ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΠΟΕΛ: Τα «μωρά» του κέντρου και οι «παππούδες» της επίθεσης

Μια από τις ανισορροπίες του φετινού ρόστερ του ΑΠΟΕΛ είναι η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στον μέσο όρο ηλικίας των επιθετικών σε σχέση με αυτόν των άλλων γραμμών

Στο φετινό ρόστερ του ΑΠΟΕΛ έτσι όπως έχει διαμορφωθεί μπορεί εύκολα κάποιος να διαπιστώσει ότι υπάρχουν κάποιες ανισορροπίες. Μια από αυτές είναι η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στον μέσο όρο ηλικίας των επιθετικών σε σχέση με αυτόν των άλλων γραμμών.

Το ότι οι «γαλαζοκίτρινοι» διέθεταν δύο αρκετά μεγάλους ηλικιακά ποδοσφαιριστές στην επίθεση το γνωρίζαμε και ήταν εύκολο να το αντιληφθούμε κοιτάζοντας απλά την ηλικία του Ποτέ και του Ντε Καμάργκο. Ωστόσο αυτό που δεν υπολογίζαμε είναι να υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά μεταξύ των μέσων όρων ηλικίας σε σχέση με τις άλλες γραμμές. Κάναμε λοιπόν μια μικρή έρευνα και βρήκαμε ακριβώς τον ηλικιακό μέσο όρο της κάθε γραμμής για να αποδείξουμε με δεδομένα τα όσα αναφέραμε πιο πάνω.

Κάνοντας αρχή από τη θέση του τερματοφύλακα διαπιστώνουμε ότι ο μέσος όρος ηλικίας είναι αρκετά χαμηλός (24,3) ωστόσο αυτό οφείλεται στους Γκουντίνο (21) και Παρασκευά (19) που έρχονται για να ρίξουν τον μέσο όρο ηλικίας αφού είναι αρκετά νεαροί σε αντίθεση με τον Βάτερμαν (33) που θεωρείται μεγάλος. Ακολούθως η δεύτερη πιο γερασμένη γραμμή του ΑΠΟΕΛ είναι αυτή της άμυνας με μέσο όρο ηλικίας τα 29 χρόνια. Βέβαια είναι ένας πολύ καλός μέσος όρος που δείχνει ότι υπάρχει η απαραίτητη, για την θέση του αμυντικού, εμπειρία αλλά και πλούσιο ταλέντο. Σημαντικό ρόλο στο να πέσει ο μέσος όρος ηλικίας παίζει η παρουσία του Βούρου και του Ιωάννου στο ρόστερ των «γαλαζοκιτρίνων».

Συνεχίζοντας με το κέντρο διακρίνουμε ότι είναι η γραμμή με τον χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας σε σχέση με τις άλλες γραμμές. Συγκεκριμένα ο ηλικιακός μέσος όρος είναι 27,7 παρά το γεγονός ότι στη μεσαία γραμμή αγωνίζονται ποδοσφαιριστές όπως ο Αλωνεύτης (34) και ο Μοράις (33). Η παρουσία των Σαλάι (20) και Ζαχίντ (23) είναι σημαντική στη διαμόρφωση του χαμηλού μέσου όρου. Συνεπώς αυτό καταδεικνύει ότι η μεσαία γραμμή του ΑΠΟΕΛ φέτος διαθέτει ταλέντο και ποδοσφαιριστές με προοπτικές ανέλιξης αλλά και έμπειρους ποδοσφαιριστές που μπορούν να καθοδηγήσουν σωστά τα «μωρά».

Τέλος το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται στην επιθετική γραμμή. Ο μέσος όρος ηλικίας της συγκεκριμένης γραμμής είναι 30. Ωστόσο μέσα στους επιθετικούς υπολογίσαμε και τον Μηνά Αντωνίου (23) που μέχρι στιγμής πήρε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής. Αν δεν υπολογίζαμε τον Κύπριο άσο τότε ο μέσος όρος εκτοξεύεται στα 33.5 χρόνια και ασφαλώς πρόκειται για ένα πολύ ψηλό αριθμό. Μάλιστα δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι αυτός ο ηλικιακός μέσος όρος αντικατοπτρίζεται και στο γήπεδο αφού τους τελευταίους αγώνες είδαμε τον Ντε Καμάργκο να μένει από δυνάμεις ενώ είδαμε και προηγουμένως τον Ποτέ να έχει χάσει από την εκρηκτικότητα και την σπιρτάδα του.

Οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση φανερώνουν ένα μεγάλο πρόβλημα ως προς την φετινή στελέχωση του ΑΠΟΕΛ. Η ανάγκη απόκτησης ενός νεαρότερου και συνεπώς πιο φρέσκου επιθετικού δείχνει να είναι μεγάλη και είναι γι’ αυτό που ίσως τεθεί και ως προτεραιότητα στην μεταγραφική του Ιανουαρίου. Πάντως ο μέσος όρος όλου του ρόστερ δεν είναι κακός αφού αυτός είναι ελάχιστα πιο κάτω από τα 28 χρόνια, αριθμός πολύ καλός για τα Κυπριακά δεδομένα και ειδικά του ΑΠΟΕΛ.

*Για τους σκοπούς του άρθρου λάβαμε υπόψιν την ημερομηνία γέννησης των ποδοσφαιριστών του ΑΠΟΕΛ που εμφανίζονται στο ρόστερ στην ιστοσελίδα της ομάδας. Ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου υπολογίστηκε ως μέσος και ο Μηνάς Αντωνίου ως επιθετικός.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΠΟΕΛ: Καθαρή πράξη

ΑΠΟΕΛ: Καθαρή πράξη

Τι είχε απαντήσει ο Χάρης Φωτίου στο ενδεχόμενο εμπλοκής του Ντίνου Ιορδάνους στα διοικητικά
 |  ΑΠΟΕΛ
X
X