ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Κι όμως είναι ακόμα εδώ ο Μοράις!

Εφραίμ Γεωργίου

Είναι κάποιοι παίκτες που δεν χρειάζονται ιδιαίτερη σύσταση στο κοινό. Έχουν κάνει τόσα πράγματα στα γήπεδα που αν δεν τους ξέρεις τότε απλώς δεν ξέρεις από ποδόσφαιρο ή τουλάχιστον δεν έχεις ασχοληθείς ποτέ με αυτό. Ένας τέτοιος (για τα Κυπριακά δεδομένα) ποδοσφαιριστής, είναι ο Νούνο Μοράις.

Τι να πει κανείς για την αξία του. Εδώ και μια δεκαετία είναι ένα «σκυλί» στο χώρο του κέντρου. Ένας παίκτης βαρόμετρο για τον ΑΠΟΕΛ, που ξέρει τι πρέπει να κάνει στο γήπεδο. Ξέρει καλά πως να βάλει το πόδι του στην φωτιά, πότε πρέπει να κάνει φάουλ, πότε να βγάλει μπροστά την ομάδα γρήγορα, πότε να ρίξει τον ρυθμό του παιχνιδιού, πότε να προστατέψει τους συμπαίκτες του, πότε να βάλει πίεση στους διαιτητές και πως να είναι ένας πραγματικός αρχηγός. Αυτά δεν μπορεί κανείς να τα αρνηθεί.

Είναι ένα από τα αγαπημένα παιδιά του ΑΠΟΕΛ. Τα πρώτα ραντεβού των δυο πλευρών ήταν επεισοδιακά, ενώ μετά από μισό χρόνο παρουσίας στον Αρχάγγελο όλοι μιλούσαν για ένα τελειωμένο ποδοσφαιριστή. Όμως τα πράγματα άλλαξαν και από τότε μέχρι και σήμερα και ο Μοράις έχει γράψει το όνομα του δίπλα από τις πιο «Χρυσές Σελίδες» του ΑΠΟΕΛ.

Και επειδή τα πιο πάνω είναι γνωστά, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε και με αριθμούς για να συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος του Νούνο Μοράις. Ο ΑΠΟΕΛ μέχρι και σήμερα έχει αγωνιστεί σε 186 Ευρπωπαϊκούς αγώνες(!). Ένας αριθμός που εξηγεί γιατί οι «γαλαζοκίτρινοι» είναι η πιο πετυχημένη ομάδα της Κύπρου στην Ευρώπη. Οι Ευρωπαϊκοί Ομίλοι είναι πλέον αδιαπραγμάτευτος στόχος για τον ΑΠΟΕΛ. Από τους 186 αγώνες του ΑΠΟΕΛ σε μια ιστορία 91 χρόνων, ο Νούνο Μοράις έχει γράψει 93 συμμετοχές. Ακριβώς τις μισές δηλαδή. Ότι είναι ο ρέκορντμαν είναι φυσιολογικό με τόσες συμμετοχές, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί τροχοπέδη για τις πορείες του ΑΠΟΕΛ.

Οι αριθμοί πολλές φορές δεν λένε την αλήθεια. Δεν είμαι από αυτούς που πιστεύουν πως τα πάντα είναι αριθμοί και στατιστικά. Όμως είναι γεγονός πως οι αριθμοί του Νούνο Μοράις λένε ακριβώς την αλήθεια. Περιγράφουν με ακρίβεια την αξία του και ακόμη γράψαμε μόνο για τους Ευρωπαϊκούς αριθμούς του Νούνο. Βέβαια όπως κάθε ωραίο έχει ένα τέλος, έτσι θα γίνει και με τον Νούνο. Κανείς δεν νίκησε το χρόνο, όμως το στίγμα του άφησε ανεξίτηλο και ακόμη γράφει ιστορία.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ:

GLOBAL COLLEGE
http://www.globalcollege.ac.cy

NESCAFE 
www.nescafe.gr

KAPNOS AIRPORT SHUTTLE
www.kapnosairportshuttle.com 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Εφραίμ Γεωργίου

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X