ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Η αφρόκρεμα του ανήκει

Ο ΑΠΟΕΛ τα τελευταία χρόνια έχει μαζέψει την αφρόκρεμα των Κύπριων ποδοσφαιριστών.

Στον ΑΠΟΕΛ από το 2013 έχει ξεκινήσει μια πολύ σημαντική προσπάθεια προκειμένου η ομάδα να ενδυναμωθεί με ότι καλύτερο υπάρχει στην Κυπριακή αγορά από γηγενείς ποδοσφαιριστές. Έτσι η ομάδα τα τελευταία χρόνια κινήθηκε προκειμένου να υλοποιήσει στρατηγική του αυτή επιλογή που όπως φαίνεται απέδωσε καρπούς.

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό του Πιέρου Σωτηρίου που μέσα σε τέσσερα χρόνια κατάφερε να εξελιχθεί τόσο ραγδαία με αποτέλεσμα να αναδειχθεί ο κορυφαίος παίκτης του πρωταθλήματός μας και να πάρει μεταγραφή στην Κοπεγχάγη με ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο. Ωστόσο πέραν από τον Πιέρο ο ΑΠΟΕΛ διαθέτει σχεδόν όλους τους καλύτερους Κύπριους ποδοσφαιριστές και σχεδόν όλα τα ανερχόμενα ταλέντα. Μερικοί από αυτούς είναι ο Νικόλας Ιωάννου, ο Κωστάκης Αρτυματάς, ο Γιώργος Εφραίμ, ο Κύπρος Χριστοφόρου και ο νεοαποκτηθείς Μηνάς Αντωνίου.

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα η τακτική αυτή των πρωταθλητών να μαζεύουν όλους τους καλούς Κύπριους ποδοσφαιριστές στον Αρχάγγελο ήταν μια στρατηγική επιλογή που πάρθηκε το 2013. Η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ πολύ σωστά έκρινε τότε ότι αυτή η απόφαση θα ενίσχυε την ομάδα τόσο οικονομικά όσο και αγωνιστικά. Οι «γαλαζοκίτρινοι» δεν άργησαν πολύ να θρέψουν τους καρπούς της τότε επιλογής τους αφού για δεύτερη σερί χρονιά οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές είχαν πολύ σημαντικό ρόλο στην επίτευξη των στόχων και των επιτυχιών της ομάδας.

Βλέποντας λοιπόν οι διοικούντες του ΑΠΟΕΛ ότι αυτή τους η επιλογή είναι πέρα για πέρα αποδοτική δείχνουν πρόθυμοι να την συνεχίσουν. Είναι σε αυτά τα πλαίσια που εντάσσεται και η απόφασή τους να αποκτήσουν τον Μηνά Αντωνίου από τον Άρη αλλά να εξασφαλίσουν και τα δικαιώματα του Κύπρου Χριστοφόρου από την «ελαφρά ταξιαρχία». Πρόκειται για δύο ποδοσφαιριστές που έδειξαν στο πρόσφατο παρελθόν ότι μπορούν να δώσουν τις λύσεις που χρειάζεται η ομάδα και πως με σκληρή δουλειά έχουν το ταλέντο να καθιερωθούν στους «γαλαζοκίτρινους».

Καταληκτικά, στο ρόστερ του ΑΠΟΕΛ αυτή την στιγμή βρίσκεται η αφρόκρεμα του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Οι «γαλαζοκίτρινοι» επενδύουν στον Κύπριο ποδοσφαιριστή και η επένδυσή τους αυτή φαίνεται ότι ανταποδίδει. Ευχή των πρωταθλητών μας θα ήταν στα επόμενα χρόνια να δουν επιτέλους και παίκτες από τις ακαδημίες, στις οποίες έχουν επενδύσει πολύ τα τελευταία χρόνια, να παίρνουν φανέλα βασικού στο ρόστερ της ομάδας.

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΠΟΕΛ: Ο Βούρος κρίνει το πλάνο

ΑΠΟΕΛ: Ο Βούρος κρίνει το πλάνο

Ο Πάολο Τραμετσάνι θα περιμένει τελευταία στιγμή για να δει αν θα είναι διαθέσιμος ο Ελλαδίτης αμυντικός ενόψει Απόλλωνα
Βερόνικα Χαραλάμπους
 |  ΑΠΟΕΛ
X