ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Μπορούμε για τον τίτλο»

Ο Απόλλωνας ετοιμάζεται για την Ευρωπαϊκή πρεμιέρα στην Ελβετία απέναντι στην Γκρασχόπερς. Οι κυπελλούχοι μπαίνουν την φετινή περίοδο με πολλές φιλοδοξίες και με στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο εκ των αρχηγών της ομάδας, Γιώργος Βασιλείου, μίλησε στο περιοδικό της Primetel και αναφέρθηκε σε πολλά πράγματα. Για την Ευρώπη, το πρωτάθλημα, αλλά και την παραμονή του στον Απόλλωνα.

Δείτε την συνέντευξη

-Γιώργο, η σεζόν έκλεισε ιδανικά για τον Απόλλωνα με την κατάκτηση του κυπέλλου. Οι στόχοι της ομάδας είναι πάντα ψηλοί, όμως φέτος μπαίνετε με ξεκάθαρο στόχο το πρωτάθλημα;

«Ναι, η χρονιά έκλεισε ιδανικά για την ομάδα μου με την κατάκτηση του κυπέλλου. Περάσαμε πολλά όλη την χρονιά, αλλά τελικά οι κόποι μας ανταμείφθηκαν και το σημαντικό δώσαμε χαρά στον κόσμο του Απόλλωνα. Στα τέσσερα χρόνια που είμαι στον Απόλλωνα, η ομάδα κάθε χρόνο βάζει τον πήχη πιο ψηλά. Μετά τις περσινές αλλαγές, νομίζω φέτος είναι η χρονιά που μπορούμε και έχουμε τα φόντα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος». 

-Ο βασικός κορμός της ομάδας και ο προπονητής έχουν μείνει. Αυτό πόσο βοηθά στην προσπάθεια που θα κάνετε για διάκριση σε Κύπρο και Ευρώπη;

«Αυτό είναι πολύ σημαντικό διότι διατηρείτε η ομοιογένεια στην ομάδα. Και ξέρουμε ότι όταν υπάρχουν πολλές αλλαγές σε μία ομάδα χρειάζεται κάποιος χρόνος για να έχεις καλή ομοιογένεια. Συνεπώς, όταν έχεις ψηλές βλέψεις στην Ευρώπη, τότε σε βοηθά να είσαι πιο έτοιμος σε αυτούς τους αγώνες». 

-Με αυτά που έγιναν μέχρι τώρα, θεωρείς ότι ο Απόλλωνας θα είναι πιο δυνατός φέτος;

«Σε αυτό είμαι βέβαιος. Έχει μείνει ο βασικός κορμός, ενώ η ομάδα έχει ενισχυθεί με παίκτες που έχουν εμπειρίες και ποιότητα για να μας κάνουν πιο δυνατούς».

-Ο Απόλλωνας πέρσι δεν τα κατάφερε στην Ευρώπη, όμως μετρά δύο προκρίσεις σε ομίλους τα τελευταία τρία χρόνια.

«Σίγουρα είναι σημαντικό να πηγαίνεις καλά κάθε χρόνο στην Ευρώπη, για πολλούς και διάφορους λόγους. Ανεβάζει καταρχήν επίπεδο την ομάδα, ενώ υπάρχουν και οικονομικά ωφελεί που ξέρουμε πόσο σημαντικά είναι στην περίοδο που διανύουμε. Γι’ αυτό, με την σκληρή δουλειά από όλους μας, η επιδίωξη είναι να μπαίνουμε κάθε χρόνο στους ομίλους». 

-Συμπλήρωσες τέσσερα χρόνια στον Απόλλωνα και η εκτίμηση που τυγχάνεις μεταφράστηκε με νέο συμβόλαιο.

«Πάνω απ’ όλα νιώθω περήφανος που είμαι μέλος αυτής της μεγάλης ομάδας και δικαιωμένος που οι κόποι που ανταμείφθηκαν και συνεχίζω στον Απόλλωνα».

-Από πέρσι είσαι και αρχηγός της ομάδας. Πώς νιώθεις; Ευθύνες, Πίεση;

«Πάντα θα υπάρχουν αυτά, αλλά όταν είσαι αρχηγός η πίεση και οι ευθύνες αυξάνονται».

-Η υπόσχεση του Γιώργου Βασιλείου;

«Θα συνεχίσω να κάνω αυτό που έκανε όλα αυτά τα χρόνια. Να δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου, έτσι ώστε να βοηθήσω την ομάδα να υλοποιήσει τους στόχους της».

-Και κάτι τελευταίο. Είδαμε και στο Euro, αλλά και στην Κύπρο συχνά, πυκνά να γίνονται επεισόδια. Εσύ σαν ποδοσφαιριστής πώς τα βλέπεις όλα αυτά;

«Τι μπορείς να πεις, απλά νιώθεις λύπη που βλέπεις αυτές τις εικόνες, διότι δεν έχουν σχέση με το άθλημα.  Είναι κρίμα να βλέπεις κόσμο που αντί να πηγαίνει να παρακολουθήσει ένα αγώνα να πηγαίνει για να κάνει επεισόδια. Πραγματικά είναι κρίμα».

-Ο κόσμος θα πρέπει να αντιληφθεί ότι είναι απλά ένα άθλημα και θα πρέπει να το διασκεδάζει;

«Εμείς οι ποδοσφαιριστές το έχουμε αντιληφθεί ότι είναι απλά ένα άθλημα. Θα  πρέπει να το αντιληφθεί και ο κόσμος και να πηγαίνει στο γήπεδο για να διασκεδάζει και όχι για φασαρίες». 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τελευταία Ενημέρωση