ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

ΑΠΟΕΛ: Το μονοπάτι για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ

Έτσι έχει το σκηνικό στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ για τον ΑΠΟΕΛ

Δεν τα κατάφερε ο ΑΠΟΕΛ κόντρα στη Σούντουβα και παρά τη νίκη στο ΓΣΠ με 1-0 πλήρωσε με τον χειρότερο τρόπο το 20λεπτο με τις σβηστές μηχανές στην Λιθουανία. Οι «Γαλαζοκίτρινοι» αποχαιρέτησαν πολύ νωρίς το Τσάμπιονς Λιγκ και έτσι θα συνεχίσουν την Ευρωπαϊκή τους πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ.

Με τον αποκλεισμό τους οι «Γαλαζοκίτρινοι» έχουν βρεθεί στον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ και χρειάζονται τρεις προκρίσεις για να βρεθούν στους ομίλους. Πρώτος αντίπαλος είναι η Φλόρα Ταλίν, ομάδα την οποία αντιμετώπισε στο παρελθόν και την οποία επιβάλλεται να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα ώστε να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης.

Σε αυτόν τον γύρο να σημειώσουμε πως θα υπάρξουν συνολικά 19 ομάδες (οι οποίες αποκλείστηκαν ή θα αποκλειστούν σήμερα από το Τσάμπιονς Λιγκ). Για την ώρα πέραν απ’ τον ΑΠΟΕΛ εκτός Τσάμπιονς Λιγκ έμειναν και συνεχίζουν στο Γιουρόπα οι Βαλέτα, Βικινγκουρ, Ντρίτα, TNS, Ντούντελανζ, Τζουρμάλα, Κορκ, Κρουσάντερς, Λίνκολν, Σάντα Κολόμα, Φιορίτα και Φλόραν Ταλίν (αντίπαλος του ΑΠΟΕΛ). Σήμερα ξεκαθαρίζουν ακόμη έξι εισιτήρια. Να σημειώσουμε πως σε αυτό τον γύρο οι ομάδες κληρώθηκαν σε 9 ζευγάρια και μια ομάδα πήρε απευθείας το εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ. Αυτή η ομάδα, η οποία τιτλοφορείται και ως «Lucky Looser», είναι η Κορκ.

Από εκεί και πέρα την πρόκριση από αυτό τον γύρο θα πάρουν συνολικά 10 ομάδες. Σε αυτές τις 10 που θα εξασφαλίσουν μια θέση στον 3ο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ, θα προστεθούν ακόμη 10, οι οποίες θα αποκλειστούν στον 2ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Θα δημιουργήσουν ζευγάρια και φυσικά θα προκύψουν 10 ομάδες που θα πάρουν την πρόκριση στα Play Off του Γιουρόπα Λιγκ. Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφερθεί πως ο ΑΠΟΕΛ θα κληρωθεί με μια απ' τις 10 ομάδες που θα αποκλειστούν απ' τον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λίγκ.

Οι 10 ομάδες που θα πάρουν την πρόκριση μαζί με άλλες 6 ομάδες που θα αποκλειστούν απ’ τον 3ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ θα αγωνιστούν στα play off του Γιουρόπα Λίγκ. Ως εκ τούτου έχουμε 8 ζευγάρια και θα προκύψουν 8 ομάδες που θα αγωνιστούν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Στους δυνατούς θα μπουν οι 6 ομάδες που θα αποκλειστούν απ' τον 3ο προκιρματικό του Τσάμπιονς Λιγκ και οι δυο ομάδες με την πιο ψηλή βαθμολογία απ' τις άλλες 10 που απομένουν. Ως εκ τούτου αν η Σέλτικ και η Λουντογκόρετς περάσουν (η έστω μια εξ αυτών περάσει) απ' τον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ τότε ο ΑΠΟΕΛ θα βρεθεί στους δυνατούς στα play off του Γιουρόπα Λιγκ μιας και οι δυο αυτές ομάδες είναι οι μόνες ομάδες που αγωνίζονται ήδη στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και έχουν πιο ψηλή βαθμολογία απ' τον ΑΠΟΕΛ.

Ο πρώτος μεγάλος στόχος για τον ΑΠΟΕΛ στη χρονιά δεν ήταν άλλος απ’ τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Χάθηκε και αυτό σίγουρα επηρεάζει τους «Γαλαζοκίτρινους». Αυτό όμως που έχει σημασία είναι πως ο ΑΠΟΕΛ συνεχίζει στο Γιουρόπα Λιγκ και έχει την ευκαιρία να παλέψει για μια θέση στους ομίλους της δεύτερης στη σειρά διοργάνωσης της ΟΥΕΦΑ. Αυτός είναι ο νέος στόχος και αυτόν θα κυνηγήσει ο ΑΠΟΕΛ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΠΟΕΛ: Sold out για Αρένα

ΑΠΟΕΛ: Sold out για Αρένα

Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια του ντέρμπι με της Κυριακής που θα κρίνει πράγματα στην μάχη του τίτλου
 |  ΑΠΟΕΛ
X