ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΠΟΕΛ: Αυτά φέρνει μαζί του ο Δώνης

Η Ελληνική Τράπεζα και το 24sports μαζί στην ενημέρωση για τις κυπριακές ομάδες στην Ευρώπη.

Ο Γιώργος Δώνης είναι και επίσημα ο νέος τεχνικός του ΑΠΟΕΛ και θα βρεθεί εντός λίγων ημερών ενώπιων μιας τεράστιας ποδοσφαιρικής πρόκλησης. Αυτή δεν είναι άλλη από την πρόκριση στα play-offs του Champions League. Το έργο του Ελλαδίτη τεχνικού είναι εξαιρετικά δύσκολα βάσει τα υφιστάμενα δεδομένα ωστόσο πρέπει να το παλέψει.

Λένε πάντα ότι όταν τα πράγματα δεν είναι καλά μια αλλαγή προπονητή πάντα αλλάζει το κλίμα σε μια ομάδα, ωστόσο αυτό δεν ισχύει πάντα και δεν ξέρουμε αν θα ισχύσει και στην περίπτωση του ΑΠΟΕΛ. Παρόλα αυτά πρέπει να παραδεχτούμε ότι η έλευση του Δώνη αναμφίβολα αλλάζει κάποια δεδομένα στους «γαλαζοκίτρινους». Είναι κάποια στοιχεία που φέρνει ο Ελλαδίτης τεχνικός με την άφιξή του στην ομάδα που ίσως αλλάξουν το βαρύ κλίμα στον Αρχάγγελο.

Αρχικά να αναφέρουμε ότι ο Γιώργος Δώνης είναι ένας άνθρωπος νικητής και αυτό δεν τίθεται αμφισβήτησης εξάλλου το απέδειξε τόσο στην πρώτη του θητεία στον ΑΠΟΕΛ όσο και στην συνέχεια στην Σαουδική Αραβία. Έτσι από σήμερα θα προσπαθήσει να περάσει αυτή την φιλοσοφία στους παίκτες της ομάδας που έδειξαν να την χάνουν τον τελευταίο καιρό. Είναι γεγονός ότι και στα τρία φετινά παιχνίδια που έδωσε μέχρι στιγμής ο ΑΠΟΕΛ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με μια φοβία, έλειπε ο τσαμπουκάς που είχε η ομάδα παλαιότερα, έλειπε η αυτοπεποίθηση, αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα να μην μπορεί να επιβληθεί των αντιπάλων της. Αν ο ΑΠΟΕΛ θέλει να περάσει την Τετάρτη είναι απαραίτητο να μπει στο γήπεδο και να «μασάει σίδερα» και αυτό είναι μια από τις αλλαγές που μπορεί να κάνει ο Δώνης.

Ένα άλλο στοιχείο που φέρνει ο Δώνης μαζί του είναι η εμπειρία, όχι απαραίτητα η προπονητική αφού έχει σχεδόν 8 μήνες να προπονήσει ομάδα αλλά η εμπειρία της προηγούμενής του θητείας. Ο Ελλαδίτης γνωρίζει ακριβώς πως λειτουργεί ο Αρχάγγελος, γνωρίζει τα κατατόπια και σε ένα βαθμό γνωρίζει και τα αποδυτήρια της ομάδας αφού 9 από τους ποδοσφαιριστές που είναι στο ρόστερ ήταν και παλαιότερα κάτω από τις οδηγίες του. Μαθημένος από την πίεση σε τέτοια παιχνίδια δείχνει ικανός να ηγηθεί της ομάδας και να την στείλει στα play-offs του Champions League. Επίσης αναμφίβολα γνωρίζει τα μεγέθη του Κυπριακού ποδοσφαίρου και συγκεκριμένα του ΑΠΟΕΛ και γνωρίζει ξεκάθαρα ποιος είναι ο στόχος της ομάδας και το πόσο κρίσιμο είναι για τη βιωσιμότητα της Εταιρείας να επιτευχθεί, κάτι που όπως φαίνεται ο Μάριο Μπέιν αγνοούσε ή έκανε ότι το αγνοούσε.

Τέλος ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο για ένα προπονητή που κάθεται στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ και ο Δώνης το έχει, είναι ο σεβασμός. Ο Ελλαδίτης τεχνικός κέρδισε με το σπαθί του τον σεβασμό από την πλειοψηφία του κόσμου των «γαλαζοκιτρίνων» και επομένως ξεκινά με ένα αβαντάζ που του επιτρέπει να δουλέψει, έστω στην αρχή απρόσκοπτα. Ο σεβασμός όμως δεν είναι μόνο από τον κόσμο αλλά και από κάποια υψηλόβαθμα στελέχη της διοίκησης, έστω και αν αυτοί των απέλυσαν τον Γενάρη του 15’. Σεβασμό στο πρόσωπο του Γιώργου Δώνη τρέφουν και κάποιοι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στον Αρχάγγελο και το ότι γνωρίζει κάποιους εξ’ αυτών ίσως βοηθήσει στο να δούμε τον ΑΠΟΕΛ να γίνεται ομάδα πιο σύντομα.

Εν πάση περιπτώσει, ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο για την σεζόν, βρίσκεται σε ένα σημείο που κινδυνεύει άμεσα η βιωσιμότητα της Εταιρείας και συνεπώς η πρόκριση την Τετάρτη είναι μονόδρομος. Το πώς και το γιατί η πιο επιτυχημένη ομάδα του νησιού έφτασε σε αυτό το σημείο είναι ξεκάθαρο και αφορά τους πλήρως ερασιτεχνικούς χειρισμούς που έγιναν από αυτούς που κινούν τα νήματα. Το αν ο Δώνης θα αλλάξει την κατάσταση είναι αβέβαιο και μάλλον και εξαιρετικά δύσκολο εκτός και αν δουλέψει απρόσκοπτα.

Ωστόσο αυτό που απαιτείται τώρα είναι σύμπνοια προκειμένου ο ΑΠΟΕΛ να ξεπεράσει την τρικυμία και να πετύχει τον πρώτο στόχο της χρονιάς. 

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

Δυο… 100%

Δυο… 100%

Το στατιστικό που δείχνει τον κυνισμό του ΑΠΟΕΛ
 |  HOT SPOT