ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Η πολυκοσμία στον «άσσο»

Οι διεργασίες στον ΑΠΟΕΛ είναι διαρκείς με σκοπό την όσο πιο σύντομη ολοκλήρωση του μεταγραφικού σχεδιασμού της ομάδας για την νέα σεζόν. Σε αυτά τα πλαίσια ανακοινώθηκε η συνεργασία με τον Ράφαελ Ρομό για τα επόμενα τρία χρόνια.

Πρόκειται για μια κίνηση που αν και δεν ήταν έκπληξη ωστόσο ξένισε κατά κάποιο τρόπο τους φίλους της ομάδας και όχι μόνο. Είναι γεγονός ότι ο Βενεζουελάνος κήπερ ενδιέφερε εδώ και καιρό τον ΑΠΟΕΛ και οι «γαλαζοκίτρινοι» ήρθαν σε επαφή με τον ποδοσφαιριστή προκειμένου να συμφωνήσουν μαζί του. Έτσι αφού ΑΠΟΕΛ και Ρομό τα βρήκαν σε όλα ο 27χρονος τερματοφύλακας θα είναι κάτοικος Αρχαγγέλου για τα επόμενα τρία χρόνια, ή μήπως όχι;

Μπορεί ναι μεν να έχει αποκτηθεί ο πρώην τερματοφύλακας της ΑΕΛ ωστόσο μόνο δεδομένο δεν είναι ότι θα είναι στο ρόστερ των «γαλαζοκιτρίνων» για την νέα σεζόν. Το λέμε αυτό γιατί με τον ΑΠΟΕΛ αυτή την στιγμή ούτε λίγο ούτε πολύ έχουν συμβόλαιο 5 τερματοφύλακες. Πρόκειται για τους Βάτερμαν, Πάρντο, Ρομό, Παρασκευά και Μιχαήλ. Είναι αντιληπτό ότι καμία ομάδα δεν μπορεί να σπαταλήσει περισσότερο από τρεις θέσεις στο ρόστερ της για την θέση του τερματοφύλακα. Ειδικά όσο αφορά τους πρωτοκλασάτους σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συνυπάρξουν περισσότεροι από δύο. Έτσι με αυτά τα δεδομένα ένας εκ της τριάδας Βάτερμαν, Πάρντο, Ρομό δεν θα είναι στο ρόστερ του ΑΠΟΕΛ τουλάχιστον για το 2017-18.

Υπό άλλες συνθήκες θα λέγαμε ότι φαβορί για να αποχωρήσει είναι ο Ούρκο Πάρντο ωστόσο κάτι τέτοιο προς το παρών δεν ισχύει. Μόλις χθες ο ίδιος ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΠΟΕΛ έλεγε ότι δεν γίνονται σκέψεις για να αποχωρήσει από την ομάδα κάποιος παίκτης που διατηρεί συμβόλαιο. Ένας από αυτούς είναι και ο Βελγοισπανός τερματοφύλακας ο οποίος την τελευταία χρονιά έχασε την θέση του από τον Μπόι Βάτερμαν. Ο Πάρντο που έχει συμβόλαιο ακόμη ένα χρόνο ασφαλώς και δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος που έχασε την φανέλα βασικού ωστόσο δεν εξέφρασε ποτέ την επιθυμία του να φύγει. Η έλευση Ρομό σαφώς και δεν τον αφήνει αδιάφορο παρόλα αυτά φαίνεται ότι προς το παρών δεν θα επηρεάσει το ενδεχόμενο παραμονής τους.

Το λέμε αυτό γιατί είναι αρκετά πιθανό το ενδεχόμενο ο Ρομό να παραχωρηθεί δανεικός για την νέα σεζόν σε κάποια άλλη ομάδας. Εξάλλου το τριετές συμβόλαιο που υπέγραψε ο Βενεζουελάνος δείχνει ότι ο ΑΠΟΕΛ τον υπολογίζει ως βασικό, κυρίως σε βάθος χρόνου. Έτσι ο Ράφαελ Ρομό δεν αποκλείεται να ακολουθήσει τον δρόμο του Νεόφυτου Μιχαήλ και να τον δούμε δανεικό σε κάποια ομάδα ούτως ώστε όταν εκπνεύσει το συμβόλαιο του Πάρντο και θα απομένει ακόμη ένας χρόνος σε  αυτό του Μπόι Βάτερμαν να επιστρέψει στην ομάδα και να πάρει φανέλα βασικού.

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X