ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

ΑΠΟΕΛ: Ο βραχνάς των οικονομικών ξεκινά αλλά...

Τα έσοδα σαφώς και θα είναι μειωμένα και η χρονιά θα είναι δύσκολη, όχι όμως καταστροφική

24sports team

24sports team

info@24sports.com.cy

Ο αποκλεισμός απ’ την Αστάνα ήταν μια εξέλιξη την οποία απεύχονταν στον ΑΠΟΕΛ για πολλούς και διάφορους λόγους. Μετά από πέντε χρόνια ο ΑΠΟΕΛ μένει εκτός ομίλων και αυτό σίγουρα είναι πρόβλημα κυρίως στο οικονομικό κομμάτι. Η φετινή Ευρωπαϊκή πορεία του ΑΠΟΕΛ τελείωσε νωρίς και οι «Γαλαζοκίτρινοι» έβαλαν στα ταμεία τους λιγότερο από 1.5 εκατομμύριο ευρώ.

Η τρύπα στα οικονομικά του ΑΠΟΕΛ είναι μεγάλη, και η χρονιά θα είναι δύσκολη. Αυτό είναι δεδομένο, όμως οι «Γαλαζοκίτρινοι» μπορούν να αντεπεξέλθουν. Και το πιο σημαντικό είναι πως ο ίδιος ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, δήλωσε πως υπάρχει plan b και πως η διοίκηση θα παραμείνει εκεί που είναι.

Ας δούμε όμως και αριθμούς από την περσινή σεζόν. Το μπάτζετ την περσινή χρονιά ήταν στα 19 εκατομμύρια ενώ τα συνολικά έσοδα στα 24 εκατομμύρια. Τα έσοδα απ’ το πρωτάθλημα ήταν στα 7 εκατομμύρια ευρώ. Ως εκ τούτου τα υπόλοιπα 17 εκατομμύρια ήρθαν απ’ την Ευρώπη και πωλήσεις ποδοσφαιριστών. Φέτος τέτοια λεφτά δεν υπάρχουν.

Σαφώς και είναι διαφορετικό το φετινό μπάτζετ και δεν μπορούμε να μιλήσουμε με αριθμούς και με απόλυτη βεβαιότητα. Τα δεδομένα όμως που έχουμε είναι οι πωλήσεις των Εμπεσίλιο και Σάλαϊ, οι ανανεώσεις των χορηγών και η έλευση νέων χορηγών (βλέπε. Franseskides), τα 1.5 εκατομμύρια ευρώ απ’ την Ευρώπη, και τα εισιτήρια διαρκείας τύπου Legend. Υπάρχει βέβαια και το συμβόλαιο με την Cablenet το οποίο θα αποφέρει από φέτος κάποια χρήματα. Σαφώς και όλα τα πιο πάνω θα αποφέρουν ένα μεγάλο ποσό, το οποίο όμως δεν είναι αρκετό. Σε αυτά όμως θα πρέπει να προσθέσουμε και τα έσοδα απ’ το πρωτάθλημα.

Είναι βέβαια δύσκολο να πούμε το μέγεθος της ζημιάς, η οποία θα υπάρχει (δεδομένο αυτό). Αυτό όμως που ισχύει είναι πως το χρέος είναι βιώσιμο, και παρά τις δυσκολίες με σωστές ενέργειες η διοίκηση μπορεί να το χειριστεί. Το πιο σημαντικό είναι πως υπάρχει και το plan b, το οποίο όμως θα πρέπει να λειτουργήσει άψογα. Αυτή η χρονιά θα είναι πολύ δύσκολη, όμως δεν θα φέρει την καταστροφή. Το στοίχημα βρίσκεται στην επόμενη η οποία θα είναι και καθοριστική.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΠΟΕΛ: Ο Βούρος κρίνει το πλάνο

ΑΠΟΕΛ: Ο Βούρος κρίνει το πλάνο

Ο Πάολο Τραμετσάνι θα περιμένει τελευταία στιγμή για να δει αν θα είναι διαθέσιμος ο Ελλαδίτης αμυντικός ενόψει Απόλλωνα
Βερόνικα Χαραλάμπους
 |  ΑΠΟΕΛ
X