ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΠΟΕΛ: Τα παραδόξως θετικά μιας κόκκινης κάρτας

Βλέποντας την κατάσταση με μια δεύτερη ματιά μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι αυτή η κόκκινη κάρτα, όσο παράδοξο και αν ακούγεται ίσως έχει και κάποια θετικά

Ανδρέας Παφίτης

Ο ΑΠΟΕΛ συνεχίζει την προετοιμασία του ενόψει του αγώνα με τον Άρη και ο Γιώργος Δώνης εκτός από τους τραυματίες δεν μπορεί να υπολογίζει ούτε τον Ρομπέρτο Λάγο που αποβλήθηκε απέναντι στην Ανόρθωση. Ο Ισπανός αμυντικός θα απουσιάσει σίγουρα από τα επόμενα δύο παιχνίδια των πρωταθλητών με το ενδεχόμενο να δεχθεί επιπλέον ποινή να είναι υπαρκτό.

Ο Ισπανός αμυντικός θα απουσιάσει σίγουρα από τα επόμενα δύο παιχνίδια των πρωταθλητών με το ενδεχόμενο να δεχθεί επιπλέον ποινή να είναι υπαρκτό

Αν πάρουμε τον νόμο κατά γράμμα ο Λάγο δεν θα έπρεπε να δεχθεί την κόκκινη κάρτα αφού είναι ξεκάθαρο ότι ο Ισπανός πήγε για την μπάλα και ο κανονισμός αναφέρει ότι ο ποδοσφαιριστής σε τέτοιες περιπτώσεις δεν πρέπει να δέχεται διπλή τιμωρία (και πέναλτι και κόκκινη). Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αδικήσει τον διαιτητή αφού ο τρόπος με τον οποίο πήγε στην φάση ο αριστερός οπισθοφύλακας του ΑΠΟΕΛ ήταν τέτοιος που εύκολα θα μπορούσε κάποιος να πιστέψει ότι πήγε απλά για τον παίκτη. Σε κάθε περίπτωση η κόκκινη κάρτα δόθηκε και ο Γιώργος Δώνης πρέπει να πορευθεί με αυτά τα δεδομένα στους επόμενους αγώνες.

Βλέποντας την κατάσταση με μια δεύτερη ματιά μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι αυτή η κόκκινη κάρτα, όσο παράδοξο και αν ακούγεται ίσως έχει και κάποια θετικά. Αρχικά ο Λάγο θα πάρει, αναγκαστικά, κάποιες πολύτιμες ανάσες που έδειξε ότι τις χρειάζεται. Ο Ισπανός βρίσκεται σε μια ηλικία όπου η κόπωση μετά από δυνατά παιχνίδια είναι μεγαλύτερη την ίδια ώρα που οι αντοχές μειώνονται πιο εύκολα. Επομένως είναι δεδομένο ότι ο Λάγο θα έπαιρνε ανάσες και αυτή η κόκκινη θα του τις χαρίσει. Παράλληλα θα είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Γιώργο Δώνη να δοκιμάσει πράγματα όσο αφορά την αμυντική λειτουργία της ομάδας του. Σίγουρα ο Ελλαδίτης θα δώσει κάποιο χρόνο συμμετοχής στον Νεκτάριο Αλεξάνδρου αφού ουσιαστικά είναι η μοναδική εναλλακτική για την συγκεκριμένη θέση. Επίσης δεν αποκλείεται να δούμε τον ΑΠΟΕΛ να ξεκινά με σύστημα 3-5-2 όπως αγωνίστηκε και στον αγώνα απέναντι στην Ανόρθωση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πολλές φορές παλαιότερα κάναμε αναφορά στις σκέψεις του Δώνη για εφαρμογή του συστήματος αυτού και να που τα πράγματα οδηγούν και στην υλοποίηση αυτών των σκέψεων.

Συνεπώς τα θετικά της κόκκινης κάρτας του Λάγο είναι ότι αφενός ο Ισπανός ακραίος οπισθοφύλακας θα βρει την ευκαιρία να πάρει πολύτιμες ανάσες και αφετέρου ο Γιώργος Δώνης θα μπορέσει να εφαρμόσει κάποια πράγματα που έχει στο μυαλό του. Βέβαια για να είμαστε σωστοί αυτά τα δύο θα μπορούσαν να γίνουν έτσι κ’ αλλιώς ωστόσο η κόκκινη κάρτα ίσως κατά κάποιο τρόπο να τα επίσπευσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση