ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το rotation ήταν και είναι το κλειδί

Το rotation θα είναι και πάλι το κλειδί για να έρθει η επιτυχία στις εγχώριες και τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ απολαμβάνουν από χθες το διήμερο ρεπό που τους παραχωρήθηκε από την τεχνική ηγεσία. Κάποιοι μάλιστα βρήκαν και χρόνο να πετάξουν για εξωτερικό ενώ κάποιοι άλλοι απόλαυσαν τον καυτό ήλιο της Κύπρου. Από αύριο Δευτέρα επιστρέφουν στις προπονήσεις με τον καύσωνα που επικρατεί στην χώρα μας να προβληματίζει ιδιαίτερα.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» ετοιμάζονται για μια ακόμα κοπιαστική σεζόν και σίγουρα θέλουν να επαναλάβουν τις περσινές επιτυχίες. Ο Μάριο Μπέιν και οι συνεργάτες του γνωρίζουν ότι ο Τόμας Κρίστιανσεν έθεσε πολύ ψηλά τον πήχη και πως αυτοί αν μη τι άλλο πρέπει να τον φτάσουν. Ωστόσο για να το πετύχουν αυτό πρέπει να υπάρξει δουλειά σε αρκετούς τομείς τόσο αγωνιστικούς όσο και εξωαγωνιστικούς.

Οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ πέρσι έδωσαν συνολικά 60 αγώνες τους περισσότερους από κάθε άλλη Κυπριακή ομάδα και σχεδόν τους περισσότερους από τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές. Στο τέλος όμως κατάφεραν να κερδίσουν τον τίτλο στην Κύπρο ο οποίος ήταν και ο 5ος συνεχόμενος. Για να επιτευχθεί αυτό σημαντικό ρόλο έπαιξε το rotation που έγινε όλη την χρονιά από τον Τόμας Κρίστιανσεν. Ο Δανός χειρίστηκε άψογα το ρόστερ του μοιράζοντας τον χρόνο σε πάρα πολλούς ποδοσφαιριστές. Έτσι η ομάδα άντεξε μέχρι τέλους και τελικά δίκαια κατέκτησε τον τίτλο.

Φέτος οι πρωταθλητές δεν αποκλείεται να δώσουν ξανά τόσους πολλούς αγώνες, ίσως να μην φτάσουν τους 60 (θα ήταν ευχής έργο) ωστόσο έχουν ως στόχο τους την είσοδο σε ομίλους. Επομένως γίνεται κατανοητό ότι το rotation θα είναι και πάλι το κλειδί για να έρθει η επιτυχία στις εγχώριες και τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Παρόλα αυτά πρέπει να αναφέρουμε ότι το rotation από μόνο του δεν αρκεί αφού πρέπει η ομάδα να έχει στο ρόστερ της ποδοσφαιριστές της ισάξιους ποιοτικά ποδοσφαιριστές. Σε αντίθετη περίπτωση κινδυνεύει όταν γίνονται αλλαγές να έχει απρόσμενες απώλειες σε θεωρητικά εύκολους αγώνες.

Είναι εδώ που έρχεται και κολλά το κομμάτι της ενίσχυσης. Στόχος της επιτροπής προγραμματισμού είναι να φτιάξει ένα ρόστερ με 22 ισάξιους ή σχεδόν ισάξιους ποδοσφαιριστές. Δηλαδή σε κάθε θέση να υπάρχει τουλάχιστον μια εναλλακτική ποιοτική επιλογή. Μέχρι στιγμής αυτό συμβαίνει στις περισσότερες θέσεις ωστόσο χρειάζονται ακόμη μερικές προσθήκες. Η περίπτωση του κενού στην άμυνα είναι χαρακτηριστική και είναι γι’ αυτό που οι υπεύθυνοι τρέχουν για να κλείσουν την τρύπα στα στόπερ του ΑΠΟΕΛ.

Καταληκτικά, ο Μάριο Μπέιν κατά πάσα πιθανότητα θα έχει στα χέρια του ένα γεμάτο ποιοτικό ρόστερ και θα πρέπει μέσα στη χρονιά να το αξιοποιήσει κατάλληλα. Αν το πετύχει όπως το πέτυχε ο προκάτοχός του τότε οι πιθανότητες επιτυχίας του αυξάνονται κατακόρυφα.

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

Δυο… 100%

Δυο… 100%

Το στατιστικό που δείχνει τον κυνισμό του ΑΠΟΕΛ
 |  HOT SPOT