ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

«Θέλουμε να μειώσουμε το ρίσκο»

Στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με τους Γιώργο Παττίχη και Δημήτρη Χριστοφόρου μίλησε ο επί του τύπου εκπρόσωπος του ΑΠΟΕΛ, Νεκτάριος Πετεβίνος.

Αναλυτικά:

Για τον προγραμματισμό: «Ο προγραμματισμός πάει με βάση το πλάνο. Η πολύ δουλειά που έχει να γίνει έχει να κάνει με τις προσθέσεις στο ρόστερ. Τα θέματα των αποχωρήσεων έχουν ολοκληρωθεί. Έχουμε ανακοινώσει και επίσημα τους δυο ποδοσφαιριστές που ήρθαν, τους Ποτέ και Ρουέδα. Συνεχίζεται όμως και η διαδικασία ώστε να έρθουν και άλλοι ποδοσφαιριστές, ώστε να δουλέψει ο προπονητής»

Για τις επόμενες μεταγραφές: «Αυτή τη στιγμή είμαστε στη διαδικασία για ολοκλήρωση της λίστας με τις προτάσεις του Χούνθο και από εκεί και πέρα με την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων του Μπέιν με την Φενέρ (που είναι αύριο), θα αξιολογήσει τους παίκτες και θα προχωρήσουμε σε μεταγραφές. Θέλουμε να μειώσουμε το ρίσκο και να γίνουν καλές επιλογές. Υπάρχει καιρός μέχρι και την έναρξη των εργομετρικών».

Για τη μη ύπαρξη ρίσκου στις μεταγραφές Ρουέδα και Ποτέ: «Είναι σχετικό καθώς πάντα όταν επιλέγεις ένα ποδοσφαιριστή τον επιλέγεις με βάση το βιογραφικό, όμως υπάρχει και το θέμα προσαρμογής του. Αυτό που εμείς θέλουμε είναι να πετύχουμε στις μεταγραφές και θέλουμε να φανεί αυτό στο γήπεδο. Ο Ποτέ έχει την εμπειρία του Κυπριακού πρωταθλήματος αλλά και ο Ρουέδα είναι από τους ποδοσφαιριστές που εδώ και τρία χρόνια είναι στην καλύτερη ενδεκάδα του Ισραήλ. Βέβαια το βιογραφικό είναι υποκειμενικό και εμείς θέλουμε να ανταποκριθούν και στο γήπεδο».

Για πιθανές αποδεσμεύσεις: «Δεν υπάρχουν σκέψεις για αποχώρηση ποδοσφαιριστών με συμβόλαια».

Για τη γενική συνέλευση και το ρίσκο στα οικονομικά: «Καταρχήν πρέπει να πω πως ήταν μια πολύ ζωντανή γενική συνέλευση με πολλές ερωτήσεις και απαντήσεις ώστε να γνωρίζουν οι μέτοχοι το γίνεται ακριβώς. Αυτό βέβαια που λες είναι η πραγματικότητα του ΑΠΟΕΛ. Μια ομάδα στην Κύπρο δεν μπορεί να κλείνει τον προϋπολογισμό της μόνο από τα έσοδα της Κύπρου. Παράλληλα ο ΑΠΟΕΛ έχει το μεγαλύτερο μισθολόγιο καθώς υπάρχει η απαίτηση ένεκα της Ευρώπης. Βέβαια ακόμη και αν υπάρξει πρόβλημα στην Ευρώπη ο ΑΠΟΕΛ δεν θα μείνει στο έλεος του αλλά θα υπάρξει η βοήθεια της διοίκησης και των μετόχων. Μάλιστα στη γενική συνέλευση υπήρξε το ερώτημα αν οι μέτοχοι θέλουν να μειώθει το μισθολόγιο ακόμη και στο 40%. Δεν υπήρξε θετική ανταπόκριση. Βέβαια θα υπάρξει μείωση εκεί που μπορεί να υπάρξει και χωρίς να υπάρξει πρόβλημα στη ποιότητα του ρόστερ. Θα υπάρξει μείωση φέτος 10% και την επόμενη χρονιά ακόμη 15%».

Για το θέμα με τον Ολυμπιακό και τις κατηγορίες: «Οποιοδήποτε μέτοχος μπορεί ακόμη και τώρα να δει τα συμβόλαια. Μπορεί να έρθει στα γραφεία και να τα ζητήσει. Το θέμα με τις τοποθετήσεις είναι πως έπρεπε να υπάρξει απάντηση και μέχρι στιγμής μετά τις απαντήσεις δεν υπήρξε καμιά περαιτέρω αντίδραση. Έχουμε ως «φαινόμενο» να παίρνουμε ως ευαγγέλιο τις τοποθετήσεις κάποιων. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί καθώς αυτοί που κατηγορούν πρέπει να αποδεικνύουν τι γίνεται και όχι ρετσινιάζουν τον άλλο. Έτσι όπως είπε και ο κύριος Πετρίδης επειδή το θέμα είναι και προσωπικό θα προχωρήσει νομικά».

Επέλεξε ο ΑΠΟΕΛ τη κατάργηση συνεργασίας με τον Ολυμπιακό; «Εμείς είμαστε ανοικτοί για οποιαδήποτε συνεργασία με οποιαδήποτε ομάδα και το ίδιο που ίσχυε και τον περασμένο χρόνο».

Για τα έργα του ΑΠΟΕΛ: «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια σημαντική χρονική συγκυρία σχετικά με δυο έργα που θα βοηθήσουν τον ΑΠΟΕΛ. Το ένα είναι το προπονητικό κέντρο το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα μεγαλύτερης βοήθειας των ποδοσφαιριστών αλλά και τα εργαλεία που χρειάζονται οι ποδοσφαιριστές. Παράλληλα θα μειωθούν τα έξοδα μακροπρόθεσμα σε τομείς ιατρικούς καθώς θα πισίνες, υδροθεραπείες θα μπορούν να γίνονται εκεί. Βέβαια είναι και το γήπεδο της ακαδημίας το οποίο θα ολοκληρωθεί και αυτό σύντομα. Πρέπει να αντιλαμβάνεται κανείς τι σημαίνουν αυτά τα έργα για τον ΑΠΟΕΛ και το πως θα βοηθήσουν».

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση