ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Άλεξ... at the buzzer!

Έστω κι αν βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο γκολ στο ημίχρονο, ο Απόλλωνας κατέφερε στο τέλος να γυρίσει το παιχνίδι και να επικρατήσει με 3-2 σε βάρος του Εθνικού στο Τσίρειο για τη δέκατη αγωνιστική του πρωταθλήματος χάρη σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Άλεξ Ντα Σίλβα στην τελευταία φάση του αγώνα.

Ο Σελάγια κατάφερε κόντρα στη ροή του αγώνα να δώσει προβάδισμα δύο τερμάτων στους φιλοξενούμενους πριν το ημίχρονο, όμως στο δεύτερο 45λεπτο οι «γαλάζιοι» κατάφεραν να φτάσουν σε ολική επαναφορά και να πάρουν την τρίτη σερί τους νίκη, χάρη σε τέρματα των Αγγελή, Μπεντόγια και το εκπληκτικό απευθείας φάουλ του Βραζιλιάνου.


Το παιχνίδι
Ο Απόλλωνας μπήκε με ξεκάθαρη πρόθεση να επιβληθεί και να πιέσει την αντίπαλη άμυνα από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Στο πρώτο ημίωρο είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και με ανάπτυξη κυρίως από τις δύο πτέρυγες βρήκε τον τρόπο να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα του Εθνικού σε αρκετές περιπτώσεις, φτιάχνοντας έξι με εφτά τελικές προσπάθειες. Τα τελειώματα των παικτών του, ωστόσο, δεν ήταν τα ιδανικά με αποτέλεσμα ο Πρότσεκ να μην απειληθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό παρά το γεγονός ότι ορισμένες από τις ευκαιρίες των γηπεδούχων βγήκαν από πολύ πλεονεκτικές θέσεις. Μετά τη συμπλήρωση των πρώτων 30 λεπτών, ωστόσο, το πράγμα άλλαξε. Ένα λάθος του Αγγελή επέτρεψε στον Κιπιάνι να του κλέψει τη μπάλα και στη φάση που ακολούθησε ο Σελάγια έβαλε μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους κόντρα στη ροή του αγώνα, ενώ πρωτού καλά-καλά ξεπεράσει το σοκ ο Απόλλωνας, μια δεύτερη ολιγωρία στην άμυνά του επέτρεψε στον Αργεντινό να διπλασιάσει τόσο τα προσωπικά του, όσο και τα τέρματα της ομάδας του.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με δαιμονιώδη ρυθμό και τον Απόλλωνα να χάνει την πρώτη ευκαιρία με τον Σατσέτι, προτού ο Βάλε κληθεί να σώσει την εστία του σε τετ-α-τετ του Σελάγια. Στο 52’ ο Αγγελή με κεφαλιά ξανάβαλε την ομάδα του στο παιχνίδι σκοράροντας στην «παρθενική» του παρουσία στο φετινό πρωτάθλημα. Απ’ εκείνο το σημείο κι έπειτα οι γηπεδούχοι επιβλήθηκαν ολοκληρωτικά και στο επόμενο δεκάλεπτο επιτέθηκαν κατά συρροή, δημιουργώντας πέντε τελικές προσπάθειες εκ των οποίων οι τρεις ήταν μεγάλες ευκαιρίες, χωρίς, όμως, να καταφέρουν να σκοράρουν είτε με τον Παπουλή, είτε με τον Βασιλείου, είτε με τον Μάγκλιτσα που ήταν οι πρωταγωνιστές. Η υπεροχή της ομάδας του Πέδρο Εμανουέλ συνεχίστηκε, με μειωμένη, όμως, συχνότητα στη δημιουργία ευκαιριών σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Η πίεσή τους όμως ήταν αρκετή για να αποφέρει καρπούς στο φινάλε. Μπεντόγια στο 90’ και Ντα Σίλβα με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ στο 95’ γύρισαν το ματς για τον Απόλλωνα, που έστω και ζόρικα κατάφερε να φτάσει στην τρίτη του σερί νίκη στο πρωτάθλημα.

Στάδιο: Tσίρειο

Συνθέσεις
Απόλλωνας (Π. Εμανουέλ): Βάλε, Στυλιανού, Αγγελή, Ρομπέρζ, Βασιλείου, Σατσέτι, Ντα Σίλβα, Μπεντόγια, Παπουλής (70’ Σαρδινέρο), Γκιέ, Μάγκλιτσα (85’ Πιέχ).
Εθνικός (Β. Ιβανάουσκας): Πρότσεκ, Κυπριανού, Χριστόφ, Κρατσούνοφ, Φιλίποφ, Ντόβμπνια (79’ Αρέστη), Πιντσέλι, Χατζηβασίλης, Ιλουρίτζε (31’ Κιπιάνι), Σελάγια, Κατσαράβα (65’ Γκριγκαλάβα).

Σκόρερ: Αγγελή (52’), Μπεντόγια (90’), Ντα Σίλβα (90+5’) / Σελάγια (33’, 40’)

Κίτρινες: Γκιέ, Στυλιανού, Φανή

Διαιτητής: Νικόλας Νεοκλέους
Βοηθοί: Κυριάκος Κυριάκου, Παύλος Γεωργίου
Τέταρτος: Χρίστος Σπανός
Παρατηρητής: Μιχάλης Ιωάννου

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τελευταία Ενημέρωση

Καμίνι...

Καμίνι...

Έτσι θα κάνουν το γήπεδο οι φίλοι του Απόλλωνα
 |  HOT SPOT