ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Από καμπανάκι σε καμπάνα

Ωστόσο αν η νίκη της Πρόγκρες απέναντι στην Ρέιντζερς κτύπησε καμπανάκι στα αφτιά των «γαλαζοκιτρίνων» τότε η χθεσινή εμφάνιση πρέπει να κτυπήσει κανονική καμπάνα.

Ο ΑΠΟΕΛ έδωσε χθες το πρώτο του φιλικό για την νέα σεζόν επί Κυπριακού εδάφους με πολλούς φίλους της ομάδας να πηγαίνουν στο ΓΣΠ για να το παρακολουθήσουν. Οι «γαλαζοκίτρινοι» αν και πήραν την νίκη με 1-0 δεν έθελξαν με την απόδοσή τους.

Ο Μάριο Μπέιν παράταξε τους έντεκα που θα ξεκινήσουν και απέναντι στην Ντουντελάνζ κάνοντας έτσι μια πρόβα ενόψει του πρώτου επίσημου αγώνα. Οι πρωταθλητές μας μπήκαν δυνατά στον αγώνα και είχαν διάθεση να δημιουργήσουν. Μάλιστα στο 10’ πέτυχαν ένα όμορφο γκολ από εκτέλεση κόρνερ με άψογη κεφαλιά από τον Ντε Καμάργκο που τελευταία δείχνει να έχει ρέντα. Από εκεί και πέρα η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και προβλημάτισε πάρα πολύ η εμφάνιση της ομάδας.

Η επιθυμία του Ολλανδού προπονητή να ξεκινά από πίσω το παιχνίδι δεν έχει πράξη αφού ο Πανιώνιος ήταν αυτός που είχε την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο διάστημα. Οι «γαλαζοκίτρινοι» προσπαθούσαν με γρήγορες αντεπιθέσεις ή μπαλιές στην πλάτη των ακραίων χαφ του Πανιώνιου να επιτεθούν ωστόσο ήταν ακίνδυνοι. Σε όλο τον αγώνα ο ΑΠΟΕΛ δεν δημιούργησε ούτε μια κλασσική φάση μετά από οργανωμένη επίθεση επιβεβαιώνοντας ότι υπάρχει πρόβλημα ειδικά απέναντι σε κλειστές άμυνες. Τέτοια θα είναι και η άμυνα της Ντουντελάνζ σε μια εβδομάδα επομένως πρέπει να βρεθούν οι απαραίτητες λύσεις. Όσο αφορά την άμυνα ο Μάριο Μπέιν έδειξε ότι ο παίκτης που θα ξεκινήσει δίπλα από τον Μερκή θα είναι ο Αρτυματάς. Ο Κωστάκης ήταν καλός στις τοποθετήσεις του ωστόσο 1-2 φορές που προσπάθησε να φτιάξει παιχνίδι από πίσω η ομάδα απειλήθηκε. Επίσης η γενικότερη ανασταλτική λειτουργία της ομάδας έδειξε λίγο προβληματική τόσο με τον Μοράις στο γήπεδο όσο και με τον Φαρίας που έκανε πολλά αβίαστα λάθη.

Σε ατομικό επίπεδο ο παίκτης του ΑΠΟΕΛ που ξεχώρισε ήταν ο Μπερτόλιο. Ο Αργεντίνος επιβεβαίωσε ότι είναι παίκτης βαρόμετρο για τους πρωταθλητές ενώ είναι ότι καλύτερο διαθέσει αυτή την στιγμή η ομάδα στον δημιουργικό τομέα. Ο Βάντερ έδειξε να είναι ιδιαίτερα κινητικός και κάποιες φορές αρκετά απειλητικός ωστόσο δεν έλειψαν κάποια λάθη. Ο Τόμι Όαρ παρουσιάστηκε ανέτοιμος αφού δίσταζε να πάρει προσπάθειες πάνω του, ωστόσο ξεχώρισαν κάποιες επιστροφές του στην άμυνα που ήταν καταλυτικές και 1-2 καλές σέντρες μέσα στη περιοχή. Ο Ίγκορ Ντε Καμάργκο έδειξε πολύ πιο ελαφρύς από πέρσι και πολύ πιο κινητικός. Πέτυχε ένα πολύ όμορφο γκολ με κεφαλιά και έδειξε να βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Ο Λάγο και ο Μιλάνοφ ήταν σταθεροί και αρκετά καλοί τόσο ανασταλτικά όσο και επιθετικά. Στον άξονα ο Μοράις έκανε αρκετά λάθη και φέτος μάλλον θα είναι η χρονιά που θα σταματήσει να γράφει σερί ενενηντάλεπτο. Ο αντικαταστάτης του Πορτογάλου ο Φαρίας έκανε κάποια αβίαστα λάθη με πιο τρανταχτό ένα στο τέλος του αγώνα όπου ο ΑΠΟΕΛ κινδύνευσε να ισοφαριστεί.

Αυτά ήταν όλα όσα είδαμε από το χθεσινό φιλικό του ΑΠΟΕΛ απέναντι στον Πανιώνιο. Ο Μάριο Μπέιν αν και σύντομος ήταν σωστός στις δηλώσεις του ότι η ομάδα δεν ήταν όπως την ήθελε. Επίσης σωστά στάθηκε στην ενέργεια που έβγαλαν οι ποδοσφαιριστές του. Ωστόσο αν η νίκη της Πρόγκρες απέναντι στην Ρέιντζερς κτύπησε καμπανάκι στα αφτιά των «γαλαζοκιτρίνων» τότε η χθεσινή εμφάνιση πρέπει να κτυπήσει κανονική καμπάνα.

Ο ΑΠΟΕΛ έχει μια εβδομάδα να βελτιωθεί και να παρουσιαστεί όπως πρέπει απέναντι στην Ντουντελάνζ. Σε αντίθετη περίπτωση η πρόκριση δεν θα έρθει τόσο εύκολα και σίγουρα δεν θα έρθει από μόνη της.

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

Δυο… 100%

Δυο… 100%

Το στατιστικό που δείχνει τον κυνισμό του ΑΠΟΕΛ
 |  HOT SPOT