ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Τι σου κάνει μια μετάδοση...

Ο ΑΠΟΕΛ χθες έδωσε το πρώτο του φιλικό παιχνίδι σε Πολωνικό έδαφος και εξήλθε ισόπαλος 1-1 με την Άρκα Γκντίνια. Ωστόσο αυτό που συζητείται από χθες στα ποδοσφαιρικά στέκια των οπαδών των «γαλαζοκιτρίνων» δεν είναι το σκορ του φιλικού αλλά κάτι άλλο που έγινε.

Η Πολωνική ομάδα αποφάσισε χθες ότι θα είχε σε ζωντανή μετάδοση το φιλικό από το επίσημό της κανάλι στο YouTube. Η μετάδοση άρχισε κανονικά και δεν ήταν λίγοι οι ΑΠΟΕΛίστες που παρακολουθούσαν το πρώτο φιλικό της ομάδας τους από εκεί. Ωστόσο λίγο μετά την έναρξη του β’ ημιχρόνου η μετάδοση αυτή διακόπηκε. Ο λόγος για κάποιους είναι προφανής όμως για κάποιους άλλους όχι. Ο ΑΠΟΕΛ δεν έχει να κρύψει κάτι και κυρίως δεν θέλει να κρύψει κάτι, ιδίως από τους οπαδούς του. Ο λόγος που είχε διακοπεί η μετάδοση χθες ήταν προκειμένου οι «γαλαζοκίτρινοι» να προστατέψουν κάποια εμπορικά τους δικαιώματα και συμφέροντα που ίσως να πλήττονταν αν συνεχιζόταν η προβολή του αγώνα.

Πάντως πολλοί οπαδοί της ομάδας δεν είδαν με πολύ θετικό μάτι την εξέλιξη αυτή αφού πιστεύουν ότι η διακοπή της μετάδοσης έγινε προκειμένου η ομάδα να τους κρύψει πράγματα. Μάλιστα κάποιοι έκαναν λόγο και για επιλεκτική προβολή στιγμιότυπων προκειμένου να μην φανούν οι αδυναμίες της ομάδας. Αυτό έφερε την αντίδραση του εκπροσώπου τύπου της εταιρείας ΑΠΟΕΛ, Νεκτάριου Πετεβίνου που σε ανάρτηση του στο twitter σχολίασε το εξής:

«Για όσους βλέπουν φαντάσματα να τους διαβεβαιώσω ότι η επιλογή στιγμιότυπων δεν είναι πρακτική που χρησιμοποιείται, εδώ και δεκαετίες».

Βέβαια η ανάρτηση του Νεκτάριου Πετεβίνου έφερε νέες αντιδράσεις από τους φίλους του ΑΠΟΕΛ που ζητούν να μάθουν γιατί διακόπηκε η μετάδοση του αγώνα. Κάπως έτσι άνοιξε ένας διάλογος με τον εκπρόσωπο τύπου του ΑΠΟΕΛ και τους φίλους της ομάδας όπου ο Νεκτάριος προσπαθεί να εξηγήσει τους λόγους που η μετάδοση έπρεπε να διακοπεί και οι φίλοι των «γαλαζοκιτρίνων» να αντιδρούν.

Μάλιστα ο Νεκτάριος Πετεβίνος σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Η απαίτηση να σταματήσει η μετάδοση είναι απόλυτα απλή. Όταν υπογράφεις συμβόλαια και αναφέρεις ότι σε περίπτωση προβολής τότε προκαταβολικά. Έπρεπε να σου καταβληθούν δικαιώματα και αυτό δεν έχει γίνει τότε το κατεβάζεις. Αν δεν γίνεται κατανοητή η εμπορική εκμετάλλευση τι να πω. Από την μια η δίκαια απαίτηση του κόσμου είναι ο επαγγελματισμός και η διαφύλαξη των δικαιωμάτων του ΑΠΟΕΛ και από την άλλη αυτό? Λες και στο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ μπορείς να κρύψεις κάτι αν δεν προβληθεί ένα φιλικό ή αν επιλέξεις στιγμιότυπα. Καλή Κυριακή. Οποιονδήποτε αγώνα προβάλεις είτε μέσω τηλεόρασης είτε μέσω Διαδικτύου υπόκειται στα δικαιώματα του broadcaster σου. Της Cyta που σου δίνει 1,7 τον χρόνο. Άρα δεν κανείς ότι θέλεις. Κοινή συμφωνία πρέπει να υπάρχει και οικονομική ανταπόδοση».

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X