ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

«Παιχνίδι χωρίς προγνωστικά»

Μεγάλος τελικός σήμερα και ο παλαίμαχος άσος του Απόλλωνα και της Εθνικής μας ομάδας, Πάμπος Πίττας σχολίασε τον αγώνα στον ΣΠΟΡ FM Κύπρου 95:

«Αυτά είναι παιχνίδια που θέλουν όλοι οι ποδοσφαιστές να παίξουν. Παιχνίδια χωρίς προγνωστικά και που κρίνονται στις λεπτομέρειες. Σε ένα παιχνίδι, κρίνονται οι κόποι και οι θυσίες που κάνουν οι ομάδες σε μία χρονιά. Γι’ αυτό, οι ομάδες προετοιμάζονται όσο καλύτερα μπορούν, έτσι ώστε να είναι πανέτοιμες», ανέφερε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Ειδικά μετά την πρόσληψη του Σωφρόνη ο Απόλλωνας είχε ανεβάσει ρυθμούς και είχε δώσει άλλο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα. Κυνήγησε μέχρι το τέλος το πρωτάθλημα, αλλά στο τέλος δεν τα κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο. Πλέον, αυτό που απομένει είναι να κλείσει την χρονιά με ένα τίτλο και είμαι βέβαιος ότι θα τα δώσουν όλα μέσα στο γήπεδο».

Για τις δικές του εκτιμήσεις για τον τελικό: «Είναι οι δύο καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος και παίζουν σε ένα τελικό. Και τελικός να μην ήταν, πάλι τέτοια παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες. Θεωρώ ότι η ομάδα που κάνει τα λιγότερα λάθη και σκοράρει πιο εύκολα, θα πάρει τον τίτλο».

Που θα κριθεί ο αγώνας: «Σε ένα παιχνίδι μπορούν να αλλάξουν πολλά, εάν έρθει ένα γρήγορο γκολ. Με ένα γρήγορο γκολ, ανοίγει το παιχνίδια και μπορεί να έρθουν κι άλλα στην συνέχεια. Ενώ, εάν το παιχνίδι πηγαίνει στην ισοπαλία, οι ομάδες θα προσέχουν και το κύπελλο θα κριθεί στο τέρμα».

Για το γεγονός ότι δεν έχασε από τον ΑΠΟΕΛ: «Ειδικά στην φετινή περίοδο ο Απόλλωνας παρουσιάζεται πολύ διαβασμένος στα ντέρμπι και για αυτό καταφέρνει να παίρνει αυτό που θέλει. Είναι σημαντικό που δεν δέχτηκε ήττα από τον ΑΠΟΕΛ. Όμως, ο Απόλλωνας την πάτησε από πιο μικρές ομάδες, χάνοντας βαθμούς, κάτι που του στοίχησε στο τέλος. Για να απαντήσω στο ερώτημα σας, ναι είναι θετικό το στοιχείο ότι δεν έχασε από τον ΑΠΟΕΛ».

Για τους νεαρούς του Απόλλωνα: «Ταλέντο δεν υπάρχει μόνο στον Απόλλωνα, αλλά και σε όλη την Κύπρο. Εμείς λέγαμε πάντα ότι έχουμε ταλέντο στην ομάδα. Τώρα, είναι θέμα να εμπιστευτούμε αυτούς τους νεαρούς και είμαι σίγουρος ότι θα ανταποκριθούν. Το δυσάρεστο είναι ότι οι μεγάλες φέρνουν πολλούς ξένους, γιατί δεν έχουν υπομονή. Όμως, αν δείξουν υπομονή, τότε θα δουν ότι υπάρχουν δικοί μας παίκτες, που μπορεί να γίνουν καλύτεροι από τους ξένους».

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τελευταία Ενημέρωση