ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το γερασμένο ρόστερ και η Ευρώπη

Ο ΑΠΟΕΛ συνεχίζει τον προγραμματισμό του για την νέα σεζόν προκειμένου η ομάδα να πετύχει όλους τους στόχους τους οποίους έχει θέσει. Σήμερα οι «γαλαζοκίτρινοι» ανακοίνωσαν τα δύο πρώτα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας τα οποία ήταν γνωστά εδώ και καιρό και πρόκειται για τον Ποτέ και τον Ρουέδα.

Ένα από τα ζητήματα που πρέπει να δει σοβαρά η επιτροπή προγραμματισμού του ΑΠΟΕΛ είναι η μείωση του μέσου όρου ηλικίας της ομάδας. Στην σεζόν που μας πέρασε οι «γαλαζοκίτρινοι» είχαν στο ρόστερ τους μέσο όρο ηλικίας 27.29 χρόνων. Παρόλα αυτά ο αριθμός αυτός μεγαλώνει αν αναλογιστούμε ότι στο ρόστερ της ομάδας βρίσκονταν νεαροί που δεν χρησιμοποιήθηκαν σχεδόν καθόλου, όπως ο Μιχάλης Χαραλάμπους ο Ζαχαρίας Άδωνη ο Παπαφώτης και ο Παρασκευά. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας στον τελευταίο αγώνα της σεζόν στον τελικό κυπέλλου ήταν 29.27 χρόνων.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό λοιπόν ότι πρόκειται για ένα αρκετά ψηλό μέσο όρο που συνεπάγεται και με πολλά άλλα πράγματα. Αρχικά το μεγάλο ηλικιακά ρόστερ σημαίνει ότι υπάρχουν σε αυτό έμπειροι παίκτες με αρκετές παραστάσεις που δίνουν χαρακτήρα στην ομάδα. Από την άλλη όμως σημαίνει ότι μπορεί να έρχονται και παίκτες «χορτασμένοι» από διακρίσεις που δεν διψούν για νέες επιτυχίες αλλά επιδιώκουν ένα καλό τελευταίο συμβόλαιο. Τέλος η παρουσία πολλών μεγάλων ηλικιακά ποδοσφαιριστών σημαίνει ότι μειώνονται και οι αντοχές και μεγαλώνει η καταπόνηση στην ομάδα.

Επομένως για μια ομάδα του επιπέδου του ΑΠΟΕΛ που έχει κατά μέσο όρο 56 αγώνες την χρονιά υπάρχει τεράστια ανάγκη να μειωθεί η ηλικία του ρόστερ. Μάλιστα η ανάγκη αυτή γίνεται πιο επιτακτική αν σκεφτούμε ότι φεύγει ο Πιέρος Σωτηρίου ένας ποδοσφαιριστής νεαρός που ήταν μόνιμα βασικός. Πάντως οι πρώτες κινήσεις που έγιναν έδειξαν να μην βαδίζουν σε αυτή την κατεύθυνση αλλά την αντίθετη. Τόσο ο Ποτέ όσο και ο Ρουέδα είναι δυο ποδοσφαιριστές ποιοτικοί μεν αλλά μεγαλύτεροι των 30 χρόνων.

Σαφώς και δεν λέμε ότι οι «γαλαζοκίτρινοι» πρέπει να έχουν μόνο νεαρούς ποδοσφαιριστές στο ρόστερ τους, ωστόσο αυτό που λέμε είναι ότι αυτοί πρέπει να αυξηθούν. Βεβαίως για μια ομάδα του μεγέθους του ΑΠΟΕΛ για να έρθουν επιτυχίες στην Ευρώπη χρειάζεται ένα μείγμα από έμπειρους ποδοσφαιριστές και νεαρά ταλέντα και στην ομάδα το γνωρίζουν καλά αυτό.

Είναι γι’ αυτό που δόθηκε τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερο βάρος στις ακαδημίες και είναι γι’ αυτό που στον ΑΠΟΕΛ θα ψάξουν και νεαρότερους σε ηλικία ποδοσφαιριστές για να φέρουν στην ομάδα. Εξάλλου στο μέλλον μπορεί αυτοί να τους βγουν και σε επένδυση όπως έγινε στην περίπτωση του Πιέρου Σωτηρίου.

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΠΟΕΛ: Καθαρή πράξη

ΑΠΟΕΛ: Καθαρή πράξη

Τι είχε απαντήσει ο Χάρης Φωτίου στο ενδεχόμενο εμπλοκής του Ντίνου Ιορδάνους στα διοικητικά
 |  ΑΠΟΕΛ
X
X