ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

ΑΠΟΕΛ: Το ντέρμπι και τα διλήμματα

Το ντέρμπι αιωνίων είναι προ των πυλών και στον ΑΠΟΕΛ το μόνο που σκέφτονται είναι τη νίκη και τους τρεις βαθμούς

Εφραίμ Γεωργίου

Το ντέρμπι αιωνίων είναι προ των πυλών και στον ΑΠΟΕΛ το μόνο που σκέφτονται είναι τη νίκη και τους τρεις βαθμούς. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή και δεν υπάρχει άλλη σκέψη στο μυαλό του Δώνη, των παικτών και γενικότερα σε όποιον ασχολείται με τον οργανισμό ΑΠΟΕΛ. Βέβαια τις σημαντικές αποφάσεις καλείται να τις λάβει ο Γιώργος Δώνης ο οποίος αντιμετωπίζει συγκεκριμένα προβλήματα.

Έχει γίνει ξεκάθαρο πως ο ΑΠΟΕΛ πάσχει στο κέντρο της άμυνας. Ο λόγος δεν είναι πως Μερκής και Πολιάκοφ δεν μπορούν ή δεν είναι ποδοσφαιριστές επιπέδου ΑΠΟΕΛ (αντίθετα κιόλας μπορούν να βοηθήσουν τον ΑΠΟΕΛ). Το πρόβλημα είναι πως οι δυο τους σαν αμυντικό δίδυμο έχουν το πρόβλημα που ονομάζεται ταχύτητα και πως ακόμη δεν έχουν βρει την κατάλληλη χημεία. Έτσι ο Γιώργος Δώνης βρίσκεται στο δίλημμα κατά πόσο θα χρησιμοποιήσει τον Καρλάο ή ακόμη και τον Βούρο (ίσες πιθανότητες οι δυο τους), ώστε να βάλει μια τελεία στο πρόβλημα που εντοπίστηκε, μιας και οι δυο τους έχουν περισσότερη ταχύτητα και διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους Πολιάκοφ και Μερκή.

Από την άλλη το δεύτερο μεγάλο δίλημμα αφορά την επιθετική γραμμή. Ο Ντελατόρε έδειξε κάποια θετικά στοιχεία, όμως συνάμα φάνηκε πως χρειάζεται και χρόνο ώστε να βρει τον ρυθμό του. Τον χρόνο αυτό φάνηκε πως τον χρειάζεται και ο Ποτέ ο οποίος όταν τροφοδοτηθεί σωστά τότε μπορεί εύκολα να σκοράρει απέναντι σε κάθε άμυνα και κάθε τερματοφύλακα. Όμως όπως είπαμε και οι δυο τους χρειάζονται χρόνο για να φορμαριστούν. Το ίδιο όμως ισχύει και για τον Ντε Καμάργκο. Έτσι η επιλογή Δώνη θα είναι δύσκολη, με τον Ποτέ να έχει περισσότερες πιθανότητες ένεκα εμπειρίας στα ντέρμπι.

Στις υπόλοιπες θέσεις τα δεδομένα είναι λίγο πιο απλά καθώς τα πρόσωπα είναι λίγο πολύ αναμενόμενα. Η ουσία όμως στον ΑΠΟΕΛ είναι να παρουσιάσει ένα καλό εαυτό και να αποφύγει τα λάθη των τελευταίων αγώνων. Ο στόχος είναι η 9η συνεχόμενη νίκη απέναντι στον αιώνιο και αν οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Δώνη παίξουν σύμφωνα με τις δυνατότητες τους, τότε αυτή η νίκη θα έρθει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΠΟΕΛ: Ευκαιρία για δοκιμές

ΑΠΟΕΛ: Ευκαιρία για δοκιμές

Αρκετές αλλαγές αναμένονται απ' τον Ιταλό τεχνικό των «Γαλαζοκιτρίνων» στο σημερινό αγώνα κυπέλλου κόντρα στην Αγία Νάπα
Εφραίμ Γεωργίου
 |  ΑΠΟΕΛ