ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

ΑΠΟΕΛ: Βρίσκει την ταυτότητα του αλλά...

Η διακοπή δίνει την ευκαιρία στον Πάολο Τραμετσάνι να δουλέψει ακόμη περισσότερο με τους ποδοσφαιριστές του

Εφραίμ Γεωργίου

Το ΑΠΟΕΛ κατάφερε να κερδίσει χθες την ΕΝΠ με 3-0 στο ΓΣΠ και έτσι πλέον οδεύει στη διακοπή του πρωταθλήματος με τη καλύτερη δυνατή ψυχολογία. Οι «Γαλαζοκίτρινοι» δεν έθελξαν με την απόδοση τους, όμως υπάρχουν θετικά στοιχεία τα οποία πρέπει επισημανθούν και πάνω σε αυτά να κτίσει το ΑΠΟΕΛ.

Στα θετικά του χθεσινού αγώνα σαφώς και μπαίνει το γεγονός πως το ΑΠΟΕΛ σκόραρε τρεις φορές ακόμη και χωρίς τον Μούσα Αλ Τάμαρι. Ο νεαρός Ιορδανός ήταν μέχρι στιγμής ο ποδοσφαιριστής απ’ τον οποίο εξαρτιόταν η επιθετική ανάπτυξη του ΑΠΟΕΛ. Στα τελευταία παιχνίδια είδαμε τον Νατέλ να δίνει λύσεις, ενώ χθες ο Ζαχίντ (όπως και στο παιχνίδι με την Ομόνοια) έδειξε να βρίσκει τον εαυτό του και είχε καλές συνεργασίες με τον Εφραίμ, τον Νατέλ αλλά και τον Ρέζα.

Ο Πάολο Τραμετσάνι αφήνει το στίγμα του στην ομάδα και το ΑΠΟΕΛ παιχνίδι με το παιχνίδι φαίνεται να βρίσκει την ταυτότητα του

Ένα ακόμη θετικό στοιχείο είναι πως για τρίτο σερί παιχνίδι το ΑΠΟΕΛ κράτησε το μηδέν στη άμυνα του. Ο Πάολο Τραμετσάνι μετρά πέντε παιχνίδια στο πάγκο του ΑΠΟΕΛ, και στα τέσσερα από αυτά η ομάδα δεν δέχθηκε τέρμα. Αυτό από μόνο είναι ένα στατιστικό που αξίζει να αναφερθεί και λέει πολλά για τη δουλειά του Ιταλού τεχνικού.

Απ’ την άλλη βέβαια τα αρνητικά στοιχεία δεν έλειψαν ούτε απ’ τον χθεσινό αγώνα. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα τράβηξε αρκετά πίσω και έδωσε την ευκαιρία στην ΕΝΠ να ψάξει το τέρμα. Δεν έδειξε τη διάθεση να βγει μπροστά και οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ είχαν στο μυαλό τους μόνο το πως θα κρατήσουν το 2-0 και τη νίκη. Αυτό σαφώς και δεν ήταν θετικό, και το σημείωσε και ο ίδιος ο Τραμετσάνι στη διάσκεψη τύπου. Είναι το πνεύμα και η νοοτροπία που τονίζει πως χρειάζεται δουλειά κατά καιρούς ο Ιταλός προπονητής.

Γενικότερα η δουλειά του Πάολο Τραμετσάνι άρχισε να φαίνεται στο γήπεδο. Οι «Γαλαζοκίτρινοι» δείχνουν σταδιακή βελτίωση, όμως σαφώς και η ομάδα δεν έφθασε στο επιθυμητό επίπεδο. Ο Ιταλός τεχνικός ξεκίνησε απ’ το μηδέν και φαίνεται πως αφήνει το στίγμα του σιγά σιγά. Πλέον το ΑΠΟΕΛ άρχισε να βρίσκει χημεία και ταυτότητα. Χρειάζεται όμως δουλειά και η διακοπή είναι μια καλή ευκαιρία για ακόμη περισσότερη δουλειά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X