ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Αίλτον, ο Ντέβι και ο Εφραίμ

Ο «μάγος» Αίλτον και αυτοί που απειλούν να τον προσπεράσουν στην σχετική λίστα.

Οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ επέστρεψαν χθες στις προπονήσεις μετά το διήμερο ρεπό που τους παραχωρήθηκε και ετοιμάζονται για τα αποκαλυπτήρια της Τετάρτης στο φιλικό απέναντι στον Πανιώνιο. Ο Ρουέδα ανέβασε εντάσεις χθες ενώ ο Εφραίμ περιορίστηκε σε πρόγραμμα στο γυμναστήριο και στην πισίνα.

Ο Μάριο Μπέιν και οι συνεργάτες του θέλουν να δουν ένα καλό ΑΠΟΕΛ την Τετάρτη απέναντι στον Πανιώνιο ωστόσο στο πίσω μέρος του μυαλού τους είναι ο αγώνας απέναντι στην Ντουντελάνζ. Εκεί είναι που ο ΑΠΟΕΛ πρέπει να παρουσιαστεί όπως πρέπει και να πάρει την νίκη και να κάνει βήμα πρόκρισης. Παράλληλα η επιτροπή προγραμματισμού των πρωταθλητών αναμένεται εντός της εβδομάδας να βρει τον κεντρικό αμυντικό που ψάχνει και ίσως και τον επιθετικό.

Ωστόσο σήμερα δεν θα ασχοληθούμε με τα μεταγραφικά αλλά με ένα άλλο αρκετά ενδιαφέρον στατιστικό. Αυτό αφορά τους πρώτους σκόρερ της ομάδας στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Με τον πρώτο επίσημο αγώνα να πλησιάζει ανατρέξαμε στους πρώτους σκόρερ του ΑΠΟΕΛ στα Ευρωπαϊκά κύπελλα και βρήκαμε ποιοι έχουν την προοπτική να περάσουν αυτόν που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας.

Κάνοντας αρχή λοιπόν με τον πρώτο σκόρερ της ομάδας αυτός δεν είναι άλλος από τον «εξωγήινο» Αίλτον Αλμέιδα. Ο Βραζιλιάνος είναι στην κορυφή της σχετικής λίστας με 9 γκολ. Ακολουθεί ο έτερος Βραζιλιάνος, Γκουστάβο Μαντούκα με 8 γκολ με τον «πάστορα» ωστόσο να μην απειλεί τον Αίλτον αφού ως γνωστό έχει κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Με 7 γκολ ακολουθούν ένας Σέρβος και ένας Αργεντίνος. Αναφερόμαστε στον Νέναντ Μιροσάβλιεβιτς και τον Τόμας Ντε Βινσέντι. Μπορεί ο πρώτος να μην έχει πιθανότητες να φτάσει τον Αίλτον, αφού αφυπηρέτησε, ωστόσο αν ο δεύτερος επιθυμήσει μέσα στα επόμενα χρόνια να επιστρέψει στον ΑΠΟΕΛ τότε οι πιθανότητές του είναι αρκετές. Στα 6 γκολ βρίσκεται ένας άλλος Αργεντίνος, ο Εστεμπάν Σολάρι που αν και συμπλήρωσε τα 37 του χρόνια μέχρι πρόσφατα έπαιζε ποδόσφαιρο. Οι πιθανότητες να επιστρέψει ο «Τάνο» και να περάσει τον Αίλτον είναι απειροελάχιστες. 

Τέλος πιο χαμηλά συναντάμε τον Νεκτάριο Αλεξάνδρου και τον Πιέρο Σωτηρίου στα 5 γκολ και τον Γιώργο Εφραίμ στα 4. Ο πρώτος αν και συνεχίζει στην ομάδα οι πιθανότητές του να πετύχει άλλα τόσα και να προσπεράσει τον «εξωγήινο» είναι μηδαμινές. Όσο αφορά τον δεύτερο προς το παρόν θα φροντίσει να πετύχει αρκετά τέρματα στη Κοπεγχάγη και αν ποτέ επιστρέψει στους «γαλαζοκίτρινους» τότε ίσως φτάσει τον Αλμέιδα. Τα πράγματα είναι δύσκολα και για τον Γιώργο Εφραίμ ο οποίος όμως είναι ο μόνος από το υφιστάμενο ρόστερ του ΑΠΟΕΛ που ίσως απειλήσει τον Αίλτον. Ο Εφραίμ κλείνει αύριο τα 28 του χρόνια και σίγουρα έχει πολλά χρόνια μπροστά του αν μείνει στους «γαλαζοκίτρινους» να πετύχει όσα γκολ χρειάζεται για να προσπεράσει τον Αίλτον και να πάει πρώτος στην σχετική λίστα.

Περιμένοντας λοιπόν τις Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των πρωταθλητών μας θα περιμένουμε να δούμε αν τελικά κάποιος μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα καταφέρει να πλησιάσει τον Βραζιλιάνο «μάγο», Αίλτον Αλμέιδα. Πάντως το εγχείρημα αυτό φαντάζει τη δεδομένη στιγμή ακατόρθωτο.

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΠΟΕΛ: Καθαρή πράξη

ΑΠΟΕΛ: Καθαρή πράξη

Τι είχε απαντήσει ο Χάρης Φωτίου στο ενδεχόμενο εμπλοκής του Ντίνου Ιορδάνους στα διοικητικά
 |  ΑΠΟΕΛ
X
X