ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΠΟΕΛ: Έμαθε να ζει με τους τραυματισμούς

Οι τραυματισμοί είναι ένα φαινόμενο που ταλαιπωρεί διαχρονικά τον ΑΠΟΕΛ ωστόσο φέτος αυτή η μάστιγα άρχισε να ταλαιπωρεί από νωρίς.

Ανδρέας Παφίτης

Οι τραυματισμοί είναι ένα φαινόμενο που ταλαιπωρεί διαχρονικά τον ΑΠΟΕΛ ωστόσο φέτος αυτή η μάστιγα άρχισε να ταλαιπωρεί από νωρίς. Πιο πρόσφατη περίπτωση είναι αυτή του Εμπεσίλιο που τραυματίστηκε στον αγώνα απέναντι στον Άρη και διεγνώσθη με θλάση α’ βαθμού.

Τόσο ο Εφραίμ όσο και ο Μπερτόλιο είναι δύο ποιοτικοί ποδοσφαιριστές που έλειψαν από τον ΑΠΟΕΛ σε ένα διάστημα που η παρουσία τους ήταν κάτι περισσότερο από απαραίτητη

Ο Ολλανδός μέσος έρχεται να προστεθεί στην λίστα με τους Εφραίμ, Μπερτόλιο, Ιωάννου και Μιλάνοφ ενώ μόλις χθες αποχώρησε από αυτή ο Τόμι Ορ. Βάσει των εκτιμήσεων που γίνονται ο Εμπεσίλιο θα χρειαστεί περίπου 7-10 μέρες προκειμένου να επανέλθει στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων συνεπώς είναι δεδομένο ότι χάνει τους αγώνες με Τότεναμ και Αλκή ενώ η διακοπή για τις Εθνικές αναμένεται να τον ευνοήσει και έτσι θα προλάβει τον αγώνα με την Δόξα στις 13 Οκτωβρίου. Βέβαια ο κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά και ειδικά όταν αναφερόμαστε στον Εμπεσίλιο που έδειξε μια μικρή ευπάθεια στους τραυματισμούς.

Τώρα όσο αφορά τον Γιώργο Εφραίμ και τον Φακούντο Μπερτόλιο δεν αποκλείεται αμφότεροι να προπονηθούν κανονικά εντός της εβδομάδας. Σίγουρα είναι πολύ δύσκολο να βρίσκονται στην αποστολή απέναντι στην Τότεναμ ωστόσο ίσως να είναι στα πλάνα του Δώνη για τον αγώνα απέναντι στην Αλκή. Τόσο ο Εφραίμ όσο και ο Μπερτόλιο είναι δύο ποιοτικοί ποδοσφαιριστές που έλειψαν από τον ΑΠΟΕΛ σε ένα διάστημα που η παρουσία τους ήταν κάτι περισσότερο από απαραίτητη και για σκοπούς rotation αλλά και λόγω της ποιότητας που δίνουν στην ομάδα. Από την άλλη ο Τόμι Ορ προπονήθηκε χθες κανονικά και πλέον θέτει υποψηφιότητα να βρεθεί στο αρχικό σχήμα απέναντι στην «Αθάνατη» αφού ως γνωστό δεν υπολογίζεται για το Champions League.

Τέλος διαφορετικά είναι τα δεδομένα με τον Νικόλα Ιωάννου και τον Ζίβκο Μιλάνοφ. Ο Κύπριος αμυντικός μπορεί να κάνει εδώ και λίγες μέρες ατομικό πρόγραμμα προπονήσεων ωστόσο θα χρειαστεί αρκετό καιρό προκειμένου να επανέλθει σε φουλ ρυθμούς και να είναι έτοιμος να αγωνιστεί. Ο Βούλγαρος ακραίος οπισθοφύλακας συνεχίζει την αποθεραπεία του κάνοντας φυσιοθεραπεία και πρόγραμμα στο γυμναστήριο με το διάστημα που θα χρειαστεί για να επανέλθει να παραμένει ακόμη άγνωστο. Πάντως και για τις δύο αυτές περιπτώσεις στον ΑΠΟΕΛ είναι πρόθυμοι να περιμένουν τους ποδοσφαιριστές και να μην τους πιέσουν καθόλου αφού και οι δύο είναι εξαιρετικά σημαντικοί για την ομάδα και θα τους θέλουν γερούς και δυνατούς όταν τα πράγματα θα ζορίζουν.

Δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε ότι οι τραυματισμοί ίσως να στέρησαν και βαθμούς από τον ΑΠΟΕΛ ωστόσο όπως γράφτηκε πολλάκις, ιστορία γράφουν οι παρόντες. Ο Γιώργος Δώνης αλλά και ο ΑΠΟΕΛ έμαθε να ζει με τους τραυματισμούς και αυτό καλείται να κάνει και τώρα.

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση