάρει όσους περισσότερους βαθμούς για μπορέσει να είναι «δυνατός» και στο δεύτερο γύρο. Δεν μπορεί κανείς να προβλέψει βέβαια ποιες ομάδες θα είναι στην κλήρωση, αλλά ότι παραπάνω πάρει θα είναι καλό.

Έχει μπροστά του πέντε ματς για να πάρει βαθμούς σε δύσκολο όμιλο, αλλά ανταποκρίθηκε πολύ καλά η ομάδα στις πρώτες εξετάσεις της.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δημήτρης Χριστοφόρου

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τελευταία Ενημέρωση