ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

ΑΠΟΕΛ: Επιχείρηση... «ντέρμπι»

Οι «Γαλαζοκίτρινοι» για την ώρα έχουν θετικό πρόσημο στα ντέρμπι και αυτό θέλουν να διατηρήσουν

Εφραίμ Γεωργίου

Με την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος μας, το ΑΠΟΕΛ θα κληθεί να δώσει δυο ντέρμπι στη σειρά. Δυο ντέρμπι με τους βασικούς αντιπάλους του, την ΑΕΚ και τον Απόλλωνα. Αυτά τα παιχνίδια είναι ίσως τα σημαντικότερα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, μιας και μπορούν να δώσουν πολλά στους «Γαλαζοκίτρινους» ή ακόμη και να τους βυθίσουν.

Μέχρι σήμερα στα τρία ντέρμπι που έδωσαν οι «Γαλαζοκίτρινοι» για το πρωτάθλημα μετρούν δυο νίκες (επί Ανόρθωσης και Ομόνοια), και μια ισοπαλία (κόντρα στην ΑΕΛ). Βέβαια υπάρχουν φορές που τα στατιστικά κρύβουν μυστικά, και κάτι τέτοιο γίνεται και τώρα. Στο ντέρμπι του «Παπ» η Ανόρθωση ήταν σε κρίση, ενώ η Ομόνοια σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί φόβητρο (με όσα έδειξε μέχρι σήμερα). Απ’ την άλλη βέβαια στα ντέρμπι όλα τα αποτελέσματα είναι πιθανά και έτσι το στατιστικό (εφτά βαθμοί στα τρία ντέρμπι) εμπεριέχει και πολλά θετικά στοιχεία.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Να κολυμπήσει στα... βαθιά

Τα παιχνίδια με την ΑΕΚ και τον Απόλλωνα μπορούν να οδηγήσουν την ομάδα στους «εφτά ουρανούς». Δυο νίκες επί τους βασικούς αντιπάλους στο πρωτάθλημα, και τότε η ψυχολογία όχι μόνο να ανέβει στο ζενίθ, αλλά και οι ποδοσφαιριστές θα ξέρουν πως τα πάντα περνούν από τα δικά τους πόδια. Και το τελευταίο το σημειώνουμε μιας και για να έρθουν οι δυο νίκες θα πρέπει να δούμε ουσιαστική βελτίωση, τόσο σε ομαδικό (που όπως δείχνει ο Τραμετσάνι κάνει καλή δουλειά), όσο και σε ατομικό επίπεδο.

Απ’ την άλλη δυο ήττες μπορούν να βυθίσουν την ομάδα. Πρακτικά οι «Γαλαζοκίτρινοι» μπορεί να βρεθούν οχτώ βαθμούς μακριά απ’ την κορυφή και αυτό λέει πολλά για τη συνέχεια. Δεν είναι μια διαφορά που μπορεί να ανατραπεί εύκολα.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Με 45 λεπτά δεν κερδίζεις τα επόμενα!

Όλα τα πιο πάνω όμως αποτελούν θεωρίες. Στην πράξη το ΑΠΟΕΛ χρειάζεται βελτίωση και αυτό το ξέρουν όλοι στον «Αρχάγγελο». Τα ντέρμπι που ακολουθούν αποτελούν ευκαιρία. Μια ευκαιρία που σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει οι «Γαλαζοκίτρινοι» να πετάξουν.   

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X