ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

ΑΠΟΕΛ: Το στοίχημα χωρίς το διπλό ταμπλό

Χωρίς της Ευρώπη, οι «Γαλαζοκίτρινοι» επιβάλλεται να κατακτήσουν όλους τους εγχώριους τίτλους

Εφραίμ Γεωργίου

Μετά από αρκετά χρόνια το ΑΠΟΕΛ δεν θα έχει να διαχειριστεί την πίεση της Ευρώπης. Το διπλό ταμπλό το οποίο κάθε χρόνο κόστιζε κάποιους βαθμούς μιας και φυσιολογικά οι ποδοσφαιριστές σπαταλούσαν αρκετή ενέργεια στην Ευρώπη. Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά και το ΑΠΟΕΛ πρέπει να το «εκμεταλλευτεί».

Οι «Γαλαζοκίτρινοι» δεν έχουν τα έξι τουλάχιστον Ευρωπαϊκά παιχνίδια στη μέση της εβδομάδας, εκ των οποίων τα τρία συνοδεύονται και με ταξίδι. Η σκέψη των ποδοσφαιριστών είναι μόνο στις εγχώριες διοργανώσεις και πουθενά αλλού, αντίθετα με τους βασικούς αντιπάλους για τον τίτλο του πρωταθλήματος (Απόλλων και ΑΕΚ), οι οποίοι θα κληθούν να παίξουν στο γνωστό διπλό ταμπλό.

Κάθε χρόνο οι πρωταθλητές έχαναν κάποιους βαθμούς καθώς η μετάβαση από Κύπρο σε Ευρώπη και το αντίθετο είναι δύσκολη. Χωρίς Ευρώπη και με ένα παιχνίδι την εβδομάδα, ενώ μετά από χρόνια με λιγότερα από 50 παιχνίδια σε μια αγωνιστική περίοδο, οι «Γαλαζοκίτρινοι» έχουν την ευκαιρία να «κτυπήσουν» και να στοχεύσουν σε όλους τους εγχώριους τίτλους.

Οι ποδοσφαιριστές μπορούν να δουλέψουν περισσότερο με τον προπονητή τους και αυτό πρέπει να φανεί στο γήπεδο. Εκεί που οι βασικοί αντίπαλοι θα αφιερώνουν πέντε μέρες σε ένα Ευρωπαϊκό παιχνίδι, ο Μπρούνο Μπαλταζάρ και οι ποδοσφαιριστές του θα αφιερώνουν ανάλογο χρόνο στο να βελτιώσουν τις αδυναμίες που παρουσίασαν. Είναι χρόνος τον οποίο τα τελευταία χρόνια δεν είχαν στο ΑΠΟΕΛ και πρέπει να τον εκμεταλλευτούν.

Δεν είναι εύκολο, μιας και το πρωτάθλημα μας είναι ανταγωνιστικό, όμως σε μια χρονιά χωρίς Ευρώπη «επιβάλλεται» οι «Γαλαζοκίτρινοι» να φθάσουν στην κατάκτηση όλων των τροπαίων. Αυτό είναι το στοίχημα και μόνο έτσι η χρονιά δεν θα θεωρηθεί πλήρως αποτυχημένη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Εφραίμ Γεωργίου

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X