ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Η μουρμούρα είναι στο DNA μας

Η μουρμούρα είναι στο DNA μας και αυτό φάνηκε και χθες μετά το σφύριγμα της λήξης του φιλικού.

Ο ΑΠΟΕΛ έδωσε χθες και το δεύτερο του φιλικό προετοιμασίας επί Πολωνικού εδάφους και εξήλθε ισόπαλος 3-3. Το γεγονός ότι ήταν μια άγνωστη αντίπαλος αλλά και το γεγονός ότι πρόκειται για την πρωταθλήτρια β’ κατηγορίας της Πολωνίας σε συνδυασμό με το σκορ έφερε κάποια μουρμουρητά.

Ο Μάριο Μπέιν εκτιμάται ότι παράταξε στον αγωνιστικό χώρο τους ποδοσφαιριστές που προορίζει ως βασικούς. Από την χθεσινή εντεκάδα ίσως δούμε 2 ή το πολύ 3 αλλαγές στο αρχικό σχήμα που θα αγωνιστεί απέναντι στην Ντουντελάνζ. Επίσης είδε και τον Σάντερ Φίσερ να αγωνίζεται για ένα ημίχρονο και σχημάτισε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τον ποδοσφαιριστή. Οι πιθανότητες πάντως δεν είναι με το μέρος του Ολλανδού για να παραμείνει στο ρόστερ της ομάδας. Είναι γι’ αυτό που οι προσπάθειες για ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας έχουν εντατικοποιηθεί.

Εν πάση περιπτώσει σήμερα θα ήθελα να αναφερθώ σε μερικά πράγματα που διαδραματίστηκαν μετά την λήξη του χθεσινού φιλικού και αν και εξωφρενικά δεν προκάλεσαν μεγάλη έκπληξη. Συγκεκριμένα ο Μάριο Μπέιν στο β’ ημίχρονο της χθεσινής αναμέτρησης επέλεξε να παρατάξει ουσιαστικά τις ρεζέρβες. Ιδίως στην άμυνα πειραματίστηκε πολύ βάζοντας τον Μηνά Αντωνίου δεξί χαφ και τον Φαρίας στόπερ ως παρτενέρ του νεαρού Άδωνη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο ΑΠΟΕΛ να δεχθεί τρία γκολ από μια «άγνωστη» ομάδα της Πολωνίας. Το τι ακολούθησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και γενικά στις διάφορες συζητήσεις μεταξύ των οπαδών του ΑΠΟΕΛ δεν περιγράφεται. Μια έντονη μουρμούρα, μια έντονη προσπάθεια μηδενισμού και απαξίωσης τόσο του υφιστάμενου ρόστερ όσο και του προπονητή. Ωστόσο όπως ανέφερα και πριν οι αντιδράσεις αυτές δεν με εξέπληξαν γιατί σαν έθνος θα μπορούσε εύκολα κάποιος να πει ότι η μουρμούρα είναι στο DNA μας.

Ο ΑΠΟΕΛίστας τα τελευταία χρόνια έγινε πολύ απαιτητικός, η ίδια η ομάδα του έδωσε αυτή την δυνατότητα με τις συνεχόμενες επιτυχίες. Έτσι χωρίς να δει ούτε δευτερόλεπτο του χθεσινού αγώνα έκρινε από το σκορ και μόνο ότι η ομάδα είναι ανίκανη και ότι δεν θα πάει πουθενά φέτος. Βέβαια αυτή η κρίση είναι εντελώς υποκειμενική και ακόμη και αστήρικτη και χωρίς βάση. Ο μηδενισμός σε αυτό το στάδιο, βρισκόμαστε μόλις στα τέλη Ιουνίου, δεν βοηθά καθόλου ενώ αντιθέτως κάνει ζημιά. Η ομάδα ακόμη μοντάρεται ο Μάριο Μπέιν ακόμη προσπαθεί να εφαρμόσει την φιλοσοφία του ενώ ακόμη γίνονται πειράματα σε παίκτες και σχήματα. Δεν λέμε ότι όλα πάνε καλά και τα πάντα είναι τέλεια ωστόσο αυτό που λέμε είναι ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε. Ο πρώτος επίσημος αγώνας είναι ακριβώς σε δύο εβδομάδες και μέχρι τότε μπορούν να συμβούν και να αλλάξουν πολλά.

Ας κάνουμε όλοι λοιπόν υπομονή, ας κρατήσουμε όλοι λίγο στην άκρη την μουρμούρα και την κριτική και να περιμένουμε το επίσημο ντεμπούτο της ομάδας ή έστω το φιλικό με τον Πανιώνιο που θα έχουμε πλήρη εικόνα. Αν τότε πράγματι διαφανούν αδυναμίες εδώ θα είμαστε να τις γράψουμε και να τις κριτικάρουμε.

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση