ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στον τελικό με ήττα!

Με ένα τέρμα του Φιλίπε Ολιβέιρα στο 34΄, η Ανόρθωση πέτυχε νίκη γοήτρου στον δεύτερο ημιτελικό κυπέλλου επί του Απόλλωνα στο 1-0. Καλύτερη σε γενικές γραμμές η «Κυρία». Από την άλλη, ο Απόλλωνας παρά την ήττα του, πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της 24ης Μαϊου.

Η εικόνα του αγώνα

Ο αγώνας στη Λάρνακα ξεκίνησε αναγνωριστικά με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να παίξουν επιθετικό ποδόσφαιρο. Στο 8’ ο Μίτροβιτς είχε ένα φαλτσαριστό σουτ άουτ από μπαλιά του Καλό. Η Ανόρθωση είχε την κατοχή της μπάλας, ενώ ο Απόλλωνας δεν δημιούργησε την σπουδαλια φάση στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού. Στο 26’, η Ανόρθωση είχε καλή ευκαιρία με σουτ του Ολιβέιρα πλάγια μέσα από την περιοχή που έφυγε λίγο άουτ από την εστία του Βάλε. Στο 34’, η Ανόρθωση «άνοιξε» το σκορ με τον Ολιβέιρα. Ήταν η σέντρα του Καλό από αριστερά που βρήκε τον Πορτογάλο εξτρέμ στο δεύτερο δοκάρι. Αυτός έκανε το σουτ στην αριστερή γωνία του Βάλε για το 1-0. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Σαρντινέρο μπήκε στην περιοχή από πάσα του Στυλιανού, έκανε το σουτ που κόντραρε στον Σιβού και η μπάλα πήγε σε κόρνερ. Ο Απόλλωνας είχε την τελευταία καλή ευκαιρία του ημιχρόνου, όταν η κεφαλιά του Βινίσιους από το κόρνερ του Πέδρο αποκρούστηκε από τον Σάντος πριν περάσει τη γραμμή τέρματος. Έτσι, ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο με την Ανόρθωση μπροστά στο σκορ.

Η επανάληψη άρχισε με την Ανόρθωση να χάνει ευκαιρία στο πρώτο λεπτό με τον Άλβες, το σουτ του οποίου έφυγε ψηλά από την εστία του Βάλε. Στο 51’ ο Ολιβέιρα και στο 54’ ο Άλβες απέτυχαν να νικήσουν τον Βάλε μέσα από την περιοχή σε ανεπανάληπτες ευκαιρίες για την ομάδα της Αμμοχώστου. Η Ανόρθωση συνέχισε να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού, ενώ ο Απόλλωνας αρκείτο στην σωστή διαχείριση. Στο 71’, ο Ράγιος έκανε την σέντρα, ο Σιβού πήρε την δυνατή κεφαλιά που ο Βάλε απομάκρυνε σε κόρνερ. Στο 75’, ο Ράγιος είχε μια καλή εκτέλεση φάουλ που έφυγε λίγο άουτ από τα δοκάρια του Βάλε.

Ο Απόλλωνας πήρε αυτό που ήθελε και θα αντιμετωπίσει τον ΑΠΟΕΛ στον μεγάλο τελικό της 24ης Μαϊου.Από την άλλη, η Ανόρθωση τελειώνει ακόμα μια προβληματική χρονιά γι' αυτήν χωρίς τίτλο.

 

Οι συνθέσεις:

Ανόρθωση: Κόπριβετς, Γκάμπριελ, Γκιγιέρμε Σάντος, Σιβού, Ερέρο, Οικονομίδης, Βίκτορ, Μίτροβιτς, Ολιβέιρα, Καλό, Άλβες

Απόλλωνας: Βάλε, Στυλιανού, Βασιλείου, Βινίσιους, Ρομπέρζ, Σακέτι, Σαρντινέρο, Ντα Σίλβα, Πέδρο, Παπουλής, Μάγκλιτσα

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τελευταία Ενημέρωση

X
X