ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Η πρώτη ανάγνωση του Μπέιν

Λίγοι τεχνικοί δηλώνουν ανοιχτά ότι αποδέχονται την πίεση ενώ ακόμη λιγότεροι μπορούν να ζήσουν με αυτή.

Ο ΑΠΟΕΛ παρουσίασε χθες το πρωί τον νέο του προπονητή και όπως ήταν αναμενόμενο η παρουσίασή του τράβηξε τα βλέμματα της δημοσιότητας. Ήταν ουσιαστικά η πρώτη επαφή του Μάριο Μπέιν με την κυπριακή πραγματικότητα και τους δημοσιογράφους.

Ασφαλώς και τα συμπεράσματα από την πρώτη γνωριμία μας με τον Ολλανδό τεχνικό δεν θα μπορούσαν να είναι πολλά, και σίγουρα δεν είμαστε απόλυτα βέβαιοι γι’ αυτά. Ωστόσο κάποια συμπεράσματα από την πρώτη ανάγνωση του κ. Μπέιν μπορούν να εξαχθούν. Αρχικά φάνηκε να έχει αντιληφθεί το έργο που έχει αφήσει ο προκάτοχός του και την ανάγκη για να πετύχει τουλάχιστον τα ίδια επιτεύγματα. Έδειξε μάλιστα να έχει καταλάβει τον τομέα στον οποίο υστέρησε ο Τόμας Κρίστιανσεν, που ήταν το ελκυστικό ποδόσφαιρο, και τόνισε ότι θα προσπαθήσει να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας.

Είναι γι’ αυτό που όταν ρωτήθηκε για την φιλοσοφία του δεν μάσησε τα λόγια του αναφέροντας ότι θα προσπαθήσει να εφαρμόσει τον Ολλανδικό τύπο ποδοσφαίρου. Αυτό συνεπώς προνοεί, όπως ο ίδιος επισήμανε, έναν δημιουργικό ΑΠΟΕΛ που θα έχει την κατοχή της μπάλας θα φτιάχνει ευκαιρίες και θα είναι απειλητικός.

Ακολούθως ο 53χρονος Ολλανδός δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του και δεν προσπάθησε να κατεβάσει τον πήχη ούτε στο ελάχιστο. Ήταν ξεκάθαρος τόσο όσο αφορά τους στόχους της ομάδας στην Ευρώπη όσο και στις εγχώριες διοργανώσεις. Συμμερίστηκε την άποψη πως θα είναι αποτυχία αν δεν μπει σε ομίλους ενώ αναγνώρισε πως το εκτόπισμα του ΑΠΟΕΛ επιβάλλει την απόλυτη κυριαρχία στην Κύπρο.

Πέραν από το αγωνιστικό κομμάτι έδειξε πως αντιλαμβάνεται την σημαντικότητα και του ψυχολογικού τομέα. Εξάλλου δεν ήταν τυχαία η αναφορά του στο ότι όλοι οι παίκτες του ξεκινάνε ξανά από το μηδέν προκειμένου να αποδείξουν ότι αξίζουν μια θέση στην εντεκάδα. Ήθελε με αυτό τον τρόπο να στείλει το μήνυμα σε όσους δεν ήταν βασικοί στην σεζόν που μας πέρασε πως έχουν μια νέα ευκαιρία μπροστά τους ενώ ταυτόχρονα ήθελε να στείλει μήνυμα και στους βασικούς ποδοσφαιριστές ότι δεν πρέπει να εφησυχάζονται. Πρόκειται για μια αντίληψή του που αν μη τι άλλο φαντάζει σωστή και δίκαια απέναντι στους ποδοσφαιριστές του.

Τέλος μέσα από την διάσκεψη διαφάνηκαν και κάποια στοιχεία του χαρακτήρα του και τις προσωπικότητάς του. Ο Μάριο Μπέιν έδειξε εκ πρώτης όψεως να είναι ένας έξυπνος τεχνικός που ξέρει να διαχειριστεί καταστάσεις. Αυτό προκύπτει από μια ερώτηση που του έγινε για τις φήμες που υπήρχαν για τον Μίροσλαβ Στοχ με τον Ολλανδό χωρίς καν να χρειαστεί μετάφραση να απαντά σε αυτή χωρίς και πάλι να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του. Επίσης αναγνώρισε την αναγκαιότητα της πίεσης σε μια ομάδα με τους στόχους του ΑΠΟΕΛ αναφέροντας ότι είναι πανέτοιμος γι’ αυτή.

Λίγοι τεχνικοί, σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται και ο Τόμας Κρίστιανσεν, δηλώνουν ανοιχτά ότι αποδέχονται την πίεση ενώ ακόμη λιγότεροι μπορούν να ζήσουν με αυτή. Πάντως ο Μάριο Μπέιν έδειξε να είναι ένας από αυτούς τους λίγους ωστόσο το ταξίδι του στον ηλεκτρικό πάγκο του ΑΠΟΕΛ τώρα ξεκινά και το μόνο σίγουρο είναι ότι η πίεση που θα νιώσει θα είναι τεράστια. 

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X