ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

ΑΠΟΕΛ: Το πλάνο του Δώνη για τον Ορ

Οι σκέψεις του Γιώργου Δώνη για τον Ορ

Εφραίμ Γεωργίου

Στα τελευταία παιχνίδια ο Γιώργος Δώνης φαίνεται πως ετοιμάζει κάτι διαφορετικό για τον Τόμι Ορ. Ο Αυστραλός είναι ένας ποδοσφαιριστής με πολλά χαρίσματα, κυρίως στον επιθετικό τομέα και ο Γιώργος Δώνης θέλει να τα εκμεταλλευτεί στο μέγιστο βαθμό.

Έτσι στα τελευταία παιχνίδια ο Γιώργος Δώνης έχει μετακινήσει τον Αυστραλό στο χώρο του κέντρου. Αγωνίζεται δίπλα από τον Φαρίας, τον Σόουζα ή τον Μοράις. Η λογική του Δώνη είναι πως οι τρεις προαναφερθέντες δεν έχουν ούτε την ταχύτητα, ούτε τα επιθετικά χαρίσματα του. Έτσι σε παιχνίδια που θα χρειάζεται το τέρμα ο Ορ αποτελεί μια ακόμη επιλογή για να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του.

Αρκετοί σημείωσαν πως με αυτό τον τρόπο χαραμίζεται ο Αυστραλός καθώς χάνει ένα παίκτη κλειδί απ' τα φτερά της επίθεσης, όμως η αλήθεια είναι πως η συγκεκριμένη κίνηση έχει λογική και αξίζει το ρίσκο. Και αυτό γιατί έτσι ο ΑΠΟΕΛ γίνεται ακόμη πιο επιθετικός χωρίς να χάσει κάποιο άλλο παίκτη απ’ τα φτερά ή οπουδήποτε αλλού στο γήπεδο.

Παράλληλα ο Ορ με την ταχύτητα του μπορεί να δημιουργήσει ρήγματα απ’ τον κεντρικό άξονα και να ανοίξει χώρους. Επιπλέον με την ντρίμπλα και τη γλυκιά μπαλιά που διαθέτει μπορεί να κινηθεί και προς το πλάγιο άξονα ώστε να δώσει βοήθειες στους ακραίους επιθετικούς και να δημιουργήσει φάσεις.

Ότι όμως και να λέμε δεν έχει μεγάλη σημασία. Η ουσία είναι πως πλέον όταν χρειαστεί ο Γιώργος Δώνης μια ακόμη επιλογή για να δώσει έμφαση στο επιθετικό κομμάτι, την έχει. Το αν είναι πετυχημένη ή όχι αυτή η επιλογή θα το δούμε στην πορεία και στο γήπεδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Εφραίμ Γεωργίου

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X