ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

ΑΠΟΕΛ: Στη σφαίρα των Γερμανών επενδυτών

Το μετοχικό κεφάλαιο και το ιδιόκτητο γήπεδο βρίσκονται στο προσκήνιο

Μετά την αποκάλυψη πληροφοριών που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας για την κάθοδο των Γερμανών επενδυτών, όλα περιστρέφονται γύρω από αυτό. Η Διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη, κινήθηκε ταχύτατα για να θέσει σε άμεση εφαρμογή το plan B που είχε προαναγγείλει μετά τον αποκλεισμό στα πλέι οφ από την Αστάνα.

Το deal ψηνόταν από καιρό και όπως φαίνεται με αυτά που έχουν βγει προς τα έξω, αν ολοκληρωθεί, θα καθιστά την εταιρεία ως τον μεγαλύτερο μέτοχο, αλλά με ποσοστό που δεν ξεπερνά το ορισμένο καταστατικό. Υπενθυμίζουμε ένα ποσοστό γύρω στο 30% του μετοχικού κεφαλαίου ήταν αδιάθετο.

Το deal φέρνει πιο κοντά στην υλοποίηση το όνειρο για ανέγερση ιδιόκτητου γηπέδου

Μάλιστα, στην εν λόγω συμφωνία υπάρχει η προοπτική, οι Γερμανοί να έχουν ποσοστό συμμετοχής μελλοντικά στην ανέγερση ιδιόκτητου γηπέδου, αλλά και την εμπορική εκμετάλλευση του. Σε πρώτη φάση όμως, η συμφωνία προνοεί εισροή στα ταμεία του ΑΠΟΕΛ, άμεσα με ποσό που θα ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, όλα αυτά θα αναλυθούν εκτενέστερα και θα μπορούν να κριθούν μετά από τη διεκπεραίωση της πολυαναμενόμενης διάσκεψης Τύπου.

Υπό το πρίσμα των υπαρχόντων δεδομένων και μαζί με τις πωλήσεις του Εμπεσίλιο (650 χιλιάδες) και του Σάλαϊ (4,5 εκατομμύρια ευρώ φαίνεται να είναι το συνολικό ποσό της μετακίνησης με ένα σημαντικό πόσο να πηγαίνει στην Ακαδημία Πούσκας που είχε δικαιώματα ως πρώτη ομάδα του παίκτη και όπως παρουσίασαν τα Ιταλικά και Ουγγρικά μέσα, τα οποία δεν επιβεβαίωσε, ούτε διέψευσε η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ), τις 100.000 ευρώ που ήρθαν από τον Πιέρο Σωτηρίου, λόγω της πρόκρισης της Κοπεγχάγης στους ομίλους του Γιουρόπα (κάθε φορά που η ομάδα της Δανίας προκρίνεται σε ομίλους, ο ΑΠΟΕΛ καρπώνεται ανάλογο ποσό) και τη σύναψη νέων χορηγικών συμφωνιών (Pizza Hut, Acqua Panna), συν τα 2 με 2,5 εκατομμύρια που προτίθενται να βάλουν οι Γερμανοί επενδυτές, τότε οι «γαλαζοκίτρινοι», αν κάνει κανείς τη σούμα πιθανόν να έχουν καλύψει ένα ποσό εσόδων περίπου ισόποσο με αυτό που θα έπαιρναν ενδεχομένως από την είσοδό τους στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, με μερικές από τις συμφωνίες να φέρνουν όπως γίνεται αντιληπτό μακροπρόθεσμα έσοδα στον ΑΠΟΕΛ...

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X