ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο κρίσιμος ρόλος του Καούμπεργκ

Ο ΑΠΟΕΛ ταξίδεψε σήμερα στην Πολωνία για να πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του προκειμένου να είναι πανέτοιμος με την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων. Μετά από τέσσερις μέρες προπόνησης στην καυτή Κύπρο οι «γαλαζοκίτρινοι» πάνε στις ιδανικές συνθήκες της Πολωνίας για να κτιστεί ο νέος ΑΠΟΕΛ.

Ο Μάριο Μπέιν θα πρέπει σε αυτές τις 13 μέρες που θα βρίσκεται η ομάδα στο προπονητικό κέντρο Mistral να μάθει όσο καλύτερα γίνεται την ομάδα του. Επίσης θα πρέπει να περάσει την δική του φιλοσοφία και τον δικό του τρόπο παιχνιδιού με την ελπίδα ότι οι ποδοσφαιριστές του θα είναι σε θέση να τα εφαρμόσουν στον πρώτο Ευρωπαϊκό αγώνα.

Πέραν από την δουλειά που πρέπει να γίνει από τον Μάριο Μπέιν στα θέματα τακτικής υπάρχει ακόμη ένα πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι στο οποίο πρέπει οι «γαλαζοκίτρινοι» να δουλέψουν. Αυτό είναι το κομμάτι της φυσικής κατάστασης που όλοι λένε ότι είναι κρίσιμο να γίνει σωστή δουλειά στο βασικό στάδιο προετοιμασίας. Ανάλογα με το τι γίνεται στην προετοιμασία βγαίνει και στο γήπεδο κατά την διάρκεια της χρονιάς. Αν οι «γαλαζοκίτρινοι» δεν δουλέψουν σωστά κατά την παραμονή τους στην Πολωνία τότε ίσως τους δούμε να κλατάρουν προς το τέλος της χρονιάς ανήμποροι να ανταπεξέλθουν στους πολλούς αγώνες. Αντιθέτως αν γίνει η σωστή δουλειά στην Πολωνία τότε οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ θα μπορέσουν να αντέξουν το βαρετό πρόγραμμα της σεζόν.

Υπεύθυνος για την φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών και γενικά την εκγύμνασή τους είναι ο Μπάρτ Καούμπεργκ. Ο Καούμπεργκ ήρθε στον ΑΠΟΕΛ με τις καλύτερες περγαμηνές αφού λέγεται ότι είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές φυσικής κατάστασης στον χώρο. Το έργο του είναι εξαιρετικά δύσκολο αφού έχει να διαδεχθεί ένα άλλον εξαιρετικό γυμναστή, τον Ιβάν Τόρες που έκανε εκπληκτική δουλειά και βοήθησε στα μέγιστα να αντέξει η ομάδα και τους 60 φετινούς αγώνες.

Συνεπώς ο ΑΠΟΕΛ πέραν από τακτικά στην Πολωνία πρέπει να κτιστεί και φυσικά. Η χρονιά που ακολουθεί ίσως έχει και αυτή ένα τεράστιο αριθμό αγώνων και οι «γαλαζοκίτρινοι» θα πρέπει να μπορούν να ανταπεξέλθουν. Ο Μάριο Μπέιν αλλά κυρίως ο Μπάρτ Καούμπεργκ το γνωρίζουν αυτό και θα δουλέψουν όπως πρέπει στο Mistral για να παρουσιαστεί η ομάδα όπως πρέπει.

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση