ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Όχι και η καλύτερη

Η κλήρωση δεν έκλεισε το μάτι στον Απόλλωνα, καθώς για επίπεδο δεύτερου προκριματικού και ως «δυνατός» δεν είναι αντίπαλος που θα προτιμάς για να ξεκινήσεις την ευρωπαϊκή σου πορεία.

Η Σαράγιεβο από τη Βοσνία μοιάζει το φαβορί απέναντι στην Ζάρια Μπαλτί της Μολδαβδίας, χώρα που ο Απόλλωνας επισκέφθηκε το Καλοκαίρι του 2015 για να παίξει με τη Σαξάν. Να τις δούμε λίγο σαν ομάδες πιο αναλυτικά.

Η Σαράγιεβο είναι ομάδα της πρωτεύουσας της Βοσνίας και έχει κατακτήσει τρεις φορές το πρωτάθλημα Βοσνίας και πέντε το κύπελλο. Πιο σημαντικές επιτυχίες της όμως είναι αυτές της κατάκτησης πρωταθλήματος στην Ενωμένη Γιουγκοσλαβία, κάτι που κατάφερε δυο φορές (1967,1985).  Μάλιστα το 1967 έπαιξε στο κύπελλο πρωταθλητριών με τον Ολυμπιακό Λευκωσίας και τον απέκλεισε.

Είναι από τις σταθερές δυνάμεις της χώρας, χωρίς όμως να έχει κάνει ποτέ το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη. Φέτος συμμετέχει στο Europa ως τρίτη, ενώ έπαιξε και τελικό κυπέλλου με την Σιρόκι από την οποία ηττήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Τελευταίο της πρωτάθλημα το 2015 και τελευταίο κύπελλο το 2014.

Η παρουσία της είναι συχνή στα κύπελλα Ευρώπης τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα καταφέρνει να σημειώνει προκρίσεις, έχοντας δυο συμμετοχές στα play offs του Europa το, 2009-10 και το 2014-15. Στην πορεία του 2014-15 απέκλεισε στον τρίτο γύρο τον Ατρόμητο μετά από παράταση. Πάντως μια ομάδα με κάπως «βαρύ» όνομα δεν κατάφερε να αποκλείσει ποτέ. Πέρσι έπαιξε προκριματικά τσάμπιονς λιγκ με τη Λεχ Πόζναν και αποκλείστηκε με δυο ήττες.

Στο ρόστερ της έχει γηγενείς παίκτες και μερικούς από γύρω χώρες. Ένας Αμερικανός που καταγράφεται, δεν είναι ξένος αφού είναι κι αυτός Βοσνιακής καταγωγής.

Η αντίπαλός, Ζάρια, της δεν έχει να επιδείξει τίποτα ιδιαίτερο. To 1984 ιδρύθηκε, μετρά μόλις ένα κύπελλο στην ιστορία της και έπαιξε Ευρώπη δυο φορές. Πέρσι το έκανε ως κυπελλούχος ομάδα και αποκλείστηκε από τη Βιντεότον, με νίκη 2-0 εντός και ήττα 3-0 εκτός. Φέτος βγήκε τέταρτη και έπαιξε κι αυτή τελικό κυπέλλου όπου δέχθηκε τη συντριβή από την Σερίφ Τιρασπόλ με 5-0. Δυο Ουκρανοί, ένας Αργεντινός και ένας Βούλγαρος υπάρχουν στο ρόστερ πέραν από γηγενείς.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τελευταία Ενημέρωση