ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Στον ΑΠΟΕΛ κέρδισα τα πάντα»

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ και του Απόλλωνα, Μάριο Σέρτζιο παρέθεσε μεγάλη συνέντευξη στην ιστοσελίδα της πατρίδας του «Mais Futebol». Πριν την συνέντευξη γίνεται αναφορά στις επιτυχίες του Σέρτζιο με την φανέλα του ΑΠΟΕΛ καθώς και για την χρονιά του στον Απόλλωνα.

Ο Πορτογάλος δεξιός οπισθοφύλακας αναφέρεται και στη συμβολή του Ρικάρντο Φερναντές για να πάρει την απόφαση να κατηφορίσει Κύπρο.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Για τα χρόνια εκτός Πορτογαλίας:

«Ήταν εννέα πολύ θετικά χρόνια σε όλα τα επίπεδα. Είναι πολλής καιρός αλλά από την άλλη πέρασαν πολύ γρήγορα. Ήταν εννέα χρόνια διαφορτικών κουλτουρών, ειδικά όταν πήγα από την Πορτογαλία στην Ουκρανία, μια εντελώς διαφορετική χώρα, ξεκινώντας από την ώρα. Μετά στην Κύπρο ήταν ήδη ευκολότερο».

Για τις διαφορές Κύπρου και Ουκρανίας:

«Πολύ διαφορετικά, ενώ στην Ουκρανία ήταν πολύ κρύο στην Κύπρο είχε πάρα πολλή ζέστη, ήταν από το 8 στο 80. Στην Ουκρανία έπρεπε να παίξω στο χιόνι με -5 και -10 βαθμούς κελσίου ενώ στην Κύπρο ήταν ακριβώς το αντίθετο. Στην Ουκρανία ο στόχος της Μέταλουρκ ήταν να παλεύει για μια θέση στην Ευρώπη, στον ΑΠΟΕΛ ήταν διαφορετικά, κέρδισα τα πάντα που υπήρχαν για να κερδίσω, είχαμε παρουσία στους ομίλους του Champions League και του Europa League. Ο ΑΠΟΕΛ ήταν μια ομάδα που κέρδιζε τίτλους. Αυτό ήταν κάτι καλό γιατί ήταν ένας από τους λόγους που πήγα στην Κύπρο, να κερδίζω τίτλους και να παίξω στο Champions League κάτι που δεν είχα ζήσει μέχρι τότε».

Για το πώς ήρθε Κύπρο:

«Δέχθηκα πρόταση από τον ΑΠΟΕΛ και ο Ρικάρντο Φερναντές, που έπαιξε εκεί μου είπε ν’ αδράξω την ευκαιρία και με βεβαίωσε ότι θα μου αρέσει. Μου είπε ότι ο στόχος της ομάδας ήταν πάντα να κερδίζει, να κατακτά το πρωτάθλημα και να διεκδικεί είσοδο στους ομίλους του Champions League. Η προσαρμογή που ήταν πολύ πιο εύκολη από ότι στην Ουκρανία. Στην ομάδα ήταν Μοράις, Χέλτερ Σοουζα, Πίντο, ενώ αργότερα ήρθαν οι Καμπράλ, Γκονζάλβες και Γκόμες»

Για τον Φερναντές:

«Όταν πήγα στην Κύπρο, ένας της διοίκησης του τηλεφώνησε και μου έδωσε τον Φερναντές στο τηλέφωνο. Ήταν πρακτικά κάτι σαν μάνατζερ μου. Ο Ρικάρντο ήταν πολύ σημαντικός στην καριέρα μου και δεν έχω καμία αμφιβολία γι’ αυτό».

Για τη θητεία του στον ΑΠΟΕΛ:

«Ο μεγαλύτερος μου στόχος εκπληρώθηκε όταν πήγα εκεί. Έπαιξα Champions League. Kάναμε μεγάλες σεζόν που δεν περίμενα. Ήταν ευχαρίστηση να αγωνίζεσαι στην ομάδα. Πραγματικά άξιζε τον κόπο. Το όνειρο εκπληρώθηκε το 2014-15 όπου ο ΑΠΟΕΛ εξέπληξε τους πάντες πηγαίνοντας στους ομίλους και έπειτα είχε μεγάλες ευρωπαϊκές διακρίσεις. Δώσαμε μεγάλα παιχνίδια με ομάδες όπως είναι η Μπαρτσελόνα, η Παρί και ο Άγιαξ. Στην καριέρα μου αντάλλαξε φανέλα με πολλούς παίχτες αλλά όταν έχεις αυτή του Λιονέλ Μέσι είναι το κάτι άλλο».

Για την ζωή στην Κύπρο:

«Έζησα πέντε χρόνια στην Λευκωσία και τους τελευταίους έξι μήνες στη Λεμεσό. Έχω γνωρίσει καλά το νησί. Έχω αισθανθεί σαν το σπίτι μου. Είναι μικρό νησί και ήμουν φίλος με όλους εκεί. Ο πολιτισμός είναι λίγο παρόμοιος με το δικό μας».

Για την φυγή του από τον ΑΠΟΕΛ:

«Ήθελα έναν αέρα αλλαγής αφού δεν αγωνιζόμουνα συχνά. Δεν ένιωθα τόσο χρήσιμος στον ΑΠΟΕΛ. Δεν ήμουνα στο 100% και έτσι βρέθηκε η λύση να φύγω μέσα της σεζόν και να πάω στον Απόλλωνα. Γνώριζα την ομάδα πολύ καλά και ήταν πρόκληση για μένα. Ξέραμε ότι ήταν δύσκολο για πρωτάθλημα αλλά όταν πήγα στην ομάδα κάναμε μεγάλη ανάκαμψη. Αποδείχθηκε πως ήταν σωστή επιλογή. Στο τέλος κατακτήσαμε το κύπελλο με την ομάδα που ήταν ένας από τους στόχους που είχαμε θέσει. Είμαι ικανοποιημένος γι’ αυτό γιατί ήθελα και εγώ πολύ να φύγω από την Κύπρο με κάποιο τρόπαιο».

Για το ποδοσφαιρικό του μέλλον:

«Τα παιδιά μου μεγάλωσαν μακριά από την πατρίδα και μετά από αρκετά χρόνια ήρθε ο καιρός να επιστρέψω. Εγώ και η οικογένεια μου αποφασίσαμε ότι ήρθε η στιγμή να επιστρέψουμε και να δούμε τι θα προκύψει σε σχέση με την καριέρα μου. Θέλω να συνεχίσω να παίζω ποδόσφαιρο, έχω ακόμα πράγματα να δώσω. Αυτή τη στιγμή αναζητώ ομάδα. Μπορεί να δεχθώ και καινούργιο τηλεφώνημα από τον Φερναντές, αλλά αυτή τη φορά κατά προτίμηση σε πορτογαλικό σύλλογο».

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

Δυο… 100%

Δυο… 100%

Το στατιστικό που δείχνει τον κυνισμό του ΑΠΟΕΛ
 |  HOT SPOT