ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η συμφωνία για Ντέβι

Τον απολογισμό της χρονιάς αλλά και αναφορά στο κεφάλαιο Τόμας Ντε Βινσέντι έκανε ο Πρόδρομος Πετρίδης κατά την έναρξη των διαδικασιών της γενικής συνέλευσης της εταιρείας:

Ενημέρωση για την έκθεση των συμβούλων της εταιρείας από τον Πρόδρομο Πετρίδη

«Σας καλωσορίζω στην Γ.Σ της εταιρείας ΑΠΟΕΛ. Ο ΑΠΟΕΛ ολοκλήρωσε 90 χρόνια ζωής και θέλαμε να είναι από τις πιο πετυχημένες. Στον αγωνιστικό τομέα ο ΑΠΟΕΛ πέτυχε σημαντικά πράγματα και έδωσε συνέχεια στην πετυχημένη 5ετία. Προκριθήκαμε στην επόμενη φάση των ομίλων ως πρώτη ομάδα. Είχαμε την 2η καλή άμυνα του ομίλου. Πετύχαμε την πρώτη εκτός έδρας νίκη της ομάδας. Πετύχαμε μια από τις πιο σημαντικές επιτυχίες του Κυπριακού ποδοσφαίρου η πρόκριση στους «16» του Europa League.

Ακολούθησαν οι αγώνες με την Άντερλεχτ. Έγιναν πολλές επιδόσεις σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος ήταν ο μεγαλύτερός μας στόχος παρά τους πολλούς αγώνες η ομάδα δεν έχασε ποτέ την επαφή με την κορυφή. Από την 16η αγωνιστική παρέμεινε πρώτη μέχρι το τέλος. Έκανα κορυφαία επίδοση γκολ και έφτασε στο 5ο συνεχόμενο πρωτάθλημα. Μπορεί να μην πετύχαμε το double αλλά η χρονιά είναι επιτυχημένη.

Αυτά έγιναν με τον Τόμας Κρίστιανσεν ένα νεαρό και φιλόδοξο προπονητή και ενός ικανού συνόλου. Οι λόγοι ήταν κυρίως αγωνιστικοί που δεν ανανεώθηκε η συνεργασία. Έγινε πρόταση τον Μάρτιο αλλά η απάντηση του δεν ήταν η αναμενόμενη και αναστάληκαν οι συζητήσεις. Οι εμφανίσεις μετά τον Μάρτιο δεν ήταν αυτές που θέλαμε. Αυτό μας στεναχώρησε αφού παρά την κούραση πιστεύαμε ότι πρέπει να παραχθούν καλύτερα αποτελέσματα. Αυτό μας οδήγησε στην πρόσληψη του Μάριο Μπέιν. Όπως γνωρίζετε τον περασμένο Μάιο ανανεώσαμε την συνεργασία μας με τον κ.Τζουρούδη. Αγοράσαμε σύγχρονο εξοπλισμό. Η επιστημονική υποστήριξη είναι ένα ζωτικό κεφάλαιο για την ομάδα και θα την στηρίζουμε. Όσο αφορά τα έργα υποδομής εξαγγείλαμε την αναδόμηση του Αρχαγγέλλου, οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει, πρόκειται για κτήριο διπλάσιας έκτασης και θα βοηθήσουν πολύ την ομάδα όσο αφορά το αγωνιστικό κομμάτι. Το χρονικό όριο παράδοσης έχει τεθεί τον Οκτώβριο αλλά αυτό δεν θα επηρεάσει την ομάδα. Το κόστος θα φτάσει στα 1.5 εκ ευρώ και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην ιστορία μας. Στο σημαντικό τμήμα της ακαδημίας υπήρχε μια βασική φιλοσοφία πάνω σε τρεις άξονες.

Το ιδιόκτητο γήπεδο της Ακαδημίας θα στεγάσει τις ομάδες μας και είναι έτοιμο. Η παράδοσή του θα γίνει με επίσημο τρόπο. Το κόστος φτάνει στο ύψος του 1εκ και θα καλυφθεί μακροπρόθεσμα. Κύριος στόχος είναι η εξυπηρέτηση της αγωνιστικής φιλοσοφίας. Όλες οι ηλικιακές ομάδες αγωνίστηκαν σε πρωταθλήματα μεγαλύτερα των ηλικιών τους. Ανεβάζουμε τον πήχη και περιμένουμε απτά αποτελέσματα. Το εμπορικό τμήμα κατάφερε να πετύχει πρωτοποριακά αποτελέσματα. Το orange shop αναβαθμίστηκε καλύπτοντας τις ανάγκες και των πιο απαιτητικών φίλων της ομάδας. Ολοκληρώνω με τα οικονομικά θέματα. Μια χρονιά στην οποία η ομάδας πέτυχε την είσοδο στους ομίλους του Europa League. Τα συνολικά έσοδα έρχονται στα 9.5 εκατομμύρια από την ΟΥΕΦΑ. Τα άλλα έσοδα έρχονται στα 7εκ από τα ακαθάριστα έσοδα εισιτηρίων, χορηγών και πώληση ποδοσφαιριστών. Είχαμε συνολικά 13 εκατομμύρια έξοδα. Θέλω να αναφερθώ στο θέμα ιδιόκτητου γηπέδου. Μπορώ να αναφέρω ότι οι ενέργειές μας στο όραμα που έχει ο κάθε ΑΠΟΕΛίστας συνεχίζονται. Προχωρήσαμε σε συνάντηση με εταιρείες και αρχιτέκτονες. Ζητήσαμε αναβαθμισμένη μελέτη βιωσιμότητας. Χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά όσο αφορά το γήπεδο, πρέπει να παρουσιάσεις το πρότζεκτ στους επενδυτές. Για να πραγματοποιηθεί το όνειρο πρέπει να υπάρχει σύμπνοια».

«Προτού προχωρήσω στις άλλες διαδικασίες της Γ.Σ και επειδή είδαν το φως της δημοσιότητας κάποια θέματα θέλω να αναφερθώ σε συγκεκριμένα σημεία. Έχω μαζί μου την συμφωνία για τον Ντε Βινσέντι ύψους 1.2 εκατομμυρίων ευρώ. Ο ΑΠΟΕΛ δικαιούτο 720 χιλιάδες ευρώ από το 60%. Ο Ολυμπιακός δεν άσκησε το δικαίωμα του first refusal. Όποιος θέλει να δει την συμφωνία την έχω εδώ, όπως και αυτή του Πιέρου Σωτηρίου».

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΠΟΕΛ: Καθαρή πράξη

ΑΠΟΕΛ: Καθαρή πράξη

Τι είχε απαντήσει ο Χάρης Φωτίου στο ενδεχόμενο εμπλοκής του Ντίνου Ιορδάνους στα διοικητικά
 |  ΑΠΟΕΛ
X
X