ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Ακροβατούν σε ένα σχοινί

Η Εταιρεία ΑΠΟΕΛ εδώ και χρόνια ακροβατεί σε ένα τεντωμένο σχοινί και ουσιαστικά κάθε χρόνο παίζει τα ρέστα της προκειμένου να μην βρεθεί σε δύσκολα μονοπάτια.

Πραγματοποιήθηκε χθες σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας η ετήσια γενική συνέλευση του ΑΠΟΕΛ. Όπως ήταν αναμενόμενο η αίθουσα του ξενοδοχείου γέμισε από τους μετόχους που πήγαν να ενημερωθούν για την κατάσταση της εταιρείας.

Όπως ήταν φυσιολογικό το θέμα που μονοπώλησε το ενδιαφέρον ήταν τα οικονομικά της Εταιρείας αφού όπως φάνηκε η κατάσταση μόνο ενθαρρυντική δεν είναι. Μπορεί ο Πρόδρομος Πετρίδης να ανακοίνωσε κέρδος 3.5 εκ ευρώ για το διάστημα Ιουνίου 2016-Μαΐου 2017 ωστόσο η γενική εικόνα είναι αυτή που λέει ότι ο ΑΠΟΕΛ στο λογιστικό έτος 2016 παρουσίασε ζημιά ύψους 1.3 εκατομμυρίων. Πρόκειται για ένα γεγονός που αναστάτωσε τόσο τους μετόχους της Εταιρείας όσο και τον απλό κόσμο της ομάδας.

Η Εταιρεία ΑΠΟΕΛ εδώ και χρόνια ακροβατεί σε ένα τεντωμένο σχοινί και ουσιαστικά κάθε χρόνο παίζει τα ρέστα της προκειμένου να μην βρεθεί σε δύσκολα μονοπάτια. Η εξάρτηση από τα χρήματα της UEFA είναι τεράστια και σε ενδεχόμενο που αυτά δεν έρθουν τότε η ομάδα ίσως μπει σε περιπέτειες. Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα έσοδα που πρόκυψαν από την σεζόν 2016-17 συμπεριλαμβάνουν τόσο τις 720 χιλιάδες από την πώληση του Τόμας Ντε Βινσέντι όσο και τις 500 χιλιάδες από την πώληση του Καρλάο και επίσης ένα ποσό από την πώληση Καρλίτος που ανέρχεται περίπου στις 100 χιλιάδες. Δηλαδή αναφερόμαστε σε ένα ποσό περίπου 1.3 εκατομμύρια ευρώ.

Επίσης τα έσοδα από την UEFA όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρόεδρος της Εταιρείας ΑΠΟΕΛ ανήλθαν στα €9.850.000. Πρόκειται για ένα αρκετά μεγάλο ποσό το οποίο όμως προήλθε από την καλύτερη Ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας με ρεκόρ γκολ και βαθμών. Σαφώς και αν γινόταν αντίστοιχη πορεία στο Champions League τα έσοδα θα ήταν υπερδιπλάσια ωστόσο η πορεία αυτή ήταν άθλος επομένως φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι να γίνει αντίστοιχη στο Champions League.

Επομένως και χωρίς να χρειάζεται να εμβαθύνουμε περισσότερο γίνεται ξεκάθαρο ότι η βιωσιμότητα της Εταιρείας ΑΠΟΕΛ εξαρτάται από την είσοδο της ομάδας σε ομίλους. Χωρίς τα χρήματα της UEFA η Εταιρεία θα κινδυνέψει με σοβαρά χρέη που θα επηρεάσουν την ομαλή λειτουργία της ομάδας. Μάλιστα τα έσοδα από μια απλή είσοδο της ομάδας σε ομίλους Europa League πάλι μπορεί να μην είναι αρκετά αν αυτά δεν συνδυαστούν με πρόκριση από τον 3ο προκριματικό του Champions League.

Παρόλα αυτά η διοίκηση Πρόδρομο Πετρίδη φαίνεται να αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της κατάστασης και το γεγονός ότι ακροβατούν σε ένα σχοινί που είναι έτοιμο να σπάσει (κατά τον Βαλάντη). Είναι γι’ αυτό που τόσο και χθες όσο και άλλες φορές εξέφρασαν την άποψη ότι δεν θα αφήσουν ξεκρέμαστη την Εταιρεία. Τόνισαν εξάλλου πολλάκις ότι είναι υπόλογοι τόσο στους μετόχους όσο και στον κόσμο του ΑΠΟΕΛ και ότι αν ποτέ η Εταιρεία μπει σε σκοτεινά μονοπάτια δεν θα την εγκαταλείψουν. Αντιθέτως δια στόματος του ίδιου του Προέδρου εκφράστηκε η άποψη ότι δεν θα αφήσει ποτέ την ομάδα να κινδυνέψει οικονομικά.

Καταληκτικά ο μεταγραφικός σχεδιασμός της ομάδας έχει ξεκινήσει και όπως είναι φανερό ο πρώτος στόχος είναι ξεκάθαρος και η επίτευξή του ή η μη επίτευξή του θα επηρεάσει αναλόγως και το μέλλον της ομάδας. Είναι γι’ αυτό που ο Μπέιν πρέπει προς τα μέσα του Ιουλίου αλλά κυρίως τέλη Αυγούστου που πρέπει να παρουσιάσει μια πανέτοιμη ομάδα.

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X