ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

ΑΠΟΕΛ: Συστατικά εκρηκτικής ατμόσφαιρας

Η Ελληνική Τράπεζα και το 24sports μαζί στην ενημέρωση για τις κυπριακές ομάδες στην Ευρώπη.

Ο ΑΠΟΕΛ συνεχίζει κανονικά την προετοιμασία του ενόψει του επαναληπτικού απέναντι στην Βιτορούλ για τον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League. Την Τετάρτη οι «γαλαζοκίτρινοι» καλούνται να ανατρέψουν τα εις βάρος τους δεδομένα σε ένα αγώνα που τα «μωρά του Χάτζι» θα βιώσουν πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα γράφτηκε πολλάκις για την απειρία της Βιτορούλ σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και πως αυτή μπορούσε να λειτουργήσει ευεργετικά για τον ΑΠΟΕΛ. Ωστόσο την ημέρα του αγώνα η μόνο ομάδα που έδειχνε άπειρη μέσα στο γήπεδο ήταν αυτή της χώρα μας. Οι Ρουμάνοι ήταν άψογοι τακτικά και έδειχναν να μην έχουν καθόλου άγχος για το αποτέλεσμα. Αντιθέτως οι πρωταθλητές μας ήταν αυτοί που έμοιαζαν να είναι πανικοβλημένοι σε κάθε επίθεση της Βιτορούλ.

Το πώς και το γιατί ο ΑΠΟΕΛ βρέθηκε στην πιο πάνω κατάσταση το βράδυ της προηγούμενης Τετάρτης έχει γραφτεί και αναλυθεί πολύ. Ο Μάριο Μπέιν πλήρωσε το τίμημα της κακής εμφάνισης στην Ρουμανία και ο Γιώργος Δώνης θεωρήθηκε ως ο ικανότερος για να την αντιστρέψει. Ο αγώνας της Τετάρτης που μας έρχεται θα είναι εντελώς διαφορετικός, ένα εντελώς διαφορετικό ενενηντάλεπτο με διαφορετική δυναμική για τις δύο ομάδες. Βέβαια οι «γαλαζοκίτρινοι» βρέθηκαν σε αυτή την κατάσταση, να πρέπει να ανατρέψουν το 1-0, πάρα πολλές φορές. Αυτοί που δεν έχουν ποτέ βιώσει κάτι τέτοιο είναι οι Ρουμάνοι.

Η Βιιτορούλ για πρώτη φορά στην ιστορία της βρίσκεται σε θέση ισχύος σε αγώνα διπλών αναμετρήσεων. Αυτό φυσιολογικά της δίνει και ένα ψυχολογικό προβάδισμα που όμως μπορεί να της γυρίσει και μπούμερανγκ. Οι Ρουμάνοι άπειροι από τέτοια παιχνίδια θα χρειαστεί να βρεθούν ενώπιων μιας πολύ άβολης γι’ αυτούς κατάστασης την Τετάρτη το βράδι. Το ΓΣΠ θα είναι καζάνι που βράζει, η δίψα των ΑΠΟΕΛιστών για την πρόκριση τεράστια και η μπάλα θα ζυγίζει εκατό κιλά περισσότερα. Το ενδεχόμενο τα «μωρά του Χάτζι» να λυγίσουν μπροστά στην πίεση του προβαδίσματος που έχουν είναι τεράστιο. Είναι αυτό που πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Γιώργος Δώνης και οι ποδοσφαιριστές του, τόσο ο τεχνικός του ΑΠΟΕΛ όσο και οι πλειοψηφία των παικτών είναι μαθημένοι σε τέτοια παιχνίδια. Το ιδανικότερο σενάριο θα ήταν αυτό που βάζει και τον κόσμο από νωρίς στο παιχνίδι προκειμένου να δημιουργηθεί μια κατάσταση ανυπόφορη για τους Ρουμάνους, μια κατάσταση που δύσκολα μπορεί κάποιος να διαχειριστεί και τελικά θα φέρει την κατάρρευση.

Βέβαια όλα αυτά είναι θεωρίες που πρέπει να επαληθευτούν και στο γήπεδο προκειμένου ο ΑΠΟΕΛ να πάρει την πρόκριση. Το μόνο σίγουρο είναι το βράδυ της Τετάρτης θα υπάρχουν όλα τα συστατικά για να δημιουργηθεί μια εκρηκτική ατμόσφαιρα, πρέπει λοιπόν οι «γαλαζοκίτρινοι», απλά να τα εκμεταλλευτούν.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ:

GLOBAL COLLEGE
http://www.globalcollege.ac.cy

NESCAFE
www.nescafe.gr

KAPNOS AIRPORT SHUTTLE
www.kapnosairportshuttle.com

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΠΟΕΛ: Ο Βούρος κρίνει το πλάνο

ΑΠΟΕΛ: Ο Βούρος κρίνει το πλάνο

Ο Πάολο Τραμετσάνι θα περιμένει τελευταία στιγμή για να δει αν θα είναι διαθέσιμος ο Ελλαδίτης αμυντικός ενόψει Απόλλωνα
Βερόνικα Χαραλάμπους
 |  ΑΠΟΕΛ
X