ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Πικρή μεν, αλήθεια δε

Η σεζόν δεν έχει ακόμα τελειώσει για τον Απόλλωνα, μένει ένας τίτλος να διεκδικηθεί, πλην όμως η ήττα στην «Αρένα» ήταν αρκετή για να θέσει την ομάδα της Λεμεσού εκτός κάθε διεκδίκησης του πρωταθλήματος.

Ασφαλώς πρέπει να είναι άσχετος με το άθλημα κάποιος για να ισχυριστεί πως ο Απόλλωνας έχασε το πρωτάθλημα με αυτή την ήττα. Υπερβολή είναι να πει κάποιος πως το έχασε την προηγούμενη αγωνιστική, που είχε την ευκαιρία να μειώσει στους δυο τη διαφορά από τον ΑΠΟΕΛ και δεν κέρδισε την ΑΕΛ. Σε εκείνο το ματς απλώς φάνηκε πως δεν υπήρχαν οι δυνάμεις, σωματικές και πνευματικές, για να ολοκληρωθεί η απόλυτη υπέρβαση.

Σε ένα πρωτάθλημα όπως το Κυπριακό, για να καλύψεις  διαφορές μεγάλες πρέπει να σου κάνουν «δώρα» αυτοί που προπορεύονται. Η ΑΕΚ αυτά τα δώρα τα έκανε με γκέλες εκτός προγράμματος με αποτέλεσμα ο Απόλλωνας κάποια στιγμή να την προσπεράσει. Ο ΑΠΟΕΛ δεν του έδωσε το παραμικρό και έτσι, ήταν αδύνατο να γυρίσει το πράγμα.

Να δούμε λίγο τα αποτελέσματα των δυο ομάδων στο διάστημα που με Σωφρόνη Αυγουστή ο Απόλλωνας έκανε φοβερά και εντυπωσιακά πράγματα. Αρχικά, έκανε οκτώ σερί νίκες στο ξεκίνημα του  Αυγουστή στον πάγκο. Τι κέρδισε; Μόλις τέσσερις βαθμούς αφού στην ίδια σειρά αγώνων ο ΑΠΟΕΛ έκανε έξι νίκες και δυο ισοπαλίες. Συνολικά, με τον Σωφρόνη Αυγουστή στον πάγκο οι «κυανόλευκοι» μέτρησαν σε 19 αγώνες 13 νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και δυο ήττες. Ο ΑΠΟΕΛ μάζεψε στα 19 ματς αυτά μόλις ένα βαθμό λιγότερο: 13 νίκες, τρεις ισοπαλίες, τρεις ήττες. Πιο συγκεκριμένα, πέραν από τα ματς με ΑΕΚ και Απόλλωνα, ο ΑΠΟΕΛ έχασε βαθμούς μόνο στις ισοπαλίες 1-1 με Ερμή και Ανόρθωση!

Με τέτοια δεδομένα πώς να το γυρίσεις; Έπαιζε ο Απόλλωνας με ένα αντίπαλο που δε του χάρισε τίποτα. Τον κέρδισε δυο φορές, όμως ήταν αδύνατο να πάει τρένο. Σκεφτείτε πως ο Απόλλωνας όταν έφυγε ο Πέδρο Εμανουέλ, ήταν οκτώ βαθμούς πίσω. Για να βρίσκεται ισόβαθμος σήμερα με τον ΑΠΟΕΛ στην κορυφή, έπρεπε στα 19 ματς που ακολούθησαν να χάσει μόνο έξι πόντους. Ωραία τα όνειρα, αλλά η πραγματικότητα πολλές φορές τα προσγειώνει.

Η ομάδα έδειξε πως μπορούσε, όμως το εις βάρος της χάντικαπ ήταν τέτοιο που για να καλυφθεί έπρεπε ο ΑΠΟΕΛ να κάνει κάποιο δώρο. Έκανε μόνο εκείνο με την Ανόρθωση. ΟΚ δεν το εκμεταλλεύτηκε ο Απόλλωνας, αλλά ήταν μόνο εκείνο το ένα. Πόσο εύκολο είναι να το ανοίξεις, ξέροντας πως άλλο πολύ δύσκολα θα βρεις;

Όλα αυτά χωρίς να υπολογίζουμε τις απουσίες με τραυματισμούς, τιμωρίες και διάφορα άλλα που στράβωσαν. Στη σούμα, καταλήγουμε στην πικρή μεν, αλήθεια δε πως το πρωτάθλημα χάθηκε για δυο βασικούς λόγους: στις απώλειες που είχε ο Απόλλωνας στο πρώτο μισό και στο γεγονός πως ο ΑΠΟΕΛ δε χάρισε κάστανο. 

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τελευταία Ενημέρωση

Καμίνι...

Καμίνι...

Έτσι θα κάνουν το γήπεδο οι φίλοι του Απόλλωνα
 |  HOT SPOT